Laat niets je weerhouden! Lees onze TOP 10 van Barcelona en begin je vakantie te plannen!

Barcelona is een Mediterraanse metropool met de meest geweldige bezienswaardigheden van de hele wereld!

Geweldig, je wilt je vakantie houden in de buurt van Barcelona! Eén ding is zeker en dat is dat je van niets spijt zult krijgen. Er is niets beter dan je vakantie doorbrengen vanuit je eigen vakantiehuis met privé zwembad en nog eens in de buurt van het strand. Daarbij is je vakantiehuis een ideale basis voor het bezoeken van de meest grandioze bezienswaardigheden van de regio!

Barcelona heeft een uitzonderlijke culturele en artistieke erfenis. Er zijn zoveel boeken en websites aan toegewijd, maar hou het makkelijk en werp een blik op onze Barcelona TOP 10. Speciaal voor jou hebben we een selectie gemaakt van de 10 bezienswaardigheden van Barcelona die je echt moet hebben gezien!

De 10 wonderen van Barcelona

1. La Sagrada Familia and Parc Güell: grote namen van Barcelona die je moet hebben gezien

Heb je ooit gehoord van de wereldberoemde architect, genaamd Antoni Gaudí? Waarschijnlijk heb je wel eens van hem gehoord of je hebt één van zijn creaties gezien zonder te weten dat het door Gaudí is ontworpen. Zo niet, dan zul je zeker kennis maken met Gaudí zijn werken in Barcelona.

Gaudí was de meest beroemde architect van Barcelona. Hij heeft dan ook niet voor niets vele gebouwen en andere architecturale creaties op zijn naam. Bijvoorbeeld, la Sagrada Familia. Het is de meest bekende kathedraal die tot op heden niet is voltooid, sinds het 1881 toen Gaudí met het project begon. Ondertussen is la Sagrada Familia wel het symbool van Barcelona.

Een ander indrukwekkend ontwerp van Gaudí is Parc Güell, welke hij tussen 1900 en 1914 heeft gemaakt. In deze grote tuin zul je vele architecturele modernistische details ontdekken. Een bezoek aan deze 2 belangrijke bezienswaardigheden van Barcelona kan je niet aan je voorbij laten gaan wanneer je in de buurt bent!

La Sagrada Familia is het symbool van Barcelona

2. Paseo de Grácia: modernisme en luxueuse winkels in Barcelona

Ja, Gaudí heeft zijn sporen overal nagelaten. Dat brengt ons bij de nummer 2 van deze Barcelona TOP10 welke we je maar al te graag willen aanbevelen: Paseo de Grácia. Hier zul je de Pedrera (ook wel bekend als Casa Milà) en Casa Batlló tegen komen.

Paseo de Grácia is één van de straten van Barcelona met de meest modernistische werken. Daarnaast is het ook één van de hoofdwinkelstraten van Barcelona. Merken zoals Chanel, Gucci, Cartier en meer van dit kaliber maken het voor je mogelijk om te winkelen tot je er bij neer valt op de Paseo de Grácia. Alhoewel, neem wel een goed gevulde portemonnee mee.

Paseo de Grácia eindigt op het bekende centrale plein van Barcelona, Plaza de Catalunya. Hier zul je winkels, bars en restaurants voor ieders portemonnee tegen komen.

Op het dak van Casa Milà aan Paseo de Grácia in Barccelona

3. Las Ramblas is de PC Hooftstraat van Barcelona

Heb je ooit door een straat gelopen waar je werkelijk alles kunt vinden? De Ramblas maakt het allemaal mogelijk. Het is de bekende straat van Barcelona waar je de meeste toeristen tegenkomt. Één van de toeristische favorieten zijn de menselijke beelden en de straatartiesten met hun prachtige verfijnde kostums. Langs de Ramblas zul je allerlei bloemenstallen, kiosks, bars, (dure) restaurants en hotels vinden.

