9 romantische bestemmingen in Spanje

Idyllisch en Romantisch uitzicht over Barcelona

Ben je opzoek naar een romantische vakantiebestemming? Dan is Spanje natuurlijk altijd een goede keuze. Het is immers het land van de passie, het heerlijke eten, de beste wijnen, de mooiste stranden en de meest romantische bestemmingen. Spanje kent vele plekken die ideaal zijn om als stelletje te bezoeken. Een weekendje, weekje of wellicht een maandje Spanje kan wel eens het ultieme Romantische cadeau zijn.

Wil je graag wat meer  inspiratie opdoen alvorens je jou meest Romantische reis ooit gaat plannen? Lees dan zeker dit artikel met 9 romantische bestemmingen in Spanje.

1. Barcelona

Barcelona is een heerlijke stad om als stelletje een city trip te maken, er is hier namelijk zoveel te doen en te beleven. De stad kent een bohemische sfeer, is the place to be voor kunstliefhebbers, kent heerlijke plekken om een hapje te eten en biedt ook nog eens de mogelijkheid om samen een Catalaans cavaatje op het strand te drinken.

Het is kortom de juiste keuze voor het culturele stel dat geniet van het leven: een leuke mix aan musea, levendige marktjes, vele barretjes, mooie terrassen, een heerlijk strand en vele dakterrassen. Barcelona is kortom divers en dit maakt deze stad zo een ideale bestemming voor stelletjes.

2. Madrid

De Spaanse hoofdstad is ook een fijne optie voor een romantische getaway. Zo zit de stad bomvol kunstgalerijen, musea en romantische restaurantjes. Het is de perfecte bestemming voor het kosmopolitische stel dat houdt van het ritme van de grote stad. Het mooie aan Madrid is dat hier het stadse ritme gecombineerd wordt met een relaxte mediterrane houding. Zo valt hier genoeg te beleven maar hoeft er geen haast gemaakt te worden en draait het vooral om het genieten van het leven.

Wil je je lover verrassen met een romantisch uitje? In het Retiro park kun je een roeibootje huren. Stel je voor: jullie samen in een bootje in dit prachtige park, met een glaasje wijn. Onthoud wel dat Madrid in de zomer heel erg warm kan zijn, in de herfst of lente kent deze stad nog heerlijk zonnig maar een stuk zachter weer.

3. Granada

Granada is een heerlijke stad om als stelletje in te verblijven. Maak in de avond samen een wandeling rond Albaicín, je hebt dan een prachtig uitzicht over het Alhambra paleis. Zoek de romantiek echt op en ga rond zonsondergang naar het Alhambra paleis, ga hier met een kleedje en een picknick mand zitten en geniet van de prachtige kleuren van de zon. Een andere romantische tip is de Generalife tuinen vol met rozen, dit is de ideale setting voor een romantische wandeling.

4. Sevilla

Sevilla is de stad van de Flamenco, een gepassioneerde en verleidende dans. En zo is de zelf stad ook. Sevilla kent heerlijk weer, bijna het hele jaar door. Geniet hier samen van het zonnetje en de prachtige uitzichten. En ga ook zeker naar een authentieke Flamenco show. Het is een ervaring die jullie samen niet meer zullen vergeten.

Sevilla heeft veel te bieden, van een prachtige stad tot een heerlijk strand dat makkelijk te bereiken is met de metro. Een leuk uitje is het Alfubera park, een groot natuurpark net buiten de stad. Het heeft een groot meer en je kunt hier een leuke romantische boottrip maken.

5. Mallorca

Samen op vakantie in Spanje, waarom zou je het dan alleen bij het vasteland houden? Spanje kent ook heerlijke eilanden die ideaal zijn voor jullie als stel. Mallorca is bijvoorbeeld een zeer romantische optie: verborgen stranden, geheime baaien, boottripjes, wit zand, prachtige zonsondergangen en restaurants met een uitzicht op de zee. Do we need to say more?

En naast al dit natuurlijk pracht en praal is de stad Palma de Mallorca ook een heerlijke optie om samen te verblijven, het is een historische stad met smalle straatjes, kleine winkeltjes en intieme restaurantjes. Ben je opzoek naar een echt romantisch uitje? Dan is het strand  een ideale bestemming, het is een prachtig, paradijselijk strand.

Deze smalle tunnel leidt naar een romantisch afgelegen kiezelstrand van Cala Sa Calobra

6. Lanzarote

Nu we het toch over eilanden hebben, dan mogen we het Canarisch eiland Lanzarote toch ook niet vergeten. Het weer is hier altijd goed en de stranden zijn prachtig. Het is de ideale romantische vakantiebestemming om samen echt even helemaal uit te rusten en te genieten van de zon, de zee, prachtige zonsondergangen en heerlijk eten.

In vergelijking met de andere Canarische eilanden blijft het op Lanzarote nog redelijk rustig qua hordes families en toeristen. Hier kun je dus nog als stelletje de rust opzoeken en vooral van elkaar genieten.

7. Toledo

Ben je eerder een liefhebber van kastelen en historische plekken? Dan is Toledo echt jouw ideale romantische vakantiebestemming. Een eeuwenoud kasteel op een heuvel, smalle geplaveide straten en een mooie rivier die aan de onderkant van de stad loopt.

Deze UNESCO Werelderfgoed plek is de ideale setting voor een romantische vakantie. De kathedraal, het Alcázar fort, kerken, synagogen, moskeeën en de statige huizen maken dit een prachtig stad om samen te ontdekken. Het is de perfecte bestemming voor stelletjes die houden van het ontdekken van historie en verschillende culturen.

8. Galicië

Galicië is een heerlijke regio met een wilde, groene  kust, afgelegen witte stranden en beschermende baaien. Deze regio staat bekend om de geweldige visgerechten, volgens sommigen de beste van de wereld. Probeer dit dus zeker samen uit, bezoek de vele intieme restaurantjes, geniet van het heerlijke eten en proost op jullie liefde. Het is een regio in Spanje die over het algemeen nog vrij onontdekt en erg betaalbaar is. Je kunt hier dus als stel heerlijk genieten van het Spaanse leven zonder dat je hordes toeristen tegen zult komen.

Een romantische tip is het strand van de Kathedralen, de reeks kliffen lijken namelijk op de steunpilaren van kathedralen. De kust en de prachtige natuur in deze regio is echt bijna magisch te noemen. Zo staat deze regio ook bekend om het aantal warmwaterbronnen die in de heuvels verstopt zitten. Wat is nou romantischer dan samen midden in de natuur te genieten van een hotspring?

9. La Rioja

Wijn en liefde, dat gaat toch heel goed samen? Mee eens? Nou, dan is La Rioja ook een ideale vakantiebestemming voor jullie als stel, dit is namelijk de wijnregio van Spanje. Deze regio in het noorden van Spanje is bedekt met heuvels en meer dan 500 wijngaarden. Je kunt hier dus samen ultiem genieten van wijnproeverijen. En heb je even genoeg van de wijn? Dan kun je in La Rioja ook heerlijk genieten van de natuur: ontdek de regio ter paard of maak prachtige wandelingen door de bergen.

Het is korton de ideale plek om er samen op uit te gaan en te genieten van de natuur, de volle wijnen in combinatie met het heerlijke Spaanse eten. Kortom, het is the place to be voor de gastronomische natuurliefhebbers!