Je zomervakantie in Tossa de Mar brengt je weer helemaal in balans!

Tossa de Mar geeft je de inspiratie die je nodig hebt om de dagelijkse sleur te doorbreken!

Ieder mens heeft het nodig om een moment voor zichzelf, zijn familie en vrienden te nemen. Tenslotte ben je geen machine. Wat is er niet beter dan naar een omgeving te gaan waar je volop tot ontspanning komt en waar je van alles kunt ontdekken! Tossa de Mar is hier de aangewezen vakantiebestemming voor.

In Tossa de Mar kom je helemaal tot rust. Vanuit je vakantiehuis ben je binnen no-time in de vrije natuur en kun je allerlei interessante cultureel historische uitstapjes maken. Omdat je niet aan etenstijden of iets dergelijks gebonden bent in je vakantiehuis, kun je op ieder gewenst moment één van de grotere steden in de buurt bezoeken, zoals Girona of Barcelona. Of, je kunt naar het op steenworp afstand gelegen Lloret de Mar.

Maar dit zijn natuurlijk niet alle ingrediënten voor een ontspannen en inspirerende vakantie in Tossa de Mar. Om er achter te komen wat voor inspiratiebron Tossa de Mar is, hebben we gemakshalve de TOP 10 van Tossa de Mar voor je samengesteld.

10 ontspannende en inspirerende manieren om je vakantievreugde in Tossa de Mar te verdubbelen

1. Vila Vella, het gezicht van Tossa de Mar

De trots van Tossa de Mar geeft je een mooie wandeling en waanzinnig uitzicht

Als je met vakantie bent in Tossa de Mar, dan kun je de burcht Vila Vella niet missen. Dit is een grote favoriet van de meeste bezoekers en zelfs inwoners van de Costa Brava. In 1938 werd het oude deel van Tossa de Mar uitgeroepen tot nationaal historisch monument. De muren van Vila Vella zijn de enige middeleeuwse overblijfselen die aan de Catalaanse kust terug te vinden zijn. De schoonheid van de stranden en het artistieke en culturele erfgoed staan centraal voor het toerisme.

Vila Vella en het kasteel behoren tot het oudste deel van Tossa de Mar en zijn één van de belangrijkste middeleeuwse overblijfselen aan de hele Costa Brava. Dezelfde muren die samen met de indrukwekkende torens het historische centrum dienden te berschermen. Tussen de muren en zeven torens zijn vele culturele en historische schatten te ontdekken.Deze charmante plek met stenen straten heeft vele gotische details uit de 15e eeuw. En niet te vergeten de kerk Esglesia de Sant Vicenç, Casa del Governado en de ruim 50 middeleeuwse woningen binnen de stadsmuur.

2. Torre dels Moros (de Moorse toren)

Wanneer je nummer 1 van deze TOP 10 interessant vindt, dan is wekt deze bezienswaardigheid ook zeker je interesse. Torre dels Moros, ook wel bekend als Torre Kan Magi, is een uitbreiding van de muren van Vila Vella en de vestingwerken rond Tossa de Mar.

De Moorse toren van Tossa de Mar is de eerste wachttoren die in de 16e eeuw door koning Philip II is gebouwd. De klassieke toren bestaande uit 2 verdiepingen had als belangrijke taak de bevolking te beschermen tegen invallen van piraten en vijanden.

Torre dels Moros
heeft een prachtige ligging op een klif aan de rand van Tossa de Mar, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het oude stad centrum van Tossa en over de zee.

Ontdek het cultuurhistorische van Tossa de Mar

3. Wandelen vanuit Tossa de Mar naar…

Wist je dat je 5.000 jaar geschiedenis van Tossa de Mar kunt ontdekken zonder een enkel museum te bezoeken? Door te wandelen ontdek je namelijk ook de geschiedenis van Tossa de Mar. Door het dorp en door de schitterende omgeving van Tossa de Mar leiden zijn veel wandelpaden die je een geweldige wandeling bieden en een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en de Pyreneeën.

