Dankzij onze TOP 10 verlies je geen tijd om je vakantie aan de Costa Dorada te plannen!

De Costa Dorada is een kuststreek van het eeuwige leven en contrasten

Natuurlijk ben je op zoek naar een gevarieerde omgeving waar iedereen een geweldige vakantie tegemoet gaat. Een vakantie kan dan ook niet zonder natuur, geschiedenis, kunst, sport en prachtige stranden. Ben je benieuwd waar je deze ingrediënten voor je vakantie kunt vinden? Het antwoord is aan de Costa Dorada in Spanje! Het goede nieuws is, dat je al een heel eind in de goede richting bent!

Kom met je familie of vrienden en boek een villa of vakantiehuis met privé zwembad! Op deze manier kun je de Costa Dorada op je gemak verkennen en kun je terug om te ontspannen in je prachtige en comfortabele vakantiewoning! Om je te laten zien wat er zo speciaal is aan een vakantie aan de Costa Dorada, hebben we deze TOP 10 voor je samengesteld. Lees snel verder!

Top 10: de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie aan de Costa Dorada

1. Nationaal Park van Delta del Ebro, Costa Dorada

Het maakt niet uit welk dorp je hebt gekozen voor je vakantie aan de Costa Dorada, want hoe dan ook, dit spectaculaire nationale park mag je niet missen.

De Delta del Ebro (320 km2) is het belangrijkste waterminnend leefgebied van de Costa Dorada en het westelijke deel van de Middellandse Zee. Deze prachtige plek werd opgericht om de flora en fauna te behouden die daar sinds 14e en 15e eeuw zijn.

Als je op zoek bent naar meer dan vind je dat in het Ecomuseum van het natuurpark Delta del Ebro. Het museum is verdeeld in verschillende delen, ieder met een eigen thema. Als je hier met je familie bent, zullen de kinderen ook zeker van de dag van hun leven hebben. Kom naar het Nationaal Park van Delta del Ebro! Je zult er geen spijt van krijgen!

Nationaal Park Delta del Ebro is een prachtig gebied aan de Costa Dorada

2. Acueducto de Les Ferreres (Aquaduct van Les Ferreres)

Als je iets buitengewoons wilt zien, breng dan een bezoek aan het Aquaduct van Les Ferreres! Dit Romeins aquaduct (1e eeuw v. Chr.) staat in de Costa Dorada, in Tarragona, en staat geregistreerd bij de UNESCO (Wereld Cultuur Erfgoed).

Het Aquaduct van Les Ferreres was het aquaduct dat de keizerlijke stad van water voor zag. De architectuur van het 217m lange en 27m hoge aquaduct is indrukwekkend. Er zijn twee rijen bogen boven elkaar, gebouwd van stenen blokken die in elkaar zijn gezet zonder cement. Er heerst een legende over het Aquaduct van Les Ferreres. Volgens de legende werd deze brug gebouwd door de duivel nadat deze een weddenschap had gewonnen van een meisje die haar ziel had ingezet. Vandaar dat de brug ook wel bekend staat als Duivelsbrug.

Hoe kom je bij het Aquaduct van Les Ferreres? Via de nationale weg N240 richting Lerida, 4km van Tarragona.

De Duivelsbrug van de Costa Dorada

3. Port Aventura: het grote attarctiepark van de Costa Dorada

Als je zin hebt om een dagje gek te doen in achtbanen, op de carrousels, waterattracties en nog veel meer, dan is een bezoek aan Universal Studios Port Aventura zeker iets voor jou! In het midden van de Costa Dorada, in Tarragona, ligt Port Aventura, dat zonder twijfel één van de grootste attractieparken van Zuid Europa is.

Het pretpark is verdeeld in verschillende thema’s. Er is een zone gewijd aan families, waar je optimaal kunt genieten van live shows en waar je op en top geamusumeerd wordt. Costa Caribe is de zone voor een verfrissend moment. Je vindt hier waterattracties, speeltuinen en speelplaatsen. Tijdens je toer door het park kom je talloze restaurants tegen. Ieder restaurant heeft zo zijn eigen keukenspecialiteit, waardoor er volop aan variatie is qua eten en drinken.

