Een stedentrip naar Madrid!

Je zal nooit teleurgesteld zijn na een stedentrip naar een hoofdstad, want iedere hoofdstad heeft zijn bijzonderheden. Dat geldt dus ook voor Madrid, de hoofdstad van Spanje. Het is zeker de moeite waard om Madrid eens een keer te bezoeken! Madrid heeft veel te bieden en het is zo leuk om dat te ervaren! Madrid is de op vier na grootste stad van Europa. Ondanks het vele verkeer en het op twee na grootste metronetwerk van Europa is er toch iets van de oorspronkelijke sfeer blijven hangen. De winters zijn er koud wat ongewoon is voor Spaanse begrippen en de zomers extreem heet.

Er zijn genoeg aanbiedingen om in Madrid te verblijven. Zo kun je in een hotel, B&B, of een appartement. Je kunt wat vervoer betreft overal makkelijk komen. Qua eetgelegenheden zijn er tal van keuzes te maken, dus over het verblijf wil ik me verder niet uitwijden.  Maar wat is er allemaal te zien in Madrid? Dat is wel interessant om te weten! Allereerst is het natuurlijk leuk om het Koninklijk paleis te bezoeken: Palacio Real. Het paleis bestaat uit 3418 kamers en is het werkpaleis van de Spaanse koning. Het is, na het paleis in Versailles, het grootste koninklijke paleis van Europa. Dan is er Museo del Prado, het grootste en beroemdste kunstmuseum ter wereld. Als je dan toch in Madrid bent kun je er niet omheen. Hier MOET je geweest zijn! Net als het museum Reina Sofia. Samen met het museum Thyssen-Bornemisza vormen deze drie de gouden driehoek.

Dan is er het Real Madrid stadion. Als er mannen mee zijn maak je hen heel gelukkig met een bezoekje aan dit stadion. Er hebben heel wat bekende voetballers gevoetbald en er is zelfs een museum waar je een bezoekje aan kunt brengen. Verder is er het Retiropark, waar van alles georganiseerd wordt voor jong en oud. Je kunt er zelfs een bootje huren en wat varen. Ook zijn er in dit park 130 bomen geplant ter nagedachtenis aan de aanslagen in Madrid. Ook is er poortgebouw de Alcalá, één van de bekendste monumenten van Madrid. De Almudena kathedraal is gebouwd in 1883 en terwijl er begonnen is in gotische stijl ging men over op neoclassicistische stijl omdat dat beter pastte bij het koninklijk paleis. Ook zeker de moeite waard om van binnen te bekijken! ’s Zondags is er vlooienmarkt in de wijk El Rastro. In de hoofdstraat is er vooral veel kleding te koop, maar als je afslaat in de kronkelige zijstraatjes kun je nog wel eens wat interessante dingen tegen komen zoals, antiek, boeken en kunst. Verder kom je onderweg genoeg terrasjes en barretjes tegen om even lekker te genieten van een hapje en een drankje. Ik zou zeggen: een uitstekende manier om de zondag door te komen! Een super mooie plek om een huis te huren in Spanje.

Wat verder bijzonder is dat er een Egyptische tempel is opgebouwd aan de rand van Madrid. Templo de Debod. De Spanjaarden hadden de Egyptenaren geholpen bij het redden van archeologische schatten en zo werd hen de tempel geschonken die ook nog eens gratis te bezoeken is.