Speciaal voor jou hebben we de leukste 10 dingen om te doen en te zien in Las Palmas geselecteerd!

Las Palmas, de bruisende en compolistische stad van Gran Canaria!

Ben je op zoek naar een vakantie bestemming waar volop te beleven is?! Schitterende monumenten, leuke activiteiten maar ook een prachtig strand. Las Palmas is de ideale vakantiebestemming!

Ontdek net als vele andere vrolijke vakantiegangers de bruisende en levendige stad Las Palmas op Gran Canaria. Heb je even genoeg van de drukte? Blijf dan een dagje heerlijk genieten van de rust en privacy in je privé villa of vakantiehuis van Club Villamar. Ontspan, relax, geniet en laad je batterij weer op voor de volgende fantastische ervaring!

Lees snel meer over deze geweldige plek, wij hebben speciaal voor jou de beste en meest interessanteplekjes in Las Palmas op een rijtje gezet!

Je bent slechts één stap verwijderd om de fantastische TOP 10 van Las Palmas te ontdekken!

1. La Venqueta is de zeer oude en bekende wijk van Las Palmas

Iets wat je zeker moet bezoeken in Las Palmas is de zeer oude wijk Vegueta. De smalle straten van Vegueta doen je herinneren aan de middeleeuwen. Van het moment dat zo’n 500 jaar geleden de straatjes zijn ontstaan tot het moment dat jij hier zult ronddwalen, hebben hier piraten tot kathedraal bouwers gelopen. En nog altijd is het van de tijd van Columbus tot nu een traditie om een stop te maken in Vegueta.

In deze mooie wijk kun je de belangrijkste highlights vinden die de oudste wijk van Las Palmas rijk is. Hou je fotocamera gereed, want het is hoog tijd voor een fotosafari met onder andere de beroemde kathedraal van Santa Ana, het paleis en het stadhuis. En of het nog niet genoeg is, op Plaza de Santa Ana vind je nog meer gezelligheid. Evenals interessante architecturale gebouwen en de befaamde acht bronzen beelden van honden.

2. Te voet of op een kameel door het duingebied van Maspalomas

Strandliefhebbers en families opgelet! Speciaal voor jou een paradijs van duinen en strand. Op zo’n 2.000ha liggen de befaamde vakantieresorts van Gran Canaria. Aan de prachtige kuststrook met duinen, brede zandstranden, kalme wateren liggen Águila, Las Burras, San Agustín en Playa del Ingles het hele jaar onder de glorie van een aangenaam klimaat.

Het magnifieke duingebied kun je te voet over, maar als je voor een extra exotisch tintje gaat dan verdient een rit op de kameel zeker een aanbeveling. In de duinen zul je een aantal zeldzame plantensoorten tegenkomen, waarvan enkele slechts te vinden zijn op de Canarische Eilanden. Aan het westelijke uiteinde van het natuurgebied ligt El Oasis waar je de vuurtoren Faro de Maspalomas zult zien schitteren. De vuurtoren die in 1886 is gebouwd, is het centrale punt in de regio met 65m hoogte.

3. Casa de Colon in Las Palmas

Eén van de mooiste gebouwen die je aandacht zal trekken in Las Palmas is Casa de Colon. Wanneer je aankomt bij het in 1777 herbouwde architecturale hoogtepunt zul je zien dat de deuren versierd zijn en de balkons prachtig traliewerk hebben. In de grote binnenplaatsen en de houten plafonds vind je typische architecturele bewerkingen die je op Gran Canaria ook veel terug ziet komen. Men zegt data in 1492 Columbus in het paleis verbleef, terwijl één van zijn schepen werd gerepareerd.

Sinds 1952 is het prachtige gebouw meer dan een kunstobject. In Casa de Colon kun je namelijk het museum bezoeken met drie zalen waar tentoonstellingen worden gehouden. Daarnaast zul je zien dat er meer is, te weten een bibliotheek, een school en activiteitenuimtes (conferenties, seminars en tentoonstellingen). Om je een tipje van de sluier te geven. In het museum kun je een kijkje nemen bij de modelschepen, waaronder een replica van één van de vloten van Columbus, navigatiekaarten en andere werken.

4. Calle Triana is de winkelstraat van Las Palmas

De wijk Triana is net als Vegueta één van de oudste delen van de stad Las Palmas. Triana is het belangrijkste commerciële centra geworden van Las Palmas, met als hoofdstraat Calle Triana.