Port Aventura
is de ideale plek voor een geweldig dagje uit met je familie en vrienden. Nog prettiger is, dat je na zo’n super leuke, doch na afloop vermoeiende dag, tot rust kunt komen in je vakantiehuis!

Pleizier voor iedereen in het attractiepark aan de Costa Dorada, Port Aventura

4. De Kathedraal van Tarragona

Kom en ontdek het cultureel erfgoed van Tarragona in de Costa Dorada!
De Kathedraal van Tarragona werd gebouwd in 1184 op een plek waar eerder een oude christelijke basiliek stond, en daarvoor een 10e eeuwse Arabische moskee. De kathedraal is in een overgangsstijl van de Romaanse- naar de Gotische stijl. In de voorgevel vind je twee deuren in Romeinse stijl uit de 12de eeuw en een prachtig venster.

Binnen zul je in staat zijn om het grote polychroom albasten altaar te bewonderen, welke gemaakt is door Pere Johan in de 15e eeuw. Je kunt ook genieten van de beelden van de Maagd, St. Tecla en Saint Paul. De schatten van de kathedraal zijn de graftombe van de aartsbisschop (rechts naast het hoofdaltaar) en de kapel van Santa Maria (daterend uit de 14e eeuw).

In het klooster is er het museum van het bisdom van Tarragona. Hier worden meer dan 6.000 kunstwerken bewaard, waarvan 350 tentoongesteld worden.

De Kathedraal van Tarragona in de Costa Dorada

5. Het Amfitheater van Tarraco aan de Costa Dorada

Aan de Costa Dorada zijn er de overblijfselen van eeuwen geschiedenis, zoals het Romeinse amfitheater van de Costa Dorada, in Tarragona. In de 2e eeuw v. Chr. werd het theater gebouwd aan de Middellandse Zee. Het is een uniek item in Catalonië was de zetel van talrijke populaire spektakels, zoals de gladiatorengevechten.

Onder de arena, waar de gevechten plaatsvonden, zijn loopgraven die werden gebruikt voor ondersteunende diensten. Het centrum van het amfitheater heeft de resten van een Visigotische basiliek (6e eeuw) en van een Romeinse-gotische kerk van de 12e eeuw.
Breng je camera mee! Vanaf het amfitheater zul je namelijk versteld staan van het prachtige uitzicht over zee.

Het amfitheater van Tarraco aan de Costa Dorada

6. Castillo de Tamarit: een “must” aan de Costa Dorada

Castillo de Tamarit is een Romeinse kasteel van de 13e eeuw gelegen in Tamarit (Tarragona). Het is één van de favoriete locaties voor toeristen om te bezoeken aan de Costa Dorada!

Het kasteel ligt naast een baai en een bosrijke omgeving, met uitzicht op de zee. Het bevat zowel defensieve als residentiële elementen: een gevangenis, torens, een Romaanse kerk … Deze kerk is één van de meest authentieke stukken van de Romeinse architectuur in Tarragona.

Het is een “must see” als je vakantie houdt aan de Costa Dorada. En, wist je dat sinds 1681 het kasteel eigendom is van de aartsbisschop van Tarragona en de markies van Tamarit? Aan het begin van de 20e eeuw werd het gekocht door een Amerikaanse verzamelaar die het kasteel had gerenoveerd. Sinds 1950 is het onder de vleugels van de gemeente Tarragona.

Het kasteel van Tamarit moet je met eigen ogen hebben gezien

7. De stranden van de Costa Dorada

Uiteraard is er aan de Costa Doradageen tekort aan strand! Aan de Costa Dorada zijn de meesten betiteld met de blauwe vlag. De blauwe vlag is een waardering voor een zeer goede kwaliteit van het water en dat het strand voorzien is van er allerlei faciliteiten, zoals douches, restaurants, EHBO-posten, etc. Daarnaast zul je kunnen kiezen uit verschillende watersporten.

Het meest bekende strand van de Costa Dorada is het strand van Llevant. Er zijn natuurlijk andere prachtige stranden, waaronder stranden als Ponent of Coma-Ruga.

