De bekendste en de leukste dingen die je kunt doen in Lloret de Mar

Ontdek waarom Lloret de Mar één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Spanje is!

Wil je alles weten over hetfantastischeLloret de Mar? Mooi zo! Je bent op de juiste webpagina beland! Hier ga je alles lezen over de onweerstaanbaar mooie hoogtepunten die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in Lloret de Mar.

Het maakt niet uit of je nu met je vrienden of met je familie naar Lloret de Mar gaat. Deze vakantiebestemming biedt voor een ieder wat wils! Kom achter de aantrekkingskracht van Lloret de Mar, die al vele vakantiegangers hebben ervaren!

Deze 10 dingen maken Lloret de Mar een ideale vakantiebestemming!

1. Het uitgaansleven in Lloret de Mar

Feest tot de zon opkomt in één van de vele clubs in lloret.

Lloret de Mar is een zeer geliefde vakantiebestemming en staat bekend om zijn fantastische levendige sfeer die de hele zomer non-stop door gaat. Er zijn natuurlijk ook veel uitgaansplekken te vinden. Als je van uitgaan houdt, is het goed om te weten dat zo wat alle discotheken en bars in één deel van het centrum van Lloret de Mar zijn. Dit is ideaal, want zo kun je gemakkelijk van de ene discotheek of bar naar de andere. Aan de hoofdstraat tot aan het strand vind je tal van plekken om een drankje te nemen of om te swingen op een zomerse beat. Voor dansfanaten heeft Lloret heeft de Mar ongeveer 20 clubs waar je kunt feesten tot zonsopgang. In de meest bekende clubs van Lloret de Mar treden de meest populaire DJ’s en artiesten van over de hele wereld op. Eén ding is zeker, je zult een onvergetelijke avond beleven!

Naast het imago van feestbeesten, laat Lloret de Mar zeker ook haar vredige en rustige kant zien voor iedere leeftijd. Lloret heeft tal van bars en terrassen waar je gezellig kunt zitten met je familie. Het maakt niet uit wat iemands leeftijd is, want iedereen kan genieten van een geweldige zomer fruitcocktail of van z’n favoriete frisdrank.

In het historische centrum van Llorte de Mar vind je de kerk van Sant Roma!

2. Iglesia de Sant Roma, de kerk van Lloret de Mar

Als je door het centrum van Lloret de Mar wandelt, zie je een spoor van moderne kunst. In het oude centrum van Lloret de Mar, tussen alle winkels, zul je deze indrukwekkende Catalaanse gotische kerk vinden. De kerk van Sant Roma heeft typische kenmerken van een fortificatie.

Tussen 1509 en 1522 werd de kerk van Sant Roma gebouwd. Door de jaren heen heeft de kerk verschillende stijlen gekregen van Byzantijnse, Islamitische, Renaissancistische en Modernistischeinvloeden. Zo werd bijvoorbeeld in 1916 een Modernistische stijl toegevoegd, wat je terugziet in de twee zijkapellen, de Doopkapel en het Heilig Sacrament.

Houd je fotocamera gereed, want de unieke en prachtigekerk van Sant Roma in Lloret de Mar is zeker een kiekje waard.

3. Waterworld, het waterpark van Lloret de Mar

Leef je uit op de te gekke waterbanen van Waterworld in Lloret de Mar

Veel plezier met je familie of vrienden in de waterwereld van Lloret de Mar! Om de mooiste vakantiedag te te beleven, raden wij je aan om een spetterenddagje in het waterpark van Lloret de Mar, Waterworld, door te brengen! Niet voor niets dat we dit aanraden, want Waterworld wordt beschouwd als het beste waterpark van Europa en het heeft de meest geweldigste waterattracties en groen.

Van Lloret de Mar (busstation en Fenals) kun je gratis met de Waterworld bus. En, binnen een paar minuten sta je voor de ingang van Waterworld! Het is een perfecte dag om door te brengen met je familie of vrienden. Je zult zeker veel plezier hebben in het 150.000m2 waterpark met allerlei soorten glijbanen, kleine boten, golfslagbaden, jacuzzi en nog veel meer! Natuurlijk is er ook plek voor ontspanning. Je kunt gaan liggen op een rustigere plek in de schaduw en wie weet kun je een klein schoonheidsslaapje doen. Verder is er een restaurant om iets te eten en is er een picknickplaats. Wanneer je een dagje naar Waterworld komt, is het een leuke dag voor iedereen!

