Hier zijn de TOP 10 plekken van Nerja. Plan je trip in een mum van tijd!

Verlang je naar zowel een ontspannen als een actieve vakantie? Nerja is de ideale vakantiebestemming voor jou!

We zijn blij je hier te ontmoeten! Als je op deze webpagina bent, betekent dit dat je meer wilt weten van Nerja. Je bent hier op de juiste plaats om Nerja te ontdekken. We zijn hier namelijk om je te helpen. Daarom hebben we voor jou een selectie gemaakt van de leukste en gezelligstedingen die je kunt doen in Nerja. En dit alles hebben we voor jou in een TOP 10 gezet.

Verken Nerja en haar omgeving en verblijf met je familie of vrienden in een villa of vakantiehuis met privé zwembad! Je hebt zelf in de hand wanneer je wat gaat doen!

Begin met het organiseren van je vakantie door een kijkje te nemen naar de TOP 10 van Nerja!

Nerja en haar 10 top locaties

Het Balkon van Europa is verreweg de favoriete highlight van Nerja

1. El Balcon de Europa (Het Balkon van Europa)

Bereid je voor op een unieke schoonheid! Het befaamde Balkon van Europa is het hoogtepunt dat je moet hebben gezien wanneer je Nerja bezoekt. Het heeft het beste en mooiste panoramische uitzicht van de hele Costa del Sol. Wanneer je in het centrum van Nerja bent, loop je langs de promenade met aan beide zijden palmbomen. Aan het einde van de promenade zul je het prachtige Balkon van Europa vinden. Je bent nu slechts enkele meters van de rand waar je een magnifiek uitzicht over de Mediterraanse Zee zult hebben.

Je kunt je vast en zeker wel voorstellen dat het Balkon van Europa jaarlijks vele bezoekers trekt naar Nerja. Eén ding is zeker. Het Balkon van Europa is een favoriete bezienswaardigheid geworden. De uitzichten over de zee, de bergen en nabij gelegen inhammen zijn adembenemend. Aan beide zijden van het Balkon van Europa zul je een oud kanon zien, welke dateren uit de tijd van het oude verdedigingsfort van 1812. En of het nog niet genoeg is, je kunt ook genieten van het prachtige bronzen beeld van Koning Alfonso XII.

Historie alom in El Acebuchal

2. El Acebuchal (de verloren stad)

Ontdek de mysterieuze stad, El Acebuchal, die rillingen bezorgt! Het is ook bekend als El Pueblo Fantasma (de spookstad). Dit kleine dorp (een verzameling van kleine huizen) is gelegen in een rustige vallei in het hart van het Natuurpark van Sierras Tejada, Alhama en Almijara (50km ten oosten van Malaga, 30 autominuten van Nerja, 15 autominuten van Frigiliana).

Het was verbannen voor bijna 50 jaar, onder het regime van Franco, maar recentelijk is er weer leven in geblazen en de huizen prachtig heropgebouwd. Er is een zeer charmante tapas bar waar je iets kunt drinken.
Wanneer je naar dit uiterst rustige dorp komt, zal het voelen alsof je verloren bent in de tijd. Maar, dankzij de locatie is het een zeer populaire plek en is het erg interessant voor wandelaars.

Prachtige watervallen, flora en fauna in het gebied van de waterval van Rio Chillar

3. De waterval van Rio Chillar

De omgeving van de waterval van Rio Chillar is perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers. Wandel door de mooie natuur rondom Rio Chillar. Er zijn routes en begeleide wandeltochten voor wandelaars, welke de trip nog interessanter maken.

In tegenstelling tot de meeste rivieren aan de Andalusische kust, heeft Rio Chillar het hele jaar door een relatief constante waterstand, zelfs tijdens droogte.

