De 10 fantastische dingen om te doen en zien op Gran Canaria

Wil je een geweldige en zonnige vakantie hebben? Gran Canaria is het perfecte eiland voor jou!

Gran Canaria is een schitterend eiland met ongelofelijk veel mooie plekken om heen te gaan. Heb je maar een beperkte tijd om het eiland te verkennen? Maak je geen zorgen we hebben de beste en meest interessante plaatsen voor je uitgezocht die je zeker te weten moet zien tijdens je heerlijke vakantie in Gran Canaria.

Vanuit je vakantiehuis of villa van Club Villamar ben je slechts één stap verwijderd van al deze te gekke hotspots! Dus verlaat het heerlijke luie luizenleventje een dagje achter je en ontdek wat Gran Canaria jou te bieden heeft!

KLIK HIER voor onze vakantievilla’s in Gran Canaria

Dankzij deze TOP 10 plaatsen wil je het eiland Gran Canaria nooit meer verlaten!

1. Roque Nublo in Gran Canaria

Eén van de meest magische plekken op Gran Canaria dragen hun steentje bij aan jouw onvergetelijke vakantie. Ervaar hoe het is om bijna de hemel aan te kunnen raken. Via een kronkelpad beklim je deze indrukwekkende rots van Gran Canaria.

Roque Nublo is één van de mooiste en belangrijkstebezienswaardigheden op Gran Canaria. In de vorm van een monolitische basalt begint je wandeling op 80m hoogte en kun je naar de piek op 1.813m. In het stenentijdperk was Roque Nublo een vereringsplek van de Guanchen (de bewoners van de Canarische eilanden). Sinds 1987 is Roque Noble en zijn omgeving beschermd natuurgebied en in 1994 uitgegroeid tot een natuurpark.

De wandeling naar de top zul je wellicht ervaren als pittig, maar de ervaring is het meer dan waard!

Het uitzicht vanaf de Roque Nublo is schitterend!

2. Gran Canaria en haar duinen van Maspalomas

Vakantie voor families en strandliefhebbers is een waar paradijs op Gran Canaria in Maspalomas! Op Gran Canaria vind je de befaamde badplaatsen Águila, Las Burras, San Agustín en Playa de Ingles. Samen vormen ze een prachtige kustlijn van maar liefst 17km lang met duinen, brede zandstranden en rustige wateren waar het hele jaar door een aangenaam klimaat heerst.

De duinen kun je te voet oversteken óf waan je in een hele andere wereld en berijd een kameel! De duinen zijn een thuisbasis van een aantal zeldzame soorten planten die alleen op de Canarische Eilanden te vinden zijn. Aan het westelijke uiteinde vind je El Oasis. Hier staat een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Faro de Maspalomas is een vuurtoren die gebouwd is in 1886. Met een hoogte van 65m is de vuurtoren van heinde en verre te zien.


3. Venqueta is de indrukwekkende wijk van Las Palmas op Gran Canaria

Venqueta is een zeer oude wijk van Las Palmas die zeker je bezoek waard is. De smalle straten van Vegueta nemen je mee terug naar de middeleeuwen. De meer dan 500 jaar oude straten hebben verschillende mensen zien passeren, van piraten tot kathedraal bouwers. Sinds de tijd van Christopher Columbus tot de dag van vandaag is het een traditie een bezoek te brengen aan de historische wijk Venqueta.

In de oudste wijk van Las Palmas ontdek je de meest belangrijke bezienswaardigheden van Gran Canaria. Vergeet je camera niet, want dit is het moment om foto’s te maken van de beroemde kathedraal van Santa Ana, het paleis en het stadhuis. Plaza de Santa Ana is het plein van de kathedraal. Het is een gezellig plein waar je prachtige gebouwen kunt bezoeken en de acht beroemde bronzen beelden van honden.

4. Eén van de mooiste valleien van Gran Canaria is Barranco de Guayadegue

Ontdek het kleine natuurwonder van Gran Canaria, Barranco de Guayadeque. Dit is één van de mooiste valleien van Gran Canaria. In Barranco de Guayadeque ontdek je meer dan 80 verschillende soorten planten en bomen, zoals cactussen, agaves, papavers, palmen, Canarische dennen, amandelbomen en nog veel meer.