Tip voor als je met de auto komt: Er is 15.000 m2 aan gratis parkeergelegenheid.

Aan het strand vind je het schitterende kasteel van Lloret de Mar, Castell de San Joan

4. Castell de San Joan

Een tijdreis met een Middeleeuws vleugje staat voor je klaar. Lloret de Mar heeft een zeer interessant cultureel erfgoed en Castell de San Joan is één van de belangrijkste trekpleisters van Lloret de Mar. Ga naar het strand van Lloret de Mar en volg de promenade naar links. Het befaamde kasteel van Lloret de Mar en de horizon van de zee staan als een voorbeeldig plaatje voor je. Het kasteel van Sant Joan is een middeleeuws kasteel uit de 11e eeuw. Het werd gebouwd om Lloret de Mar te beschermen tegen de aanvallen over zee.

Enkele jaren is Lloret de Mar druk aan het bouwen geweest. Helaas is in deze periode een deel van het kasteel verloren gegaan. Desalniettemin heeft er tussen 1990 en 1992 een renovatie plaatsgevonden, waardoor de toren en de muren weer in originele staat zijn. Als je in Lloret de Mar bent is een bezoek aan dit kasteel een absolute must. Het kasteel van Sant Joan is prachtig. En wanneer je hier bent, zul je daarnaast nog genieten van het adembenemende uitzicht op de omgeving van Lloret.

5. Botanische tuinen

Spring op de gardentour bus en ontdek Marimurtra!

Je kunt een wandeling maken langs duizenden exotische planten en bloemen, terwijl je verbeelding de vrije loop neemt met het ruiken van de verschillende bloemengeuren. In de omgeving van Lloret de Mar zul je prachtige botanische tuinen vinden waar je kunt wandelen en genieten van een grote verscheidenheid aan planten-en bloemensoorten.

De dichtstbijzijnde en befaamde tuinen bevinden zich in Jardines de Santa Clotide. Deze prachtige botanische tuin ligt aan de rand van een klif en weerspiegelt de inspiratie van de Renaissance beweging in Catalonië. Door de ligging heb je de kans om van het unieke uitzicht over de zee te genieten. Zelfs als je niet een natuur freak brent, zul je zeker de tuinarchitectuur, het uitzicht en meer Italiaanse Renaissancistische aspecten waarderen, die door Nicolau Rubio i Tudurí aan deze waanzinnig mooie tuinen zijn toegevoegd.

Tip: Vanaf Lloret de Mar kun je met de Garden Tour Bus naar verschillende tuinen in de omgeving nemen. Op deze manier kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan één of meer tuinen in 1 of 2 dagen. Bijvoorbeeld, de botanische tuin Pinya de Rosa of de grote trots van Blanes, genaamd Mar i Murtra.

Zon, zee, strand en een cocktail. Geniet met je familie of vrienden van Lloret de Mar!

6. Loco Beach Bar aan het strand van Lloret de Mar

Direct aan het strand van Lloret de Mar vind je deze gezellige en zeer populaire strand bar. Het is een geweldige plek om in de namiddag of avond te ontspannen. Je stapt gelijk in de relaxte tropische sfeer, lounge muziek op de achtergrond, een prachtig uitzicht over de zee en palmbomen aan de boulevard! En heb je later zin om naar een club te gaan? Geen zorgen, want je bent al in het juiste deel van Lloret de Mar om uit te gaan.

Terwijl je in de relax-modus kun je genieten van een heerlijke fruitcocktail. De cocktails zijn niet alleen in mooie gedecoreerde glazen, maar ze zijn ook nog eens ongelooflijk lekker. Om je vakantiegevoel compleet te maken, krijg je een gratis tropische bloemenkrans als geschenk. Woorden schieten tekort voor deze onbeschrijvelijke ervaring. Dus, neem je camera mee en leg de goede herinneringen vast op beeld.

7. Dona Marinera

Raak haar aan en maak een wens!

Ontdek het historisch erfgoed van Lloret de Mar Dona Marinera. Sinds het moment dat Dona Marinera in het leven is geroepen (1966), is het uitgegroeid tot één van de meest iconische symbolen van Lloret de Mar.