De ideale plek voor wandelen, picknicken, barbecuen en speelplezier

4. El Pinarillo

Wil je een aangename dag in de natuur doorbrengen met je familie of vrienden? El Pinarillo is zeer populair onder wandelaars, maar het is niet minder interessant als je van de korte wandelingen bent. Naast de wandelroutes, vind je in het Natuurpark van Sierras de Tejeda, Alhama en Almijara ontspanning en volop plezier op de prachtige picknickplaats met een barbecue. En natuurlijk is er voor de kinderen een speeltuin.

Je zult je niet vervelen, want er is genoeg te doen en het uitzicht is uitermate indrukwekkend. De flora en fauna is wonderschoon, met de vele vlinders (vooral in het voorjaar), berggeiten, hagedissen, wilde orchideeën en andere kleurrijke bloemen.

Binnen 5km zul je de grotten van Nerja vinden, waar je later in deze TOP 10 meer over zult lezen.

De Adelaars Aquaduct die sinds de 19e eeuw in gebruik is

5. El Acueducto del Águila (Adelaars Aquaduct)

Het meest populaire monument van Nerja kun je absoluut niet missen. El Aguila del Acueducto is een historisch en architecturaalhoogtepunt, dat ook wel bekend staat als El Puente del Aguila (Adelaarsbrug) en is sinds de 19e eeuw ingebruik. Het is allemaal begonnen om water te verschaffen aan de suikermolen in het nabij gelegen dorp, Maro. Tegenwoordig is het aquaduct nog steeds ingebruik! Het wordt gebruikt door de locale bevolking om hun landerijen te irrigeren.

Het aquaduct bestaat uit 4 verdiepingen van arcades van baksteen met 38 bogen. De façade is versierd met paardenhoef bogen in Mudejar stijl. Op de top, in het midden, is een windwijzer met een adelaar.
Geniet van het maken van foto’s, want het landschap en het monument zijn werkelijk waaruniek en indrukwekkend.

De Cataclysm kamer in de grotten van Nerja met de grootste zuil ter wereld

6. Las cuevas de Nerja (De grotten van Nerja) 

De grotten van Nerja zijn magnifiek en ontdekt in 1959 door de lokale bevolking. Er zijn bewijzen dat dit één van de laatste plekken in Europa is waar Neanderthalers hebben geleefd.
Hedendaags is het één van de mooiste grotten van Europa. Het gedeelte dat je kunt bezoeken is 700m lang en heeft een oppervlakte van 150.000m2. Er zijn nog andere delen, maar wegens slechte toegankelijkheid zijn deze afgesloten voor het publiek.

Paden gaan omhoog en naar beneden, afgewisseld met trappen, welke je naar de 8 verschillende grottenkamers brengen. Onderweg zul je indrukwekkende stalagmieten en stalactieten zien. De Cataclysm kamer heeft de grootste zuil van de wereld, inclusief de Guinness, is het 49m hoog en heeft het een diameter van 18m.

Als je in de gelegenheid bent om Las Cuevas de Nerja in juli te bezoeken, dan kun je het bekende Festival van Muziek en Dans meemaken. Dit is een jaarlijks evenement in de Sala del Ballet. Je hebt de kans om verschillende internationale artiesten te zien optreden.

7. Te voet van Nerja naar Maro 

Graag nemen we je mee in een kleine indruk van een route die zeker de moeite waard is en die je zeker leuk zult vinden. Het is een aangename wandeling van ongeveer 4km van Nerja naar een klein naburig gelegen dorpje, genaamd Maro. Onderweg kom je langs de gemeenschap El Capistrano. Op het strand van Capistrano kun je genieten van een geweldig uitzicht over de zee en zie je Nerja met haar prachtige bergen.

Verschillende wegen leiden je naar de oude suikermolen, La Antigua Azucarera San Joaquin. Tijdens de afdaling ga je door een wonderlijke en adembenemende vallei met grazende schapen. De brug Puente Viejo del Maro is dé brug die je naar Maro brengt. Voordat je in Maro aankomt, kun je het aquaduct El Aguila del Aqueducto bewonderen, welke gebouwd is in 1880.

