Trek je portemonnee maar open: we gaan shoppen in Barcelona!

Heerlijk slenteren over de gezellige Ramblas

Yay, shoppen in Barcelona!! Waar gaan we naartoe? Grote winkelcentra, designer outlets, kleine marktjes, trendy boetiekjes? Ach, we zijn er nu toch, we bezoeken het natuurlijk gewoon allemaal.

Het klinkt natuurlijk perfect: met het zonnetje in de rug, slenteren we over de geplaveidestraten van Barcelona op zoek naar stijlvolle handtassen, unieke outfits en leuke hebbedingetjes. Maar waar vinden we die nu eigenlijk? Ik zet een paar leuke tips voor je op een rij:

De leukste winkelstraten van Barcelona

Het is dé modestad van Spanje en voor veel cityhoppers is dit ook de reden om de stad te bezoeken. Op vrijwel iedere hoek van de straat vind je wel een leuk boetiekje, trendy designwinkeltjes en de bekende Spaanse modeketens zoals Zara en Mango. Wil je dus niet een hele dag rondhangen in een overgroot winkelcentrum, dan kan je terecht in de bruisende winkelstraten die je in de stad vindt.

Las Ramblas

Laten we beginnen bij de beroemdste winkelstraat van Barcelona: Las Ramblas. Een drukke wandelpromenade waar het gezegde ‘shop ‘till you drop’ helemaal van toepassing is. Natuurlijk ‘droppen’ we niet, maar gaan we hardnekkig door. Je kunt hier heerlijk winkelen tussen souvenirwinkeltjes met sportoutfits en -accessoires van FC Barcelona, miniatuurwerkjes van Gaudi en lekkernijen zoals Spaanse wijn, chorizo en authentieke paella-rijst.

De straat wordt opgevrolijkt door de fleurige bloemen van de verschillende kiosken en straatartiesten laten hun kunsten zien. Maar ook meer bekende winkelstraten vind je hier zoals H&M, Nike, Custo Barcelona, Mango en Rituals.

En wil je eens door een markt lopen die een schitterende zee van kleuren biedt, sla dan het spectaculaire Boqueria niet over. Dit is een grote versmarkt met groente, fruit, kaas, vlees en vis. Kijk hier ook eens omhoog om de mooie gietijzeren overkapping uit de 19e eeuw te bewonderen.

Passeig de Gràcia

Dit is een winkelstraat waar je misschien niet al te snel je portemonnee opentrekt. Het is namelijk de duurste winkelstraat in Barcelona, maar hier vind je wel de meest chique winkels. Chanel, Jimmy Choo, Louis Vuitton en Manolo Blahnik staan hier trots te pronken, met de exclusieve juwelierszaken Rolex en Rabat als buurman. Ach, windowshoppen is ook leuk toch? Maar je vindt hier ook andere bekende merken zoals Esprit, Tommy Hilfiger en Miss Sixty.

Rambla de Catalunya

Als je door een mooie winkelstraat wilt struinen, dan is dit de plek waar je moet zijn. Tussen de prachtige gebouwen met barokke balkons, staan veel restaurants en terrasjes waar je van de mooie straat geniet. De winkels die je hier vindt zijn onder andere van Zara, Mango Touch, Armani Junior, Sephora en Pretty Balerinas. En voor de aankoop van de nodige beauty-artikelen ben je hier ook helemaal op je plek: M.A.C., Rituals en Jo Malone hebben hier de deuren voor je geopend.

Carrer Tallers

Heb je het niet zo op trendy mode, dan biedt het kleine straatje Carrer Tallers een leuke optie. Je vindt hier de leukste alternatieve modewinkels van de stad. Denk hierbij aan gothic, streetwear, hiphop en tweedehandskleding.

