Barcelona, na Madrid, de grootste stad van Spanje

Barcelona ligt in de regio Catalonië, welke autonoom is. Barcelona is de hoofdstad van deze regio en van de provincie Barcelona. Barcelona is een zeer populaire stad die elk jaar door 7 miljoen toeristen bezocht wordt. De meest gesproken taal is Catalaans, en men is daar vrij koppig in. Een toerist willen ze nog wel eens vergeven als die Spaans spreekt. Barcelona ligt aan de Middellandse zee en heeft een mediterraan klimaat. Het is er nooit echt koud! Ongetwijfeld de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen! Vaak bezoeken de toeristen Barcelona voor een (lang) weekend . En om zo veel mogelijk te kunnen zien, geven we hier wat tips die de moeite waard zijn om te gaan bekijken.

Het beroemdste zijn de prachtige bouwwerken van Antoni Gaudi. Zoals bijvoorbeeld de Sagrada Familia. Al vanaf 1882 wordt er gebouwd aan deze kerk die alleen van donaties gebouwd mag worden. Er wordt verwacht dat hij in 2026 klaar zal zijn. Het ontwerp is van Antoni Gaudi die hier ook ligt begraven. Om wachtrijen te voorkomen is het beter om je ticket een paar dagen van tevoren online te kopen. Ook van Casa Milà, een gebouw met appartementen, was Gaudi de architect. Vanwege een geschil met de opdrachtgever heeft Gaudi het nooit helemaal afgemaakt. Ook het park Güell heeft Gaudi aangelegd in opdracht van Eusebi Güell. Hier is ook het Gaudi museum te vinden en een heel groot balkon met een schitterend uitzicht over de stad! En ook in Barcelona is er wat voor de voetballiefhebber te vinden! Natuurlijk het stadion Camp Nou, waar de voetbalclub FC Barcelona huist. Ook daar is een museum te vinden.

Verder is het ook zeker de moeite waard, als je van koken en eten houdt, om de grootste en mooiste vers markt van Barcelona te bezoeken: Mercat de la Boqueria. Ook La Rambla, waar vroeger het water uit de bergen in afgevoerd werd naar de zee, is een tip om te bezoeken voor bijvoorbeeld de zondag. Dit is nu een gezellige boulevard waar van ahttps://www.clubvillamar.nl/vakantiehuizen/spanjelles te beleven is. Voor de avond is Plaça Catalunya leuk om te bezoeken. Op dit plein komt een heel verkeersnetwerk samen, dus het is er altijd druk. Verder zijn er vaak veel duiven, fonteinen en muzikale activiteiten. Het is er sfeervol verlicht ’s avonds. Verder is er nog het concertgebouw: Palau de Música wat aan de binnenkant één en al rijkdom uitstraalt. Het heeft een bijna helemaal uit glas bestaande koepel, pilaren en veel mozaïek. En als laatste wil ik de haven van Barcelona noemen. Deze haven is erg belangrijk voor de handel in de regio en ook veel cruiseboten leggen hier aan. Verder is er een groot winkelcentrum te vinden en Europa’s grootste aquarium. Daar zit zes miljoen liter zeewater in.

En als je ’s zomers gaat is er ook een schitterend strand waar je kunt zonnen en zwemmen. Het is onderverdeeld in 7 strandgebieden. Heerlijk om even te kunnen ontspannen na de stadse drukte! Huur een villa in Spanje.