Bespaar tijd met de TOP 10 voor je vakantie op Mallorca!

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het in je vakantiehuis met je familie en vrienden

Je bent niet de enige die de ontbrekende puzzelstukjes probeert te vinden om de ultieme vakantie van je leven te hebben. Maak je geen zorgen, want hulp is in aantocht! Doordat je geklikt hebt op de link naar de Mallorca TOP 10, krijg je gelijk een idee wat voor een geweldig verblijf je kunt hebben op Mallorca!

En, wanneer je er achter bent wat je kunt doen tijdens je vakantie op Mallorca, dan is het tijd voor het uitzoeken van je vakantieverblijf. Op onze website kun je gelijk een kijkje nemen in het aanbod van villa’s en vakantiehuizen op Mallorca! Alles is allemaal binnen handbereik op één website. Geniet van je vakantievoorpret en begin met de TOP 10 van Mallorca.

10 hotspots op Mallorca om je ontspanningsfactor tijdens je vakantie te verdubbelen

1. Uitkijkpunten van Palma de Mallorca

Geniet van rust & natuur op het uitzichtpunt van Talaia d’Albercutx

Is het niet geweldig om op een aangename zomerse dag een vreedzaam moment te beleven op een rustgevende plek in Palma de Mallorca? Een lekker fris briesje wind gaat langs je gezicht, terwijl je in het midden staat van een droomachtige panorama. Voor je lonkt de Middellandse Zee naar je tot aan de horizon. Onderaan je voeten ligt een indrukwekkende kloof met schitterende rotsformaties en afgebrokkelde rotswanden, terwijl bosrijke geuren vanuit de groene heuvels gevuld met pijnbomen je tegemoet komen. Het zijn van die unieke momenten die je zeker goed doen.

Mirador es Colomer is het meest beroemde uitkijkpunt van Mallorca die je zeker niet mag missen. In het noorden van Mallorca, ongeveer 10km van Port de Pollença, vind je dit uikijkpunt met een adembenemend uitzicht op Cap Fermentor en derest van de noordelijke kust van Mallorca. Andere uitkijkpunten die door velen worden ervaren als waanzinnig, zijn onder andere Mirador de Ses Animes, Mirador de Ses Bassen, Mirador de Ses Puntos, Mirador de Ses Barques en Talaia Albercutx.

Reis met Ferrocarril de Soller van Soller naar Palma de Mallorca

2. Tren de Soller, de spoorweg van Palma de Mallorca naar Soller

Maak er een interessante en fascinerende dagtrip op Mallorca! Met een ritje in de Soller trein kun je intens genieten van Mallorca.
Sinds 1912 is de verbinding tussen Palma de Mallorca en Soller behouden gebleven via de Ferrocarril de Soller. De treintrip van 27,3km is echt indrukwekkend en absoluut de moeite waard. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het landschap van de Middellandse bergketen Sierra de Alfabia. Tijdens de treinrit van Palma de Mallorca naar Soller passeer je 13 tunnels van Sierra de Tramuntana. In ongeveer een uur arriveer je op je eindbestemming: Soller is een dorp waar je een mediterrane charme ervaart, gecombineerd met een kosmopolitische sfeer van een commerciële haven.

Het dorp Soller zal je verwelkomen met zijn huizen uit de 16e en 18e eeuw. Als je hier toch bent, dan is het zeker een advies om naar Port Soller te bezoeken! Hoe dan ook, je zult de treintrip en het bezoek aan Soller als onvergetelijk ervaren.

3. Nikki Beach, de jetset van Mallorca

Ga trendy & ervaar de must-have-been Nikki Beach legende op Mallorca

Aan je vakantie op Mallorca kun je de meest sexy plek op aarde niet miss! Nikki Beach is een zeer trendy plek dat geleefd wordt door de jetsets van Mallorca. Het is dan ook net of je je spontaan waant in een vakantiebestemming zoals Marbella. Nikki Beach is een wereldberoemd concept en dat moet je toch minimaal één keer in je leven mee hebben gemaakt.

Het concept geeft de perfecte combinatie van een privé club met strand, 100% glamour, mode, lekker eten en goede muziek. Deze exclusieve plek op Mallorca heet je van harte welkom met aantrekkelijke grote zachte ligbedden, een uitstekende service op het strand en de muziek van beste DJ’s van de wereld maken het een trendy paradijs op aarde!

Ontspan je in de onderwaterwereld van Mallorca

4. Diepzee duiken in Mallorca

Ontdek de fantastische onderwaterwereld van Mallorca! Op Mallorca is duiken zeer populair bij zowel toeristen als de eilandbewoners.

