Wij onthullen jou de beste 10 plaatsen in Menorca!

Droom jij ook van een zonnig eiland? Bezoek Menorca!

De ene dag een heerlijk zonnetje, een privé zwembad en een verfrissend drankje in je hand! En de andere dag je wandelschoenen aan en het schitterende eiland van Menorca ontdekken. Dat is toch het ultieme vakantiegevoel!

Wil ook jij een zorgeloze fantastische vakantie tegemoet gaan aankomende zomer? Het zorgeloze gevoel begint hier! Zonder enige moeite kun je hier meteen ontdekken wat jou vakantie op Menorca zo speciaal en geweldig gaat maken.

Ontdek de beste 10 hotspots van Menorca!

KLIK HIER voor onze vakantievilla’s in Menorca

De 10 redenen wat jouw vakantie op Menorca fantastisch maakt!

1. De hoofdstad van Menorca, Mahon

Als je niet weet waar je kunt beginnen met je ontdekkingstocht in Menorca, dan raden wij je aan om te starten in Mahon (Máo in het Catalaans). Het is de hoofdstad en tevens de grootste stad op het eiland Menorca. Mahon heeft een belangrijk historisch ergoed. Wat je zeker niet mag missen zijn de Talayots (megalieten in de vorm van een toren) en navetas (een grafkamer in de vorm van een boot ondersteboven).

In het centrum van Mahon vind je prachtige historische gebouwen. Laat je verbazen door de grootste kerk van Menorca, de gotische kerk Santa Maria. Of, ga naar het schitterend mooie plein Plaça Espanya, het stadhuis (naast de kerk Santa Maria) en de kerk Iglesia del Carmen. Deze laatst genoemde kerk is één van de meest interessante kerkgebouwen vanwege de neoklassieke stijl. In Mahon heb je volop ruimte om al wandelend te genieten, met een verkeersvrije straat zoals Carrer Nou. In deze straat vind je vele lokala ambachtelijke winkels. Ruim 5km langs zee is een uitgestrekt recreatiegebied met restaurants, bars en terrassen. Met al deze variëteit zul je je zeker een dagje vermaken in Mahon!

Ontdek de culturele hoogtepunten van Mahon (de hoofdstad van Menorca)

2. Monte Toro is het hoogste punt van Menorca

Het hoogtepunt is tevens het hoogste punt van Menorca. Monte Toro is 357m de hoogste berg op het eiland, gelegen in de gemeente Es Mercadal.

Op de top van de berg kun je een glimp opvangen van de Heilige Maagd Maria. Het is de plek die beschouwd wordt als het spirituele centrum van Menorca. Volgens de legende heeft een stier een groep monniken naar het beeld van de Heilige Maagd Maria geleid. Het houtsnijwerk staat in de kerk die gebouwd is in 1670. Naast de kerk staat een verdedigingstoren en een standbeeld ter nagedachtenis van Menorcanen die gesneuveld zijn tijdens de oorlog.

Het hoogste punt van Menorca is in vele opzichten uniek, even als het uitzicht dat werkelijk schitterend is. Bij helder weer kun je zelfs het Tramuntanagebergte op Mallorca zien liggen.

Het uitzicht vanaf Monte Toro is werkelijk schitterend

3. Het prachtige Fort la fortalesa de Mola in Menorca

Grenzend aan één van de grootste havens ter wereld, de haven van Mahon, tref je dit prachtige grote fort La Fortalesa de Mola aan. Dit militaire historische erfgoed stond op naam van Isabel II en werd gebouwd tussen 1850 en 1875 ter verdediging van de haven en het eiland van Britse bedreigingen. Later is het bovenste gedeelte gebruikt als een militaire gevangenis.

Het imposante fort biedt je een prachtige toer die je wel 3 uur lang kan laten fascineren. En vanaf het fort heb je prachtig uitzicht op het schiereiland La mola. Wil je meer weten of vind je het prettig dat je rondgeleid wordt? De ondergrondse gangen en derest van het fort kun je bezoeken onder begeleiding van een gids, die het zeker niet na zal laten om interessante details te verklappen.