Tossa de Mar
is gelegen in een schitterende omgeving. Door haar ligging is het een ideale uitvalsbasis voor het maken van diverse wandelingen op verschillende niveaus. Van ‘camino de rondas’ (kustroutes) van bijvoorbeeld Tossa de Mar naar Sant Feliu de Guixols tot binnenlandse wandeltochten. Optimale afwisseling ontdek je tijdens je wandeling langs de GR-92, bijvoorbeeld van Tossa de Mar naar Lloret de Mar.

Dwaal rustig de kust van Tossa de Mar af of bezoek het binnenland

4. Tim & Kat jewellery

Leuke en authentieke sieraden die ideaal zijn als cadeau. Het is net een beetje anders dan alle andere armbanden en halskettingen die je in de gewone toeristenwinkels vindt“.

Het is niet altijd even makkelijk om iets speciaals voor he tthuisfront mee te brengen. Als je iets origineels zoekt als herinnering aan Tossa de Mar, dan adviseren wij je om naar de juwelierszaak Tim & Kat te gaan.

Je vindt hier zeer speciale en unieke sieraden die perfect zijn als geschenk of aandenken. Twee ervaren Belgische sieraadontwerpers hebben zich in Tossa de Mar gevestigd. Hun voorliefde voor natuur en schoonheid weerspiegelt zich in de omgeving van Tossa de Mar alsmede ook in hun handgemaakte sieraden.

Kom naar Carrer Nou 2-18, Tossa de Mar

5. De mini trein

Je ontdekt Tossa de Mar eens op een andere manier en maak een ronde in de mini trein van Tossa de Mar! Het is het altijd weer dolle pret in de mini trein met de hele familie of met een vriendengroep. Naast het plezier dat je beleeft kom je langs de hotspots van Tossa de Mar. En dit zonder dat je hoeft te lopen!

De Dico Tren brengt je tijdens de zomer maanden naar de promenade van het strand van Tossa de Mar, Playa Gran en Far de Tossa vuurtoren. In de Carrilet Turístic krijg je zelfs een 25 minuten rondtoer langs ander moois van Tossa de Mar. In de mini bergtrein ga je spectaculair door de landschappen van Tossa de Mar.

Carrilet turistic: 1 van de mini treintjes van Tossa de Mar

6. Far de Tossa, de vuurtoren van Tossa de Mar

Een echte aanrader is naast het kasteel de vuurtoren van Tossa de Mar, Far de Tossa!

De vuurtoren dateert uit 1917 en ligt op het hoogste punt van het centrum van Tossa de Mar. Wanneer je hier naar toe gaat, bevind je je op een klif op ongeveer 70m boven de zeespiegel. Zowel te voet als met de mini trein maak je een fantastisch tripje langs de promenade en de ruïnes van de kerk Sant Vicens Vella.

In het museum bij de vuurtoren kom je meer te weten over de geschiedenis van de vuurtoren, middels korte filmps en een zeer interessante tentoonstelling. Je zult optimaal genieten. En als je de klim naar de vuurtoren hebt gemaakt, kun je ook van een adembenemend uitzicht van de kust genieten. En om meer energie te krijgen, is er een gelegenheid om wat te eten en te drinken.

7. Bootexcursie

Tijdens het zomerseizoen is het warme zomerse weer een dagelijkse kost. Een verfrissend briesje op het water is dan ook niet verkeerd. Vanuit Tossa de Mar kun je verschillende boottrips maken. Magic Vision vaart langs de kust van de Costa Brava van Tossa de Mar naar onder andere Sant Feliu en Playa de Aro.Je kunt voet op vaste bodem zetten in één van de plaatsen, maar je kunt ook op de boot blijven en van het prachtige uitzicht blijven genieten. Uiteindelijk vaar je dan weer terug naar Tossa de Mar. Er gaan ook boottrips tot de kust van de Costa Maresme en kun je een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Santa Susanna, Calella of Arenys de Mar.Naast een indrukwekkende gewone rondvaarttocht, kun je ook met de glasbodemboot. Zonder te duiken kun je alsnog het onderwaterparadijs van de kustlijn ontdekken!