Naast alle natuurjuwelen op het vaste land en in de lucht, bewijst ook het onderwaterparadijs van Mallorca dat het eiland meer is dan een feestplek voor jongeren en een speeltuin voor gezinnen. Diepzee duikers weten dat de kristal heldere mediterraanse wateren magnifiek zijn met haar koraalriffen, zeedieren en vissen.

Mallorca heeft vele mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. Er zijn vanaf de kust en de boot mogelijkheden op allerlei niveaus. En heb je nog niet eerder een duik gemaakt? Grijp nu je kans, want er zijn verschillende duikcentra aan de kust waar je onder begeleiding kunt leren duiken!

5. Ses Fonts Ufanes, een mysterieuze wandeling op Mallorca

Voel de mysterie van ‘Ses Fonts Ufanes’ tijdens je wandeling op Mallorca.

Op Mallorca is het mogelijk om een indrukwekkende hydrolisch verschijnsel mee te maken! Aan de voet van de Tramuntana ligt het bos Finca Gabillí hoog gelegen in een mist van mysterie. Elk jaar ontstaan hier, bijna op een magische wijze, zeer krachtige waterbronnen, die bekend staan als Ses Fonts UfanesOm je een idee te geven van het spectaculaire fenomeen, de waterstromen gaan zelfs tot 100.000 liter per seconde. De waterstroom gaat voor een deel naar Pla de Sa Pobla en deels naar Albufera.

Het fenomeen trekt jaarlijks veel bezoekers naar Mallorca, waaronder voor bedevaarten en populaire excursies om het ongewone schouwspel te zien. Sinds 2001 zijn de waterbronnen tot natuurmonument betiteld. Dit zijn overigens de eerst gedeclareerde in de Balearen. De magische wereld van de natuur is met Ses Fonts Ufanes een unieke show! Je zult genieten van een geweldige en spectaculaire wandeling.

De trots van Mallorca, het ronde kasteel Bellver

6. Castillo de Bellver (kasteel Bellver op Mallorca)

Maak iets bijzonders mee tijdens je vakantie! Het kasteel Bellver (wat mooi uitzicht betekent) is één van de weinige Europese kastelen die een ronde vorm heeft. Dit oogverblindend gotische gestijlde kasteel is gebouwd tussen 1300 en 1310 en was de residentie van de koningen van het eiland.

Het kasteel pronkt vanaf de heuvel en biedt een immens ver zicht. Vanwege haar strategische ligging op Mallorca heeft Castell de Bellver gefungeerd als militaire gevangenis. Desalniettemin, is het tegenwoordig onder civiele controle.

In het kasteel Bellver is een provinciaal museum van archelogie, schilderkunst en numismatiek. Hier vind je dan ook archeologische opgravingen en gemeentelijke kunstcollecties.

7. Romantiek op Mallorca in Porto Christo

Geniet van zonsop- en zonsondergang op Mallorca vanaf Porto Cristo

Ben je op zoek naar een rustige en romantische plek op Mallorca? Dan is Porto Christo zeker iets voor jou! Dit charmante dorpje op Mallorca ademt rust en vreedzaamheid uit en heeft adembenemende uitzichten. Verder vind je in Porto Christo een relatief grote jachthaven en een mooi strand voor een duik in het water en om te ontspannen.

Als je hier trouwens toch bent, ga dan naar de kleine baai tussen Costa de los Pinos en Cala Murada. Hier vind je een bijzondere rots, genaamd Es Morro de Sa Carabassa. Nabij Porto Christo vind je de bekende grotten van Ham en Drach (Cuevas de Ham y Drach) en het ondergrondse meer Lago de Martel. Je zult een geweldige tijd hebben op Mallorca tijdens je dagje uit in Porto Christo. Zoveel moois, zonder al het massatoerisme, maar wel uitstekende toegang tot het strand en interessante bezienswaardigheden.

Kom binnen in Poble Espanyol op Mallorca. Sinds 1960 al de toeristenmagneet!

8. Poble Espanyol, het spaanse volk op Mallorca

Ontdek de belangrijkste monumenten in Spanje in één dorp! Het klinkt misschien vreemd, maar alles vind je in Poble Espanyol op Mallorca. Tijdens je verblijf op Mallorca kun je dit dorp niet overslaan.

Het dorp is opgezet tussen 1965 en 1967, waarin zo’n 100 monumenten en gebouwen zijn gereconstrueerd, inclusief de beroemde Spaanse Trappen. Een bezoek aan Poble Espanyol is een ideale cultureel tripje om meer te weten te komen over Spanje, zonder dat je je Mallorca hoeft te verlaten.