De vallei Barronco de Guayadeque was in de prehistorie het drukst bevolkte deel van Gran Canaria. Het is dan ook geen wonder dat hier de meest belangrijke prehistorische begraafplaats bevindt, die zich sch

uil houdt in de ontoegankelijke grotten. Ontdek de vele historische grotwoningen en geniet van een wandeling in het historisch paradijs. Je raakt niet uitgekeken, want er is zoveel te verkennen! Tijdens je ontdekkingstocht kom je langs het Mueso de Guayadeque. Na een bezoek aan het museum kun je verder genieten in de buitenlucht van het prachtige landschap. Maak een wandeling via twee naburige dorpen. De huidige inwoners hebben er weer leven ingeblazen met de sfeer van toen de Guanches er leefden. Er zijn kleine kappelletjes, een bar en een restaurant in een grot. Terwijl traditionele volksmuziek haar noten laat klinken, kun je genieten van een heerlijke maaltijd en een glas wijn.


5. Spot dolfijnen tijdens je verblijf op Gran Canaria

Aan de zuidkust van Gran Canaria ligt Puerto Rico. Dit is één van de meest populaire familie resorts die Gran Canaria rijk is. Het voormalige kleine vissersdorp is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer mooie vakantiebestemming, gevuld met restaurants, winkels, een prachtige promenade, veel zon en omgeven door een wonderschoon natuurlandschap.

Je zult genieten van het aangename strand met zijn gouden zand, kalme en kristal heldere zeewaterer. Het is de perfecte plek om wat zonnestralen mee te pakken, want het is het zonnigste plekje van heel Gran Canaria. Daarnaast heb je volop aan keuze qua watersporten.

In de omgeving van Gran Canaria leven vele soorten dolfijnen en walvissen. Tijdens je vakantie op Gran Canaria is het de kans van je leven om deze prachtige zeedieren met eigen ogen te bewonderen! Vanuit de haven van Puerto Rico, kun je vele boottochten maken. Het is dan ook zeker een aanbeveling om op het water je ogen goed op te houden, want voor je het weet komt er een dolfijn boven water. Wanneer je op het water bent, zul je verstelt staan van alle zeedieren om je heen!

6. Het bruisende nachtleven van Gran Canaria vind je in Playa del Ingles

In Playa del Ingles kun je overdag genieten van het strand en in de avonduren van de bars en de clubs. Playa del Ingles is het grootste vakantieresort van heel Spanje! Samen met Maspalomas en San Agustín, is Playa de Ingles het adres voor plezier, entertainment en zon.

In de jaren ’60 is Playa del Ingles uitgegroeid tot een waar toeristisch centrum en werd het beroemd in heel Europa. Als je wilt feesten dan is een nacht in Playa del Ingles onvermijdelijk. Het beste nachtleven van Gran Canaria is in de populaire wijk Kasbah. Vele bars, restaurants en discotheken maken de nachtelijke uren een waar feest!

7. De geschiedenis van Gran Canaria in het museum en archeologisch park Cueva Pintada

Open de deuren van het mysterie dat zich schuil houdt in het museum en het archeologisch park Cueva Pintada (de geschilderde grot). Cueva Pintada is de spil in het web als het gaat om het behoud en het uitbreiden van de meest unieke plekken op Gran Canaria. Wat logischerwijze gerealiseerd kan worden middels de nodige onderzoeken en experimenten.

Ervaar de geschiedenis van Gran Canaria! In het museum kom je van alles te weten over het verleden van Gran Canaria en kun je met eigen ogen de muurschilderingen zien die 2.000 jaar geleden gemaakt zijn. Meer visualisatie vind je in de bibliotheek en in het archeologisch park waar je diverse films kunt bekijken.

Tip: Je kunt natuurlijk zelf in Cueva Pintada door het verleden van Gran Canaria reizen, maar je kunt ook rondleiding krijgen. Onder begeleiding van een deskundige gids wordt in vier talen (Duits, Engels, Frans en Spaans) een excursie gehouden, waardoor je op een ontspannen manier achter leuke wetenswaardigheden komt.