Bewonder het fort van Menorca

4. Bewonder het prachtige natuurpark, Albufera d’Es Grau, in Menorca

Ben je er klaar voor om iets wonderschoons te zien? In het noordoostelijke deel van Menorca vind je het enorm grote natuurpark Albufera d’Es Grau.

Met meer dan 100 vogelsoorten is het natuurpark in Menorca een paradijs voor vogelliefhebbers. Voor velen die een bezoek brengen aan Menorca, is Albufera d’Es Grau één van hun favoriete plekken om vogels te kijken. Het natuurpark biedt verschillende routes die je kunt volgen. Het is een echte aanrader om het gebied per kajak te ontdekken, waarbij je dwars door het moerrasgebied vaart. Maar voor wie liever wandelt, zijn er in het park prachtige wandelroutes en kun je genieten van het meer.

Es Grau zelf is een klein dorpje met een strand dat ideaal is voor families met kleine kinderen, omdat het water zeer langzaam afloopt.

Kajak door het gebied en spot de vele vogelsoorten in Menorca

5. De meest belangrijke stad van Menorca is Ciatudella

Heb je ooit een stad met een prehistorische geschiedenis bezocht? De indrukwekkende voormalige hoofdstad van Menorca is een must om te bezoeken! Deze oude en mooie stad is opgebouwd uit middeleeuwse straatjes met paleizen, kerken en forten.
In het centrum vind je indrukwekkende gebouwen, zoals op het centrale plein Es Born, dat het voormalige paradeterrein is. Het obelisk dat decor staat voor feesten en andere activiteiten die Ciatudella rijk is. Wandel door de smalle straatjes en neem een kijkje bij het voormalige koninklijk paleis. Je zult tijdens je verblijf in Menorca een bezoek aan Ciatudella zeker waarderen. Vooral wanneer je de prachtige fonteinen en gebouwen met barok- en gotische architectuur kunt bewonderen!

Nadat je bijna ogen tekort hebt gehad voor alle monumenten en andere bezienswaardigheden in Ciutadella, is het minstens zo fijn voor wat ontspanning en verfrissing op het strand. Wat een gluk, want de meest populaire stranden van Menorca liggen nabij Ciutadella. Denk bijvoorbeeld aan Cala Mitjana, Cala Trabalúger en Cala Galdana. En of het allemaal nog niet genoeg is, naast de haven kun aan boord van één van de boten voor een boottocht naar andere leuke plekken in Menorca. Mooie baaien en authentieke vissersdorpjes liggen voor je klaar om bezocht te worden!

Maak een heerlijk boottochtje vanuit Ciatudella

6. Het magnifieke gastronomische dorp Fornells

Ben je een echte visliefhebber? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het vissersdorp Fornells, waar je onder andere één van de gastronomische specialiteiten van Menorca kunt proeven! Het culinaire hoogtepunt heet caldereta de langosta (een soort stoofpot met kreeft). Het Menorcaanse dorp Fornells staat bekend om zijn exclusieve visrestaurants. Zelfs koning Juan Carlos komt hier regelmatig langs om van de keukenspecialiteiten te genieten.

Naast de top restaurants staat Fornells bekend als een rustig vissersdorpje met één van de grootste natuurlijke havens in Menorca (5km lang en 2km breed). Rond de baai zijn verscheidene kleine stranden en is het eiland Sargantanes gelegen. Op dit eiland staat een fort die tijdens de Britse overheersing is gebouwd. Fornells niet voor niets een plek van inspiratie voor vele kunstenaars en trekt het vele watersportliefhebbers, wetende dat het dorp deel uit maakt van een beschermd natuurgebied. Zo is het een ideale plek in Menorca om te zeilen. Of ga onder water en geniet van de onderwaterwereld van Menorca!

Geniet van de verse vis in één van de restaurantjes in Fornells

7. Eén van de meest bijzondere discotheken in Menorca is Sa Cova d’en Xoroi

Ondanks dat Menorca niet echt een party plek is, maakt Sa Cova d’en Xoroi je vakantieverblijf in Menorca wel heel onvergetelijk. Sa Cova d’en Xoroi is één van de meest bijzondere discotheken die je maar kunt voorstellen!