Je zult ervaring op doen van de Spaanse gewoonten van verschillende volkeren, traditionele ambachten en gastronomie en natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden. Je kunt op deze manier een bezoek brengen aan de meest typische monumenten, bars en restaurants in elke Spaanse regio. Voor je het door hebt wandel je door de straten en de pleinen van Sevilla, Granada, Toledo en andere Spaanse steden. Dat de reproductie zeer realistisch is, zie je terug in bijvoorbeeld de hermitage van San Antonio, Los Arrayanes patio de la Alhambra en het huis van El Greco in Toledo.

9. Cap de Formentor is het juweeltje van Mallorca

Beklim de weg naar het geweldige punt van Mallorca!

Jaarlijks reizen vele bezoekers af naar Mallorca voor een glimp van Cap de Formentor. Cap de Formentor is dan ook het oogappeltje van Mallorca.
Ten noorden van de baai van Pollensa en als een soort verlengstuk van de Serra de Tramuntana ligt Cap de Formentor. Het is een zeer mooie plek waar je de meest fotogenieke landschappen van Mallorca zult zien. Glorieuze steile kliffen, rotspartijen die uit de Middellandse Zee rijzen en in de verre verte kun je zelfs Menorca zien met helder weer.

Het schiereiland, dat in het verleden eigendom was van dichter Miquel i Llobera, heeft haar hoogste punt, Fumart, op 348m boven de zeespiegel. Het is dan ook niet voor niets dat je van af de kliffen zicht hebt op indrukwekkende en unieke landschappen van Mallorca en de Middellandse Zee. Helemaal apart is je bezoek als je de mogelijkheid hebt om met de boot te gaan!

Ga terug in de pre-historische tijd op Mallorca. Een geslaagd dagje weg!

10. El Valle de los Dinosaurios, het dinosaurusvallei op Mallorca

Ga mee terug in de tijd met Fred Flinstones! Na intensieve bestudering zijn de prehistorische dieren op ware grote en tot in de perfectie nagemaakt. In Algaida (Mallorca) is het dinosauruspark niet zeer bekend, maar daarentegen niet minder indrukwekkend. In El Valle de los Dinosaurus leven 21 levensgrote dinosaurussen. Enkele dinosaurussen die je tegen zult komen zijn bijvoorbeeld de 30m lange en 9m hoge Apatosaurus, de Tyrannosaurus Rex, de Parassaurolophus, de Stegosaurus, de Triceratops en de Carnotaurus.

Tijdens de rondleiding door het park ontdek je de verschillende soorten dinosaurussen. Omdat de ontwerpers de dinosauruswereld zo realistisch mogelijk hebben willen maken, is er ook zeer veel aandacht besteed aan flora en fauna. Een leuk uitje voor kleintjes en de dino-liefhebbers.

Passie voor je geliefden en jezelf. Ga op vakantie naar Mallorca, zoals je het verdient!

Haal meer uit je vrije tijd en ga op vakantie met je familie en vrienden. Op Mallorca is zeer veel te ontdekken. Zelfs als je niet te actief wilt zijn (tenslotte is het je vakantie). Gelukkig heeft Mallorca altijd wat voor je in petto. Als aanvulling op deze TOP 10 hebben we meer informatie voor je over Mallorca.

Voor een ander een droom, voor jou werkelijkheid! Boek je privé villa met eigen zwembad!

Grijp je kans en stap even uit je dagelijkse routine. Vele mensen komen helemaal tot ontspanning als ze met vakantie zijn in een andere omgeving dan in hun eigen huis. Hoewel… het is toch fijn als je vakantieverblijf zo vertrouwd en fijn aanvoelt als thuis. In de enorme keuze van vakantiewoningen in allerlei prijsklassen die Club VIllamar aanbiedt, vind je zeker jouw favoriete vakantiehuis!

Hier vind je altijd een thuis buiten je eigen huis die bij je past. Maar wees alert. Net als jij, zijn er meer mensen die op zoek zijn. Verlies geen tijd en gebruik de zoekmachine in het gele/oranje blok voor het verfijnen van je zoekopdracht.

Ja, ik zoek een vakantiehuis zoals thuis

P.S. Ga voor een korte virtuele toer naar andere eilanden, specifieke dorpen en costas van Spanje. Op die manier vergeet je in ieder geval niet de beroemde “must have been” en de geheime TOP plekken van Spanje. Vind je favoriete vakantieplek en neem een kijkje naar de speciaal geselecteerde TOP 10’s van Spaanse dorpen, costa’s en eilanden.