25 Redenen om Spanje te Bezoeken

25 Redenen Om Spanje Te Bezoeken

Majestueuze bergen en gouden stranden in combinatie met de azuurblauwe en sparkelende zee.   

Een rijke geschiedenis en sociale cultuur.

Culinair genieten…

Valt er nog meer te zeggen?

Van de drukte van het bruisende en historische Barcelona tot de rust en kalmte van het ontspannen Menorca, Spanje heeft letterlijk alles. Het is dan ook een van de meest diverse en mooiste landen ter wereld! Het zal dan ook geen verrassing zijn wanneer ik je vertel dat Spanje bovenaan de lijst staat van een van de meest bezochte bestemming. Ga daarom met ons mee op een reis van 25 redenen waarom je Spanje moet bezoeken én waarom je waarschijnlijk vanavond nog je koffers wilt pakken!

25 Redenen Om Spanje Te Bezoeken

1. De Spaanse keuken is met haar culinaire tradities en befaamde paella, tapas, tortilla de patatas, gazpacho en nog veel meer een van de beste ter wereld! Ben je al aan het watertanden bij de gedachte aan deze heerlijke gerechten?

2. Nog niet aan het watertanden? Denk dan eens hier aan: de talloze variaties jamón die je zelfs na jaren in Spanje gewoond te hebben, nog niet eens allemaal geproefd kunt hebben!  

3. Spanje is een van de grootste wijnproducenten van de wereld! Het grote voordeel is dus dat je je in Spanje geen moment opgelaten hoeft te voelen wanneer je nog een glaasje wijn inschenkt, ook als je allang uitgegeten bent!

4. Spanje kent het breedste assortiment aan koffie, er dus hier dus genoeg koffie te vinden om je dag en nacht door te laten gaan!

5. Spanje heeft bijna 300 zonnedagen per jaar. Dat betekent ook wel, heel veel tijd op het strand!

6. Over stranden gesproken… ook daar is in Spanje geen tekort aan. Van drukke gouden stranden tot afgelegen kiezelstranden, er is in Spanje een strand voor iedereen, zelfs voor naturisten!

7. En…als je op zoek bent naar echt adembenemende stranden met sublieme omstandigheden dan moet je naar de Canarische Eilanden gaan! Ontdek naast de stranden ook het schitterend vulkanisch landschap, duik in de rijke onderwaterwereld of ga een middagje windsurfen.

8. Met een kustlijn van meer dan 8000 km moet je echt de geweldige zeilmogelijkheden van Spanje proberen – het is hier immers niet voor niets een nationale sport!

9. Van Madrid tot Ibiza is er geen tekort aan nachtleven! Je kunt in Spanje de hele vakantie door dansen, of tenminste proberen om dit iedere nacht te doen!

10. Maar als je op zoek bent naar iets anders, probeer dan het plaatsje Cadiz! Cadiz is de oudste stad van West-Europa en heeft meer dan 3.100 jaar aan geschiedenis om te ontdekken.

11. Je kunt ook de sensuele Spaanse kunst beleven, met opmerkelijke meesterstukken die door de loop der eeuwen heen, voor zover mogelijk, steeds mooier lijken te worden!   

12. Picasso, Dali, Miro en Velasquez zijn slechts enkele beroemde Spaanse kunstenaars wiens werken je zult vinden in een van ‘s werelds mooiste kunstcollecties.

13. Collecties die je vindt in meer dan 1.400 musea die Spanje rijk, alles tentoonstellend van traditionele kunst tot seks en chocolade!

14. Wist je bijvoorbeeld dat Spanje de thuisbasis is van het Guggenheim, een van de beste galerieën ter wereld, met een mix van collecties en speciale tentoonstellingen?

15. Weet je kunt echt op waarde in te schatten? In dat geval zal je de architectuur uit de Renaissance en tijd van de Mooren in de Mezquita de Córdoba (de Grote Moskee van Cordoba) ook zeker waarderen.

16. In Valencia, een van Spanjes meest geliefde steden, vind je een rijke mix van architectuur, nachtleven en stranden.

17. Of ontdek meer van de Spaanse cultuur in de hoofdstad Madrid, daar vind je genoeg culinaire hoogstandjes, bezienswaardigheden en een nachtleven die je reis volop in beweging houdt!

18. Voel je je extra avontuurlijk? Ga dan voor het echte werk in het uitbundige Ibiza, de party hoofdstad van de wereld!

19. Ben je een iets minder uitbundig type? Niet getreurd! In Spanje is er ook voor jou genoeg te beleven. Zo zijn er met maar liefst 14 Nationale Parken om te verkennen, meer dan genoeg adembenemende landschappen om te ontdekken en foto’s te maken!

20. Ook zijn er genoeg unieke plekken om te vinden. Een goed voorbeeld is Juzcar, het enige officiële Smurfendorp in de hele wereld!

21. En wat dacht je van Castell de Santa Florentina in Canet de Mar in Catalonië, de locatie waar ze opnames hebben gemaakt voor Game of Thrones. Vertel hier echter niet tot welk ‘huis’ je behoort!

22. Als je van uniek houdt, zijn er genoeg festivals in Spanje waar je naartoe kunt gaan, van een uitbundig tomaten gooien festijn (Tomatina) tot stierenvechten en een “baby springen” festival genaamd El Colacho, dit is een festival die we zelf ook nog steeds proberen te begrijpen.

23. Je zal je ongetwijfeld direct thuis voelen onder de Spanjaarden, zij zijn een van de warmste en meest gastvrije mensen die je ooit zult tegenkomen.

24. Hun vriendelijke cultuur komt waarschijnlijk door hun easy-going Spaanse levensstijl.

25. Feitelijk beoefenen veel Spanjaarden nog altijd de kunst van de siësta; neem dus vooral je favoriete kussen mee naar Spanje, want je gaat hier erg VEEL dutjes doen (dutjes die je ook zeker nodig zult hebben als je alles wilt zien!

*******************************************************

Of je nu bij moet komen van de nacht ervoor, je klaarmaakt voor wat er die dag komen gaat, zolang je een van de mooiste vakantiehuizen in Spanje huurt, heb je altijd een plek weg van thuis die je ook je thuis kunt noemen!

KLIK HIER om jouw luxe villa in SPANJE te boeken!