Heb je zin in een dagje shoppen? In Calle Triana vind je ontzettend veel winkels, die variëren van authentieke Canarische ambachtswinkels tot de nieuwste hypermoderne winkelketens en chique boutieks. Wanneer je door de wijk Triana al winkelend wandelt, zul je merken dat vele winkels door de eeuwen geleid worden door Andalusische, Engelse, Maltese en Deense handelaren.
Naast een winkelbezoek is er ook tijd voor een cultureel momentje. In Triana tref je prachtige historische gebouwen aan met een architectonische stijl uit de 18e tot de 20e eeuw. Heb je niet zoveel tijd dan kun je op z’n minst in Calle Triana het nationaal historisch monument zien, die op zichzelf al meer dan een bezoek waard is!

5. Las Palmas en het park Parc de San Telmo

Volg vanuit de wijk Triana de winkelstraat van Las Palmas (Calle Triana), om vervolgens te kunnen ontspannen in het park Parc de San Telmo. Je kunt hier genieten van een terrasje en een drankje, terwijl je mensen kunt kijken of simpelweg de zon kunt aanbidden.

Kom heerlijk tot rust! De kinderen hebben alle ruimte en kunnen spelen in de boot. Er valt ook het één en ander te zien, zoals de kerk van San Benardo. Binnen in de kerk wordt je overweldigd door prachtige Barokke altaren en muurschilderingen. En als je iets wilt eten of drinken dan kun je naar Art Deco Café.

Een bezoek aan Parc de San Telmo is ideaal voor in de namiddag samen met je familie of vrienden.

6. Jardin canario (Viera y Clavijo) nabij Las Palmas

Jardin Canario nabij Las Palmas is waarschijnlijk één van de mooiste botanische tuinen die je ooit zult zien. En, de toegang is nog gratis ook!
Na ongeveer 15 minuten rijden vanuit Las Palmas kom je in deze prachtige botanische tuin die nog niet zeer bekend is. Tijdens een rustige wandeling, zul je zien dat de tuin uit verschillende thema’s bestaat. Op een creatieve manier wordt de bijzondere flora op de Canarische Eilanden in deze grote en mooiebotanische tuin behouden.

Je zult verbaasd staan wat voor grote variëteit aan bomensoorten en meer dan 2.000 plantensoorten die op de Canarische eilanden en de Azoren groeien die met uitsterven bedreigd werden. Door de jaren heen is Jardin Canario uitgebreid en vind je cactus- en palmsoorten van over de hele wereld. Bezoek zeker de cactustuin, want deze is favoriet onder vele bezoekers. Je kunt meerdere uren wandelen door deze mooi aangelegde tuin die tegen de vallei Barranco Guiniguida ligt. Maak er een bijzonder dagje van en ontsnap op een leuke manier aan de drukte van de stad of aan luieren op het strand.

7. Ten zuiden van Las Palmas ligt de vulkaankrater Caldera de Bandama

Het is niet voor iedereen een dagelijkse kost om een vulkaankrater te bezoeken. Op enkele kilometers ten zuiden van de hoofdstad Las Palmas kun je heerlijk genieten van een wandeling naar de top van Pico de Bandama (c.a. 600m hoog). Op de top wordt je beloond met een grandioos uitzicht over het noordoosten van Gran Canaria en de oude vulkaankrater Caldera de Bandama die er vlak naast ligt.

Een bezoek aan de top van Pico de Bandama is bijzonder populair. Ga je voor iets meer rust, dan kun je over de kasseistenen en vervolgens over de lavasteentjes naar de voet van de oude krater Caldera de Bandama wandelen. Bij aankomst zul je verbazingwekkend genoeg een kleine boerderij zien met eromheen klein vee. Caldera de Bandama is met een diameter van c.a. 1.000m en een diepte van c.a. 200m de grootste krater van Gran Canaria. Het is dan ook een hele ervaring om de krater van dichtbij te zien.
Handig om te weten is dat er een restaurant is om de honger te stillen en een parkeerplaats waar je de auto kunt parkeren.