Sa Cova d’en Xoroi is een exclusieve nachtclub en ligt verscholen in een van de grotten nabij Cala ’n Porter. Het is één van de unieke verschijningen in Europa en het zal je doen verbazen wat voor een mooi uitzicht je hier hebt. In de nachtelijke uren komen internationale DJ’s om hun nieuwste muziek te draaien, is er entertainment en kun je een heerlijke cocktail proeven! En te bedenken dat je vanaf één van de terrassen ook nog eens kunt genieten van zonsondergang of natuurlijk zonsopgang! Het is gegarandeerd een exclusieve avond!

Geniet op het buitenterras of ga los binnen in de grot

8. Naveta d’Es Tudons is een indrukwekkend stukje geschiedenis in Menorca

Reuzen hebben echt bestaan! Ow ja? Breng een bezoek aan één van de belangrijkste grafmonumenten uit het Bonzentijdperk. Hier blijkt dat reuzen echt hebben bestaan. Het is een unieke en spectaculaire megalithische constructie nabij de stad Ciutadella in Menorca.

Naveta d’Es Tudons fungeerde als graftombe met een volume van ruim honderd lichamen. De gemeenschappelijk tombe heeft een vorm van een ondersteboven gelegen boot, is 13m lang, 6m breed en bestaat uit 2 verdiepingen. Archeologische wetenschappers hebben dit grafmonument ontdekt met de laatst opgenomen menselijke resten, sieraden en andere giften ter aarde. Een stukje geschiedenis van zo’n 3.000jaar oud!

Geloof jij in reuzen? Ontdek de waarheid!

9. Paardrijden in Menorca

Heb je een passie voor paarden of natuur? Voor paardenliefhebbers is Menorca een eiland naar hun hart. De Menorcaanse paarden die internationaal bekend zijn als Menorquin, zijn al eeuwen een zeer waardevol symbool van Menorca.

Je kunt dan ook zeer gemakkelijk rijscholen en maneges over het eiland vinden om een buitenrit te maken. In de regio van Mahon en Ciutadella heb je de meeste kans van slagen op een prachtige rit door de omgeving van Menorca. Over landelijke wegen en de ongerepte natuur ga je een geweldige tijd tegemoet. En voor de echte fanaten, je kunt zelfs deelnemen aan draverijen in Mahon en Ciutadella!

Heerlijk uitwaaien op het strand van Menorca

10. Waterpret in Menorca vind je in Aquarock

Zin in een geweldig dagje waterpret met de hele familie of een vriendengroep? Aqua Rock is dan de plek om je dag door te brengen. In Cala ’n Bosch is het grootste waterpark van Menorca!

Je zult de tijd van je leven hebben, want naast de vele glijbanen, zwembaden, jacuzzi’s zijn er ook nog eens trampolines en een (kleine) kartbaan. Of je nu jong bent of ouder, je zult je zeker in dit waterpark vermaken. Door de pret die je beleeft is het hoog tijd om wat energie bij te tanken. En dat komt goed uit, want in Aquarock is een restaurant waar je gecombineerde gerechten kunt eten of een lekkere snelle hap kunt nemen. En zodra het energiepeil weer op maximaal is, kun je nog een duik in het water nemen. Of, als je het liever droog houdt, maak je een rondje over de kartbaan!

Geniet van de te gekke baden en glijbanen in Aquarock.

Staat je koffertje al ingepakt klaar?!

Helemaal in de zomerse sferen gekomen? Of wil je graag nog meer informatie over Menorca? Uiteraard hebben wij dat! Lees alles over Menorca hier!

Zo je bent er vast en zeker helemaal klaar voor! Dan is het nu tijd voor die mooie villa of vakantiehuis te boeken om de vakantie compleet en perfect te maken.
Of je nu op zoek bent naar een villa voor 4 personen of voor 20 personen, een super luxe of een geweldige geprijsde villa.

Zoek HIER jouw droomvilla in Menorca!