8. Els Ametllers

Ga terug in de tijd met deze schat van Tossa de Mar! Els Ametllers ligt in de baai van Tossa de Mar, nabij het centrum. Hier maak je kennis met de meest opmerkelijke landelijke villa’s, welke tevens de meest belangrijke zijn van de Romaanse provincie Tarraco.
De landelijke villa’s zijn in een interessante en belangrijke fase opgegraven. Dankzij de uitstekende archeologische werken, valt af te leiden dat deze villa’s bewoond werden tussen de 2e eeuw voor Christus en de 4e eeuw na Christus. De huizen zijn gevestigd in een groot deel van het gebied van Turó del Sant Magi. Je zult zien dat het geheel een klassiek voorbeeld is van twee Romaanse delen, te weten het agrarische- en het stedelijke deel. In dit gebied zul je resten zien van thermische en een hypocaustum kamers met geplaveid mozaïek. De meest bekende is Vitalis uit de 4e eeuw na Christus. De naam van de villa komt naar grote waarschijnlijkheid overeen met die van de toemalig eigenaar van het huis.
In het Municipal Museu de Tossa krijg je meer te zien van hoe de volkeren leefden aan de Costa Brava en wat hun leefgewoontes waren. In het archeologische deel van het museum zie je onder meer de gebruiksvoorwerpen die toendertijd werden gebruikt.

Tossa de Mar en haar historische zijde met Els Ametllers

9. Traditoneel vissersgebied Sa Roqueta

Stel je voor dat je je midden in de Spaanse sferen bevindt van het vissersdorpje Tossa de Mar en Sa Roqueta bezoekt. Het ligt net buiten de muren van Vila Vella, tegenover het winkelcentrum van Tossa de Mar, grenzent aan Portal en Estolt.

Het is een traditioneel vissersdorp, dat het resultaat is van de eerste uitbreiding van de gemeente in de 16e eeuw. De prachtige architectuur van die tijd is nog altijd goed zichtbaar. Bovendien vind je hier zeer goede restaurants, die heerlijke schaal- en schelpdieren en verse vis serveren. Kom achter de geheimen van de mediterraanse ingrediënten van de visgerechten van Tossa de Mar! Het zal je werkelijk smaken.

Tossa de Mar’s traditionele vissersgebied, Sa Roqueta

10. Shoppen

Het is tijd om te gaan winkelen! Al is Tossa de Mar een authentiek en klein vissersdorpje, kun je er volop winkelen. Straten als Socors, La Guardia, Pou de la Vila, Avinguda de Costa Brava, Avinguda Ferran Agulló en het plein Plaça de Espanya vormen de rode draad voor winkelplezier. Je vindt hier schitterende kledingwinkels met diverse merken, de eenvoudigere winkels voor schoenen en tassen, kleine souvernirwinkels en nog veel meer!

Het is handig om te weten dat er op donderdagochtend van 09:00 – 13:00 uur extra koopvertier is op de markt van Tossa de Mar. Aan Rambla Pau Casals en omliggende straten is het een ochtend van groente, fruit en andere voedingswaren, kleding, schoenen, souvenirs, planten en allerlei spullen voor thuis.

Geloof het of niet, maar Tossa de Mar heeft nog meer voor je in petto

Verrassing! Er is zoveel te ontdekken over Tossa de Mar en de geweldige omgeving van dit voormalig vissersdorpje. Daarom zijn we zeer verblijd om je mee te nemen meer smeuïge details van Tossa de Mar, omdat we je graag helpen een onvergetelijk vakantiegevoel te krijgen.

Kies snel en eenvoudig je favoriete vakantiehuis en voor je het weet ga je met vakantie!

Spreid je vakantie vleugels met meer vreugde. Het enige wat je hoeft te doen is je minimale vakantiewensen te kiezen. Ja, het is zo simpel als dat. Jij selecteert je vakantie wensen en de zoekmachine doet het werk voor je.

Hoewel TOP 10’s van Spaanse dorpen, costas & eilanden