8. Sioux city is het wilde westen op Gran Canaria

Heb je altijd al gedroomd van een rol in een film als “Wild Wild West”? Tijdens je vakantie op Gran Canaria krijg je de unieke kans! In Sioux City ga je terug in de tijd van het wilde westen. Kom in de counrty sfeer met de houten banken, rustieke barbecues, de saloon meiden, sheriffs en natuurlijk hoor je op iedere hoek country en western muziek

Met een oppervlakte van 300.000 m2 kan Gran Canaria trots zijn op de uitstekende replica van een western en country stad. Typische huizen, saloons, banken, een kerk en een ranch maken het geheel tot in de detail magnifiek. Het country leven kan natuurlijk niet zonder dieren, waardoor de kleintjes nog eens dubbel plezier beleven bij het kijken naar deze schattige dieren! In Sioux City zul je met je familie en vrienden een fantastische dag tegemoet gaan!

9. Historische gekleurde woningen op Gran Canaria staan in het dorp Teror

Wil je verder terug de tijd in? Breng een bezoek aan Teror. Dit is waarschijnlijk het mooiste dorp van Gran Canaria met prachtige historische huizen, waarvan sommige dateren uit maar liefst de 16e eeuw. Verder zul je details zien, zoals de prachtige stenen balkons en indrukwekkende houtsnijwerken. Teror heeft net als de rest van Gran Canaria een hele historie achter de rug. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat je in Teror koloniale architectuur zult vinden. Ondanks de verschillende invloeden heeft het basiliek Basilica de Nuestra Señora del Pino centraal gestaan. Dit 18e eeuwse basiliek is gewijd aan de patroonheilige van Gran Canaria.

Een bezoek aan het basiliek is zeker de moeite waard. Het prachtige Barokken altaar en het beroemde uit hout gesneden beeld van de Maagd zal zeker je interesse wekken. Het geheel van de mooie schilderijen en andere geschenken en symbolen eromheen maken het plaatje compleet.
Elk jaar, op 8 september, wordt het belangrijkste religieuze feest van Gran Canaria gevierd. Fiesta de la Virgen del Pino trekt vele pelgrims van Gran Canaria naar Teror. Ben je rond 8 september niet op Gran Canaria? Een lokale specialiteit kun je in ieder geval naar huis meebrengen als je de wekelijkse zondagsmarkt.

10. Puerta Mogan is het kleine Venetië van Gran Canaria

Puerto Mogan heeft een netwerk van mooie grachten die verbonden zijn met de zee. En via de kleine bruggen kun je een heerlijke wandeling maken rond de haven.
Dit vissersdorp is behoorlijk uniek op Gran Canaria. Je zult zien dat er maar tot maximaal 3 verdiepingen is gebouwd en dat in het autovrije dorp kleurrijke mediterraans gestijlde huizen te bewonderen zijn.

Puerto de Mogan is ideaal voor een dagje erop uit. Extra leuk is het op vrijdag (tussen 08:00u – 14:00u), want dan kun je de lokale sfeer proeven op de markt van Puerto de Mogan. In de haven kun je traditionele Canarische spullen proeven en kopen! Als je met de kinderen nog even van het strand wilt genieten, loop dan naar de oostzijde van de haven. De prachtige haven heeft nog meer te bieden! Je vindt hier chique restaurants, cafés en stijlvolle bars rond de vissersvloot die nog steeds in gebruik is. En, ook ’s avonds is het hier heerlijk vertoeven. Zo kun je een mooie avondwandeling maken en genieten van een romantisch diner met zonsondergang op de achtergrond.

Stop met dromen! Maak je droom werkelijkheid!

Zie jij jezelf op dit prachtige eiland? Op een kameel rijden door de schitterende duinen van Maspalomas, ontspannen op een boot met een lekker briesje door je haren en dolfijnen spotten of de verbazingwekkende Roque Nublo beklimmen.

Er is geen makkelijkere en betere manier om al deze schitterende plaatsjes te bezoeken dan vanuit je eigen vakantiehuis of villa van alle TOP 10´s lezen!

Boek HIER uw luxe villa in Gran Canaria