Na een actieve dag is er niets beter dan ontspannen neer te ploffen op één van de stranden aan de Costa Dorada. De kinderen kunnen mooie zandkastelen maken aan zee of je gaat samen verkoeling zoeken in het kristalheldere zeewater.

Het Cap Roig strand aan de Costa Dorada

8. Het historisch museum van Tarragona, Costa Dorada

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? De Costa Dorada heeft een breed assortiment aan historisch erfgoed en Tarragona is één van de meest interessante plekken om te bezoeken.

Het Historisch Museum van Tarragona is van groot historisch belang. Dit is niet alleen vanwege zijn kunstwerken, maar ook omdat het museum verantwoordelijk is voor alle historische monumenten in de provincie. In feite beheert het museum de belangrijkste monumenten van de stad, en op hetzelfde moment is het de rentmeester en de bewaker van de belangrijkste erfgoed van de monumenten van de provincie Tarragona aan de Costa Dorada.

Laat deze kans niet liggen om het museum te bezoeken. Naast een leuke en interessante dag verbreed je op een ontspannen manier ook je horizon!

Het historisch erfgoed van de Costa Dorada in Tarragona

9. Het standbeeld van Caesar Augustus

De geadopteerde zoon van Julius Caesar was de, Caesar Augustus, was de eerste Romeinse keizer. Caesar Agustus slaagde erin zichzelf te portretteren als een restaurateur van vrede, welvaart en traditie.

Heb je wel eens het gevoel gehad dat iets constant je aandacht trekt en dat je niet kunst stoppen met foto’s maken, omdat het zo’n indruk op je maakt? Een variatie op dit gevoel zul je hebben bij het zien van het standbeeld van Caesar Augustus. Het beeld is werkelijk zo uitzonderlijk!

Als je langs de promenade van San Antonio loopt, zul je langzaam aan het beeld zien verschijnen tussen de muren van het Romeinse pretoriaanse gebouw. Het lijkt ongelooflijk dat een standbeeld zo goed geplaatst kon worden. En dat ondanks dat alles eromheen geheel eigentijds is.

Het standbeeld van Caesar Augustsu aan de Costa Dorada

10. Winkelen op de Avenida de Carles Buigas in Salou

We zijn niet vergeten dat de kans groot is dat je aan de Costa Dorada ook graag zou willen winkelen en zou willen genieten van het avondleven! Na talrijke culturele bezoeken, is het hoog tijd om iets te gaan kopen en uit te gaan aan de Costa Dorada.

Aan Avenida de Carles Buigas in Salou is het bezaait met winkels en restaurants. In het toeristische gebied van Salou vind je allerlei soorten winkels, goede restaurants en bars waar je terecht kunt. Voor een drankje zijn er natuurlijk de nodige pubs en discotheken. In Salou zul je zeker aan je trekken komen, want Salou is mede populair vanwege het goede uitgaansleven. Feesten tot in de ochtendgloren is dan ook zeker een aangename aangelegenheid!

Winkelplezier aan de Costa Dorada beleef je in Salou

De Costa Dorada is één van de meest bezochte vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee

Een zeer interessante suggestie is een combinatie van strand en een excursie naar het binnenland. En dat kan aan de Costa Dorada! Cultuur, kunst, sport, strand, natuur en talloze andere redenen zijn er voor je om de Costa Dorada te bezoeken. We kunnen je alleen maar aanmoedigen om hier naar toe te komen en zelf alles te ontdekken!

Wil je vooraf nog wat meer te weten komen over de Costa Dorada? Hier vind je meer informatie op onze website over de Costa Dorada.

Club Villamar heeft een groot aanbod aan villa’s en vakantiehuizente huur aan de Costa Dorada. Neem gelijk een kijkje wat we je aan kunnen bieden. Wanneer je bij ons boekt, zul je profiteren van de laagste-prijs-garantie en de garantie van 110% tevredenheid.

Wacht niet tot het hoogseizoen met boeken, want de meest geweldige vakantiewoningen worden het snelst geboekt! Boek nu de villa van je dromen bij TOP 10 van Spanje en links naar andere TOP 10’s