Naast deze faciliten vind je langs de Ramblas verscheidene interessante gebouwen. Denk aan het Liceu theater (gebouwd in de 19e eeuw), het paleis Palais de la Verreina, de overdekte markt La Boqueria, Palay Nou de la Rambla, la Casa de los Paraguas (het huis van de paraplu’s)… Maar let vooral ook goed op je eigen spullen!

Tip: De smalle straten aan beide zijden van de Ramblas zijn zeker een aanbeveling om doorheen te wandelen. Je zult verbaasd staan hoeveel originele dingen en prachtige architectuur je hier zult vinden.

Het huis van de paraplu´s aan de Ramblas van Barcelona

4. El Barrio Gótico (De Gotische wijk van Barcelona)

De Gothische wijk van Barcelona moet je zeker bezoeken! Wanneer je door deze wijk dwaalt, zul je begrijpen waarom de oudste buurt van Barcelona beroemd is vanwege haar architecturale schoonheid en de multiculturele samenleving. De meest typerende hoogtepunten die de Gotische wijk vertegenwoordigen, zijn de Kathedraal, la Plaza San Jaime en la Plaza Real. Dit zijn dan ook de eerste plekken die toeristen bezoeken, maar er zijn meer schoonheden te onthullen!

Laat je verleiden door de geschiedenis van Barcelona en proef de sfeer van de stad en ervaar het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Sluit daarom je informatieboek, stop de plattegrond van Barcelona in je tas en laat je leiden door de prachtige smalle straten! Onderweg kom je langs kleine bars en cafés die je zeker zullen bevallen.

Een prachtige plek van Barcelona, zowel overdag als ’s avonds

5. MNAC en de magische fontein van de Montjuïc

In Spanje gaat men regelmatig decoratief en esthetisch om met het water. De magische fontein is speciaal gemaakt voor de Universele Tentoonstelling in 1929. Ter gelegenheid van de Olympische Spelen in 1992 is het volledig gerestaureerd.

De fontein is onderdeel van een geheel van watervallen en vijvers. Tijdens de show zul je de indrukwekkende licht effecten zien die de lichtkanonnen produceren. Het MNAC (Museo Nacional d’Art de Catalunya), gelegen in het Nationaal Paleis, is een geweldige plek waar vandaan je goed zicht hebt op de fontein. Dit gezien het indrukwekkende gebouw, geïnspireerd door de Spaanse Renaissance, op een heuvel ligt met uitzicht op Plaza de Espanya.

Tip: Toegang tot het museum is tegen entree. Om je kosten te beperken, willen we je graag laten weten dat de schoonheid van de fontein en het architecturale niveau al meer dan je bezoek waard zijn.

Aan de andere kant van La Barceloneta staat de Mafre toren

6. La Barceloneta

Aanbid je het strand? In de wijk La Barceloneta geeft Barcelona je de mogelijkheid om van het strand te genieten! Je kunt ontspannen zo lang je maar wilt of je kunt actie ondernemen!

Een wonderlijke foto van de kust wacht op je met de Toren van Mapfre en Hotel Arts Barcelona op de achtergrond. Daarnaast vind je hier goede visrestaurants, trendy bars met het terras op het strand en bekende clubs. Langs het strand kun je heerlijk wandelen op de promenade met palmbomen, wat ook een ideale route is voor joggen en rolschaatsen of skaten.

Voor een ultra ontspannen moment, bestaande uit zonnebaden en het genieten van een cocktail met een tapa, is dit de ideale plek. Maar ook voor een avondje uit in stijl is La Barceloneta perfect!

7. Camp Nou: Het voetbalstadion van FC Barcelona

Jaaaa! Het is tijd om een wedstrijd te zien van een geweldig voetbalteam! Kom naar Camp Nou en support het beste team van Barcelona, hand in hand met de “culés” (de Catalaanse aanhangers van Barça). Het moge duidelijk zijn dat een bezoek aan het toneel van één van de beste voetbalteams van de wereld niet mag ontbreken!