Voordat je terug gaat naar Nerja, kun je iets drinken in de bar, waar je zeer vriendelijk verwelkomd wordt. Ben je te vermoeid om te voet terug te gaan? Als je geluk hebt, kun je met de bus terug naar Nerja.

Een relaxt moment in de ochtend of laat in de namiddag in Parque Verano Azul (Nerja)

8. Parque Verano Azul

We bevelen je aan om wat tijd door te brengen in het park, of in de ochtend of laat in de namiddag. Parque Verano Azul is gelegen in het westelijke deel van Nerja en het verdient zeker je aanwezigheid voor een leuke wandeling. Ook zul je hier interessante objecten vinden. Zoals een replica van de beroemde boot La Dorada, welke in de jaren 80 verscheen in een Spaanse tv-serie. Het was erg populair en heet Verano Azul.

Ook zul je er een prachtige stenen beeld tegenkomen, welke is aangeboden door alle lidstaten van de EU, een prachtige fontein, petanque banen en voor de natuurliefhebbers is er een overvloed aan flora. Er is ook gedacht aan de kleintjes. Voor hen is er een grote speeltuin met vele activiteiten en speelattributen.

Naast dit alles, wordt het park vaak gebruikt voor concerten en staat het als decor voor tentoonstellingen en festiviteiten.

Het Burriana strand van Nerja

9. Playa de Burriana

Het is duidelijk dat je het strand niet kan missen! Als je naar het strand wilt, heb je vele mogelijkheden. Wij raden vooral het Burriana strand aan.

Het is een groot zandstrand (800m lang) en het ligt aan het einde van het oostelijke deel van Nerja. Dit prachtige strand is bekroond met de Blauwe Vlag en heeft de Q voor kwaliteitstoerisme. Het moderne gebied van het strand kan bijna beschouwd worden als een onafhankelijk dorp met zijn eigen faciliteiten.

Op het strand kun je waterfietsen en ligbeddenhuren. Er zijn stranddouches om het zoute water van je af te spoelen, speeltuinen voor kinderen en er hangen netten voor een partijtje volleybal! Je zult je zeker amuseren!
Langs het strand is de promenade, met prachtige palmbomen aan weerszijden, heerlijke restaurants en picknickplaatsen.

De indrukwekkende kerk El Salvador (Nerja)

10. La Iglesia el Salvador (El Salvador kerk)

Ontdek een zeer interessant deel van het erfgoed van Nerja met de kerk La Iglesia el Salvador. De kerk staat voor het Balkon van Europa en de rest wat eens de wachttoren was. De kerk is opgericht in 1505, maar de huidige structuur heeft vorm gekregen in 1697.

Deze indrukwekkende kerk heeft een mix van stijlen. De gevel bestaat uit 2 pilaren en een Barokke boog. Het plafond wordt overheerst door een Mudejar stijl. En in de kerk El Salvador, welke gerenoveerd is in 1997, zul je een bronzen beeld van Christus vinden.

De kerk is gegroeid in populariteit onder stelletjes om hun huwelijksceremonie plaats te laten vinden of voor een zegening. Dat is geen verrassing, als je de schoonheid van de El Salvador kerk hebt ervaren.

Je droomvakantie begint nu! Nerja heeft voor een ieder wat wils.

De prachtige kustlijn van Nerja bestaat uit stranden, baaien en kliffen. Maar het heeft meer. Magnifieke voorbeelden van traditionele architectuur nodigen je uit voor een indrukwekkende wandeling en leiden je naar de kleinste stukjes van het paradijs.
Wens je meer informatie over deze wonderschone stad, bezoek dan onze website van Nerja.

Wat is de meest betoverende manier om een nieuwe plek te verkennen en je eigen gang te gaan? Huur een villa of vakantiehuis! Op deze manier hoef je nergens rekening mee te houden en kun je iedere vakantiedag op je gemak organiseren!

TOP 10 van Spanje