De leukste winkelcentra in Barcelona

In het onwaarschijnlijke geval dat je bent uitgewinkelt in de winkelstraten, dan wachten de winkelcentra nog op je. Ook hiervoor geven we je de leukste tips:

El Corte Inglés

Deze winkelcentra kan je vergelijken met de Nederlandse Bijenkorf. Ze staan overal door de stad, maar de belangrijkste filiaal ligt in Plaça Catalunya. Hier shop je voor de mooiste kleding, leuke cadeaus, schoenen, tassen en make-up. En als al dat winkelen al je energie heeft opgebruikt, ga dan naar het café El Corte Inglés voor een kop koffie met een heerlijk uitzicht over de stad.

Maramagnum

Maramagnum is een gezellig winkelcentrum waar je onder andere kunt winkelen bij Desigual, Lacoste, H&M en Blanco. Maar wat het hier juist zo bijzonder maakt, is dat er in de omgeving ook genoeg te doen is. Zo kan je goed lunchen in een van de restaurants, kan je een boottocht doen door de haven en het Aquarium van Barcelona staat hier dichtbij. Het winkelcentrum is iedere dag van de week geopend, dus mocht het weer een keer niet meewerken om buiten rond te lopen, dan kan je altijd hier terecht.

Les Glòries

In dit openlucht-winkelcentrum vind je eigenlijk een beetje van alles: leuke winkels, gezellige bars en smaakvolle restaurants met de lekkerste gerechten in Barcelona. Merken die je hier onder andere vindt zijn Foot Locker, C&A, H&M, Levi’s en Etam. Hier is genoeg te doen om rustig een dagje in rond te wandelen.

Las Arenas de Barcelona

Deze vroegere stierenvechtarena is na acht jaar bouwen omgetoverd tot een prachtig shoppingcenter gelegen op een geweldige locatie naast Plaça Espanya, een van de toeristische kernpunten van de stad Barcelona. Dit aan de buitenkant authentieke en van binnen zeer moderne en overdekt winkelcentrum heeft 116 winkels, een bioscoopcomplex met 12 zalen en een sportschool verspreid over 6 verdiepingen.  Deze 6 verdiepingen worden overkoepeld door een prachtige glazen koepel op 27 meter hoogte, welke daarmee meteen één van de grootsten is in Europa. Op de bovenste verdieping kun je na een dagje shoppen genieten van een prachtig 360 graden uitzicht over de hele stad, terwijl je ondertussen geniet van een hapje en een drankje in het restaurant!

De leukste markten in Barcelona

Natuurlijk zijn we er allemaal gek op: markten waar je de leukste spulletjes kunt halen. Neem tijdens je bezoek aan deze metropool eens een kijkje op de volgende markten:

Mercat de la Boqueria

Deze hebben we al genoemd onder het gedeelte van Las Ramblas, maar de markt is zo uniek dat we hem gewoon nog een keer noemen. Het is de grootste markt van Barcelona en hier koop je heerlijk vers fruit, vlees- en viswaren, souvenirs en chocolade, specerijen en snoep. Je kijkt hier werkelijk je ogen uit bij een explosie aan kleur. (Las Ramlas 91)

Mercat dominical de Sant Antoni

Iedere zondag staat hier een rommelmarkt waar je munten, boeken, postzegels en ansichtkaarten koopt. Het staat naast de prachtige markthal van Sant Antoni, leuk dus om beide te combineren. (Carrer del Comte D’Urgell 1)

Mercat dels Encants Vells
Dit is de oudste vlooienmarkt van Barcelona, die tegenwoordig onder een ultramoderne koepel staat. Als je van tweedehandsspullen en unieke spulletje houdt, of gewoon goedkoop wilt winkelen, dan is deze vlooienmarkt erg leuk om eens te bezoeken.

 

Natuurlijk zijn dit niet alle winkelcentra, winkelstraten en markten die Barcelona te bieden heeft. Helaas kunnen we ze ook niet allemaal opnoemen. Maar als je op zoek bent naar leuke plekken om te winkelen, dan stellen de bovenstaande winkel- en marktgebieden je absoluut niet teleur.