Net als wanneer je te voet naar het kasteel van Sant Joan gaat (nr. 4 van deze TOP 10), ga je naar het strand van Lloret de Mar. In tegenstelling tot het kasteel van Sant Joan, ga je nu rechtsom langs de promenade. Aan het einde van het strand zie je Dona Marinera al pronken. Het vrouwelijk gevormde bronzen beeld staat parmantig op een rots, vanwaar de vissersvrouw waakt over de zee.

Het beeld wordt ook wel Venus van Lloret genoemd, met zijn artistieke element van schoonheid en zijn uitzonderlijke kwaliteit. Achter dit fenomenale beeld schuilt een legende. De legende zegt, dat als je de voeten van de Vissersvrouw aanraakt en gelijktijdig naar de horizon kijkt, dat je wens uit zal komen.

De prachtige modernistische begraafplaats van Lloret de Mar

8. Modernistische begraafplaats

Ben je in voor wat diversiteit? Het is misschien niet de eerste plek om te bezoeken, maar het is wel één van de indrukwekkende bezienswaardigheden van Lloret de Mar! Oftwel, breng gewoon een bezoek aan de modernistische begraafplaats van Lloret de Mar.

In de 19e eeuw is het allemaal begonnen met het ramen van plannen, maar het kreeg pas vorm in de 20e eeuw. Nog altijd is de begraafplaats ingebruik en geeft het je de mogelijkheid om je te laten verrassen door de prachtige sculpturen. Sculpturen die onder andere gemaakt zijn door beroemde architecturen, zoals Josep Puig i Cadafalch Antoni Gallissà i Soque, Vincente Artigas i Albertí of Bonaventura Conill i Mobtobbio. Wil je alles van top tot teen ontdekken, zonder talloze boeken te lezen? Doe dan een beroep op één van de gidsen en sluit aan bij hun rondleiding.

9. Watersporten aan de kust van Lloret

Hou je vast!! Ervaar de kracht van de flyfish in Lloret de Mar

Lloret de Mar is een paradijs als het gaat om waterpret! Wat je ook maar bedenkt, als het gaat om watersport kun je het allemaal vinden in Lloret de Mar. Op deze manier heb je een extra leuke tijd met je familie of vrienden.

Op de meeste stranden van Lloret de Mar kun je een tochtje op de FlyFish of de banaan maken. Maar, er is meer. Wat dacht je van waterskiën of parasailen? Waarom niet? Je zult vanuit de lucht genieten van de prachtige Costa Brava, met op op de eerste rij het unieke landschap van Lloret de Mar.

Ga je liever voor een iets lager adrenaline gehalte? Huur een roeiboot, kano of ga windsurfen. Natuurlijk hebben we de duikers niet vergeten. De onderwaterwereld van Lloret de Mar is ongelooflijk! Er zijn verschillende duikcentra in Lloret de Mar. De duikinstructeurs brengen je met alle plezier naar de beste plaatsen langs de kust van Lloret de Mar!

In de schitterende zuidelijke omgeving van Lloret de Mar vind je deze kerk

10. Ermita Santa Cristina

Bent je klaar voor een geschiedenis moment van Lloret de Mar? Ermita Santa Cristina is één van de favoriete monumenten van bezoekers die de Costa Brava bezoeken. Ten zuiden van Lloret de Mar, op ongeveer 3,5 km van het centrum, vind je de prachtige kerk Ermita de Santa Cristina. Aan het einde van de 13de eeuw werd deze neoklassieke kerk gebouwd en werd het gebruikt als een hermitage. Door een renovatie in de 19de eeuw is Ermita de Santa Cristina, zoals je de kerk ziet zoals die nu is.

Het meesterwerk van deze kerk is het buitengewone marmeren altaar, welke gemaakt is in Italië. Daarnaast zul je een interessante collectie van miniatuur schepen hier aantreffen. Jaarlijks is in juliErmita de Santa Cristina het middelpunt van aandacht in Lloret de Mar. Tijdens het festival leidt de processie vissers tot aan deze kerk.

Ben je klaar voor een geweldige zomer!

Zie jij jezelf al op deze geweldige plek?! Relaxen op het strand, alle interessante hoogtepunten bezoeken, genieten van het nachtleven of een dag vol waterpret in het waterpark van Lloret de Mar.

Vanuit je villa of vakantiehuis van Bekijk alle TOP 10´s!