Camp Nou heeft plaats voor ruim 100.000 personen en zorgt er voor dat iedere wedstrijd een waar spektakel is. Wanneer je niet in de gelegenheid bent een wedstrijd bij te wonen in het stadium, dan kunnen we alsnog een bezoek aan Camp Nou aanbevelen. Indien er geen wedstrijd wordt gespeeld kun je namelijk een kijkje nemen in alle hoeken van het stadion. En daarnaast is er een museum waar je de geschiedenis van dit geweldige voetbalteam zult ontdekken.

Tip: Alsjeblieft, voordat je naar het stadion gaat, raadpleeg het wedstrijdschema en de openingstijden van het museum.

Het prachtige stadion van het beste voetbalteam van Barcelona

8. Tibidabo: Het attractiepark van Barcelona

eef je de voorkeur aan een combinatie van cultuur en entertainment? Een aanrader is dan zeker Tibidabo. Tibidabo ligt op een hoogte van 516m van de la Sierra de Collserola, in Barcelona. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de kosmopolitische stad Barcelona.

Je kunt verschillende aantrekkelijke gebouwen bezoeken, zoals Torre de Collserola of Templo Expiatorio del Sagrado Corazón, maar er is meer. Het attractiepark Tibidabo is voor iedere toerist een plek waar je moet zijn geweest. Het is de oudste van zijn soort in Spanje en één van de oudste in Europa. De historische sfeer die Tibidabo geeft, zul je niet snel in een ander attractiepark vinden.

Maak tijd vrij om jezelf hier te vermaken, want het is zeker je tijd en energie waard!

Tibidabo biedt cultuur, entertainment en het attractiepark van Barcelona

9. Parc de la Ciutadella

Een bezoek aan Parc de la Ciutadella is zeker een aanbeveling wanneer je waardering hebt voor een wandeling door een waanzinnig mooi groot park. Dit is het grootste park van Barcelona op slechts 15 minuten lopen van het standbeeld van Christopher Columbus. Al kom je alleen of wordt je vergezeld door je familie of vrienden, een bezoek aan Parc de la Ciutadella zal je zeker goed doen. Je kunt heerlijk ontspannen terwijl je luistert naar het getsjilp van de vogels die hun lied zingen. Of je kunt plaatsnemen op één van de bankjes en genieten van al het moois om je heen.

Parc de la Ciutadella heeft ontzettend veel vegetatie en in het midden een groot meer. Wanneer je een klein bootje huurt, kun je zelfs vanuit een ander perspectief genieten van het park. Het meest geschikte moment voor een bezoek is in de namiddag of op zondag. Jong en oud verzamelen zich hier. En wanneer je hier bent, nabij zul je de dierentuin Barclona Zoo en het parlementsgebouw Palau del Parlement de Catalunya vinden.

Eén van de schoonheden van Parc de la Ciutadella in Barcelona

10. Iglesia de Santa Maria del Mar (kerk van Santa Maria del Mar)

In Barcelona is meer dan de gekheid rondom Antoni Gaudí. Daarom presenteren we je het meest karakteristieke voorbeeld van verfijnde Catalaanse Gotische architectuur met Iglesia de Santa Maria del Mar. De kerk heeft achthoekige torens, veel kale delen en massieve steunberen.

Santa Maria del Mar staat in de wijk Ribera in Barcelona en het is gebouwd tussen 1329 en 1383. Dit is werkelijk waar een indrukwekkend architecturaal wonder. Regelmatig worden hier concerten georganiseerd, dus als je geluk hebt kun je een concert mee maken..

Barcelona’s kerk met verfijnde Catalaanse Gotische architectuur

Je zult niets missen tijdens je vakantie nabij Barcelona

Sluit je ogen en stel je voor dat je vakantie gaat beginnen! Neem je familie en vrienden mee en geniet samen van de vakantie van je dromen in je eigen villa met privé zwembad! Hier kun je doen en laten wat en wanneer je maar wilt.

TOP 10 van Spanje