Ontdek het wonderlijke eiland Ibiza met deze TOP 10

Ibiza, een uniek eiland

Uiteraard ben je hier omdat je geïnteresseerd bent in Ibiza. Dat is geweldig! Je hebt de eerste stap genomen om het eiland te ontdekken. Ibiza is een vakantiebestemming die je minstens één keer in je leven moet hebben bezocht. Elk jaar halen gezinnen, stelletjes en jong mensen van alle leeftijden het meeste uit hun overheerlijke vakantie op Ibiza.

Het eiland biedt je natuur, cultuur en veel om van te genieten, zowel overdag als ’s avonds. De stranden en baaien strijden met de schoonheid van het landschap landinwaarts. Ontdek Ibiza, dat ingeschrevenstaat bij Cultureel Erfgoed van de Mensheid (UNESCO) en laat je betoveren door de zeer speciale Ibiziaanse magie.

Neem een kijkje in onze TOP 10, die we enkel voor jou hebben samengesteld, zodat je de 10 beste plaatsen op Ibiza alvast weet te vinden. Je zult onmiddelijk merken dat er niet alleen een geweldig nachtleven is op Ibiza, maar juist veel en veel meer.

Top 10 Ibiza: 10 dingen die Ibiza wel heel speciaal maken

1. Het wel bekende Café del Mar op Ibiza

Wat kun je doen na een lange nacht? Of, wanneer je gewoon naar ontspanning snakt. Ibiza is niet alleen een plek waar de dansfeesten non-stop doorgaan. Er zijn meer dan genoeg plekken om te ontspannen!

De zonsondergang is één van de meest genoten ervaringen in Café del Mar. Je kunt hier heerlijk genieten van zonsondergang onder het genot van een drankje en lounge muziek op de achtergrond. Op veel plekken op de wereld gaat iedere dag gaat de zon onder, maar wanneer is het voor het laatst geweest dat je er van genoten hebt? Zonsondergang bij Café del Mar op Ibiza moe je een keertje mee hebben gemaakt, want hier is zonsondergang wel een hele unieke ervaring.

Café del Mar is een uniek stukje Ibiza

2. El Mercadillo de las Dalias

Als je van de markt houdt en je geniet er van om speciale souvenirs voor je familie en vrienden te kopen, dan zul je zeker aan je trekken komen op Ibiza.

De markt El Mercadillo de las Dalias bestaat sinds 1954. Tegenwoordig bestaat de markt uit een aantal overdekte stands en een aantal open met echte werken van verschillende kunstenaars. De kleurrijke sfeer zal je zeker meeslepen.

Het speciale aan de Dalias markt is dat de markt ’s avonds gewoon doorgaat. Tijdens de avonduren zijn er thema avonden onder begeleiding van tropische ritmes, zoals salsa, capoeira, reggae of flamenco. Dat maakt een markt wel heel speciaal natuurlijk!

Las Dalias is de Ibiziaanse hippie markt

3. Stranden en baaien van Ibiza

Hou je van het strand en de zon? Dan ben je hier bij ons op het juiste adres, want op Ibiza vind je prachtige stranden en baaien met fijn zand en kristalhelder water.

Je hoeft er niet veel voor te doen om het waterparadijs te ontdekken! Op diverse stranden kun je verschillende watersporten doen. Ben je een ervaren duiker? Mis je kans dan niet om in Ibiza te duiken, want de zeebodem is verbazingwekkend! Het is dan ook zeker de moeite waard om te snorkelen.

De stranden en baaien van Ibiza lijken wel een droomplaatje

4. Blue Marlin Ibiza

Blue Marlin Ibiza (BMI) is een zeer exclusief geheim, dus vertel het niet verder! Als een verborgen schat ligt Blue Marlin Ibiza bij zee, waar je iets kunt eten, drinken en naar muziek kunt luisteren. De ervaring heeft geleerd dat de weg naar Blue Marlin Ibiza altijd heel gemakkelijk is. Desalniettemin is dit nog niet een excuus om niet te gaan, want het is een geweldige locatie aan het strand van Cala Jondal. Niet voor niets dat we een bezoek zeker aanbevelen.

En voor de liefhebbers van eten onder ons is het Blue Marlin Ibiza Marina! In de luxe haven van Ibiza aan Paseo Joan Carlos kun je heeriljk genieten van culinaire hoogstandjes van ’s ochtends tot ’s avonds.

