Sevilla, de geboortestad van de flamengo

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië, en van de provincie Sevilla. De stad ligt in Zuid-Spanje, aan de rivier Guadalquivir. De stad bezit een van de grootste historische centrums van Europa. Hier is de Spaanse flamenco geboren, en het grappige is dat ze er een Spaans dialect spreken. Zelfs Spanjaarden kunnen ze niet altijd verstaan!

Omdat de gemiddelde temperatuur er 18,6 graden Celsius is, maakt dat Sevilla tot een van de warmste steden in Europa. In de winter is het er gemiddeld 16 graden en in de zomer kan de gevoelstemperatuur zelfs oplopen tot 50 graden! De stad wordt ook wel eens het openluchtmuseum genoemd, omdat er zoveel te bezichtigen is. Ook niet onbelangrijk is dat Sevilla goed te bereiken is via een vliegveld vlakbij, de auto, openbaar vervoer en ze bezitten zelfs een haven.

Wat is er zoal te zien in Sevilla? Degenen die van cultuur en historie houdt moet zeker een keer naar Sevilla gaan. Er zijn schitterende kerken, musea en parken en tuinen te bezichtigen. Ook bezit Sevilla een gevarieerde keuken en kun je heerlijk eten. Het is natuurlijk leuk om de specialiteit een keer te proberen, zoals bijvoorbeeld pescaito frito (gebakken vis), cola de toro (gestoofde stierenstaart) of caracoles (slakken met saus). Dat moet je wel durven zeg ik eerlijk! Er wordt in ieder geval de tijd genomen om te eten en ’s zomers wordt er na het middageten, wat om 2 / 3 uur plaatsvindt, tot 6 uur siësta gehouden.

De voetbal liefhebber kent Sevilla zeker vanwege de 2 voetbalteams die de stad bezit. Real Betis Balompié en Sevilla FC. In deze stad vond het wereldkampioenschap 1982 plaats. Dus een goede reden om manlief mee te krijgen naar Sevilla.

Er bestaat een top 10 van bezienswaardigheden in Sevilla en die wil ik graag delen, zodat je er zeker van bent dat je de meest bijzondere plaatsen van Sevilla hebt bezocht. Op de eerste plaats staat Real Alcazar. Dit oudste paleis van Europa wordt nog gebruikt door de koning en de koningin als ze in Sevilla zijn. Op nummer 2 staat: de kathedraal van Sevilla en de Giralda minaret. Op de derde plaats komt het plein de Espana. Dit plein is ook wel eens gebruikt als decor in films. Op de vierde plaats staat Barrio Santa Cruz, een voormalige Joodse wijk. Heerlijk om doorheen te slenteren en souvenirtjes te kopen. Op de vijfde plaats hebben we Casa de Pilatos, een schitterend paleis.

Als zesde komt het Maria Luisa park. Dat heeft veel weg van een botanische tuin. Op de zevende plaats staat de Metropol Parasol, ontworpen door een Duitse architect, waar je terecht kunt voor verse producten. Op nummer 8 hebben we basiliek La Macarena. En dan is vooral het beeld van Maria wat daar staat beroemd. Dat wordt elk jaar tijdens de processie rondgedragen in de stad. Op de negende plaats komt Plaza de toros de la Maestranza. De stierengevechten arena. En op de laatste plaats: Torro del Oro, een oude toren die nu in gebruik is als scheepvaartmuseum.