8. Parque Doramas is het paradijs in Las Palmas

Ontsnap aan de drukte van Las Palmas in Las Palmas. Ja, het klinkt bijna onmogelijk, maar het park Parque Doramas biedt je deze unieke en prachtige kans! In de bruisende stad Las Palmas ligt in het stadsdeel Ciudad Jardin het park Parque Doramas.
In het hart van Vegueta en Las Canteras straalt dit prachtige en ongerepte park met fonteinen, mooie vijvers waar karpers en andere vissen zwemmen, interessante sculpturen en allerlei soorten flora. Het park is vernoemd naar de Guanche Koning Doramas die voor lange tijd tegen de Spaanse indringers vocht. Het monument dat in het park staat, symboliseert zijn verzet.

Parque Doramas is onder families een zeer populaire plek. Vooral op donderdag en zondag is het een ware magneet. In het park kom je in Pueblo Canario helemaal in de Canarische sferen met de traditionele shows en dans- en zang. In Pueblo Canario, de typische replica van een Canarisch dorp kun je natuurlijk ook perfect terecht voor het kopen van souvenirs en lokale dingen. En voor een bakje koffie of iets anders te drinken kun je naar de top van de heuvel lopen. Hier is een gezellig klein café waar je op het terras kunt zitten en genieten van een prachtig uitzicht over het park.

9. Real Club de Golf de Palmas

Het klimaat maakt Las Palmas de perfecte golfbestemming! Real Club de Golf de Las Palmas Club is de oudste golfbaan in Spanje! In december 1891 werd Las Palmas Golf Club opgericht. Dit heeft twee historische golfliefhebbers samengebracht. Met hun voorliefde voor golf hebben ze in 1957 een golfproject opgezet. Waaruit de golfclub Real Club de Golf de Las Palmas in Bandama is ontstaan.

Ten zuiden van Pico de Bandama ligt de golfbaan met adembenemend uitzicht op de oude vulkaankrater Caldera de Bandama. Je kunt hier volop genieten terwijl je een balletje slaat op de 18 holes par 71 of de één van de twee green puttings. Heb je je golfuitrusting niet bij je? Geen enkel probleem, want je kunt op de baan golfuitrusting huren. En als een golfcursus wilt volgen dan behoort dat ook tot je mogelijkheden. In Real Club de Golf de Las Palmas kom je helemaal in de golfsfeer. En je kunt ook nog eens heerlijk nagenieten tijdens een lunch, brunch of diner in het restaurant onder het genot van een goed glas wijn.
Tip: Voor families en vriendengroepen is een dagje op de golfbaan altijd een succes, want er zijn ook twee tennisbanen, een manege en een zwembad!

10. In Museo Canario ontdek je o.a. de geschiedenis van Las Palmas

Heb je interesse voor de oude historie van de Canarische Eilanden? Dan is een bezoek aan Museo Canario zeker een wens tijdens je vakantie! Museo Canario werd opgericht in 1879 op initiatief van een groep intelectuelen. Het museum heeft voor ogen de culturele en wetenschappelijke ontwikkeling van Las Palmas de Gran Canaria te stimuleren. Dit doel heeft er toe geleid dat het nu de grootste collectie van pre-Spaanse Canarische objecten van de periode 500 v. Chr. tot de 15e eeuw na Chr.

In de 11 kamers zul een zeer eclectische permanente tentoonstelling vinden, met beelden van goden, sieraden, aardewerk, gereedschappen, mummies en skeletten. Daarnaast zul je een ontdekking doen van andere (gebruiks)voorwerpen die in relatie staan tot de Guanches (de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden). Tot in de detail zul je meer te weten komen over het leefgebied van de Guanches en een replica van Cueva Pintada. De kamers van Museo Canario zijn uiterst interessant om de geschiedenis van Gran Canaria te achterhalen en meer te weten te komen over de inheemse volkeren.
Tip: Museo Canario is geopend van maandag tot vrijdag van 10u tot 20u en in het weekend van 10u tot 14u.

Je raakt niet uitgekeken op Gran Canaria!

Gran Canaria is een prachtig eiland met ontelbare dingen te doen en te zien! Naast de stad van Las Palmas, heeft het eiland nog zoveel meer te bieden! Wil je alles over Gran Canaria weten? Je kunt het allemaal hier lezen!

Kan je niet wachten om op vakantie te gaan naar dit prachtige eiland? Heel begrijpelijk! Zoals vele andere vrolijke vakantiegangers zul je meteen verliefd worden op Gran Canaria! Dus wacht niet langer met boeken want voor je het weet is je droom villa al door een ander geboekt!

TOP 10s.