Blue Marlin Ibiza

5. Cova de Can Marça

De grot van Can Marça is een must see op Ibiza. Deze zeer oude grot is meer dan 100.000 jaar oud en werd ontdekt door wandelaars, die het gebruikten als schuilplaats.

De meest opvallende kenmerken zijn de stalactieten en stalagmieten, die verrassend gevormd zijn geworden door de erosie van de tijd en water.

Tegenwoordig wordt de grot kunstmatig bevochtigd om de vormen te behouden, maar dat vermindert zeker niet de pracht en praal van deze bezienswaardigheid.

Cova de Can Marça op Ibiza

6. Sunset Ashram is DE chiringuito op Ibiza

Dames en heren, het Paradijs is zo dichtbij! Sunset Ashram is een geweldige strandbar (chiringuito) in Cala Conta.

Er zijn prachtige uitzichten die je vooral bij zonsondergang niet mag missen. Het is dan ook een beroemde plek dat zeer gunstig gelegen is.

Het is een fantastische ervaring om de zon achter de horizon te zien verdwijnen tussen de eilanden in de zee. Natuurlijk alles in een ontspannen sfeer met een drankje en live-muziek op de achtergrond.

Een geweldige strandbar op Ibiza

7. Het nachtleven op Ibiza

De nacht valt, dus tijd om te stappen! Zoals je ongetwijfeld weet, is Ibiza bekend om zijn ongelooflijke nachtelijke uitgaanssfeer. In de zomer zijn de discotheken overvol met mensen van over de hele wereld.

De evenementen worden tot in de puntjes perfect georganiseerd en de meest bekende en goede DJ’s draaien elke avond de beste muziek. Wanneer je op Ibiza opstap gaat, merk je dat het een unieke scene is. Als je Ibiza bezoekt, raden wij je dan ook aan om bij één van de discotheken naar binnen te gaan om de unieke uitgaanssfeer te proeven.

Het internationale nachtleven in Ibiza

8. Het natuurpark van Ses Salines

Als natuurliefhebber ga je in het natuurpark van Ses Salines zeker ogen tekort komen!

Het spectaculaire natuurpark van Ses Salines ligt tussen de eilanden Ibiza en Formentera. In 2001 werd door het parlement van de Balearen verklaard tot beschermd natuurgebied. Bijna alle ecosystemen van Ibiza zie je terug in dit park, en dan in het bijzondere de moerassen. Je zult enthousiast raken door de vogels. Vooral de Flamingo’s trekken de aandacht met hun aanwezigheid het hele jaar door.

Het natuurgebied Ses Salines op Ibiza

9. De haven Sant Antoni

De haven van Sant Antoni is een grote aanbeveling als je naar Ibiza komt. Het is niet alleen vanwege de aangename sfeer op de promenade, maar ook omdat er zeer interessante dingen te verkrijgen zijn. Zo zijn er sculpturen, ansichtkaarten, hippy kraampjes, bars, etc.

En, gezien je bij het water bent, heb je ook de gelegenheid om te duiken!

Zonder twijfel zul je versteld staan van de prachtige zonsondergang. Het is een ideale plek voor het maken van panoramische foto’s: de kleuren van de zee en van de stad zijn fantastisch!

De haven van Sant Antoni op Ibiza

10. De Middeleeuwse markt van Ibiza

Het is altijd erg interessant om achter de tradities en gebruiken te komen van de plaatsen die je bezoekt. In mei wordt het dorpsdeel Dalt omgetoverd tot een schitterend middeleeuws dorp.

Je zult hier van alles uit die tijd vinden: kunstenaars, valkeniers, ambachten personen, goudsmeden, kruideniers, chocolade fabrikanten, dansers, vrouwen met traditionele Ibiziaanse klededracht, een klein podia met optredens en natuurlijk de welbekende straatartiesten. Je zult terug in de tijd gaan met om je heen een fantastisch landschap. Kom ook en ervaar de tradities van Ibiza!

De Middeleeuwse markt in Dalt, Ibiza

Ibiza, mis het niet!

Tal van toeristen van over de hele wereld hebben een voorliefde voor Ibiza, en nu weet je waarom. Voor meer informatie over deze fantastische vakantiebestemming, kun je terecht op onze website van Ibiza.

Om Ibiza te verkennen, is een accommodatie waar je kunt doen en laten wat je wilt wel super ideaal. Het beste is dan ook om een villa of vakantiehuis te huren. Wie wil nu niet terugkeren naar zijn vakantiehuis met privé zwembad en barbecue, na een zeer actieve dag?

TOP 10’s in Spanje