De Verborgen Vakantieplekjes in Spanje

De Verborgen Vakantieplekjes in Spanje

Noem ons bevooroordeeld, maar wij zijn van mening dat Spanje overladen is met zoveel ongeziene trekpleisters, dat je je geen moment zult vervelen.

Ken je dat zinnetje uit het liedje “the cirkle of life” uit de Lion King: Er is meer te zien, dan ooit iemand kon zien, meer te doen, dan je ooit raden kon!?
 
Zo is het ook in Spanje. De grote trekpleisters aan de Costa Brava en de Costa del Sol trekken ieder jaar opnieuw honderdduizenden toeristen, maar er zijn ook genoeg kleine, verborgen plekken die je kunt bezoeken. Plekken waar je nooit uitgekeken raakt!

Wij laten jou dan ook deze mooiste plekken aan de Spaanse Mediterrane kust zien, waar je waarschijnlijk niet eens van wist dat het bestond…

…nog niet.

Llafranc, Gerona

Het mooie Llafranc, Gerona

Aan de drukbezochte Costa Brava ligt het relatief weinig bezochte kleine plaatsje Llafranc. Wij zijn gek op deze plek. Het voelt alsof je buiten de gebaande paden komt om even aan de toeristische hectiek te ontsnappen. Maar er is tegelijkertijd ook meer dan genoeg te beleven om een familie een hele week, of langer, lang bezig te houden.

Wanneer je tijdens de warmere maanden, juli en augustus, hier op bezoek komt, dan zijn er meer dan genoeg perfecte stranddagen en bruisende feesten in de stad te vinden. Maar er is ook genoeg te doen, buiten die drukke momenten om. Llafranc trekt meestal bezoekers aan uit het nabijgelegen Barcelona. Mensen die even aan de drukte van deze grote stad willen ontsnappen en liever een kleiner kustplaatsje bezoeken. De stranden hier zijn namelijk niet overvol, maar juist perfect voor lange, ontspannen en vredige stranddagen.

Je kunt hier bovendien ook heerlijk proeven van de lokale sfeer, op een plek die internationaal niet zo bekend is. Het is daarnaast ook nog een verrassend makkelijk vanuit Llafranc naar gelijksoortige plaatsen te wandelen, zoals Calella de Palafrugell.

Schiereiland Victoria, Mallorca

Het prachtige en weinig bezochte Schiereiland, Victoria

Als je op het zeer populaire eiland Mallorca bent, reis dan naar een plek dat 90% van de toeristen niet te zien krijgt. Bezoek het schiereiland Victoria, net buiten het kleine dorp Alcudia.

Het wordt grotendeels door de plaatselijke Mallorcanen bezocht, maar deze “geheime” locatie wordt helaas langzaam aan steeds bekender. Ga je naar het schiereiland dan is het zeker een aanrader om zelf op onderzoek te gaan. Ontdek op eigen houtje de prachtige verborgen grotten en stranden van deze mooie en afgelegen locatie.

Toeristen zijn gek op het eiland Mallorca voor de grotere stadscentra, zoals Palma, en haar populaire stranden. Ontsnap dus even aan de drukte door wat te gaan vissen en lekker te ontspannen bij een van de idyllische baaitjes waar dit schiereiland vol van is.

Arcos De La Frontera, Cadiz

 Arcos De Le Frontera’s schitterende uitzicht
Arcos De Le Frontera’s schitterende uitzicht

Net buiten het toeristische deel van de populaire Costa del Sol ligt de gemeente Arcos de la Frontera. Dit is nou echt een van die plekken waarvan je denkt dat het veel populairder onder toeristen zouden zijn, dan het daadwerkelijk is. Maar omdat het iets meer landinwaarts ligt dan haar populaire buurplaatsen, blijft dit prachtige deel een verborgen parel die die alleen bezocht wordt door “ervaren” reizigers.

Het is ideaal voor een dagje uit, of om een paar dagen in je eentje of met je geliefde door te brengen. Zo kun je van het echte Spaanse leven genieten, zonder alle drukte die het toerisme normaliter met zich mee brengt, drukte en hectiek die de authentieke ervaring teniet zou doen.

Arcos de La Fontera staat bekend om haar uitzichtplaats op een richel, waarbij je uitkijkt over de lagergelegen landen. Het is perfect om selfies te maken bij het eeuwenoude kasteel dat er vandaag de dag nog steeds is zijn volle glorie staat. Maak foto’s van de relikwieën die er al sinds het jaar 1100 te zien zijn en maak het thuisfront jaloers, dat jij zo’n mooie locatie gevonden hebt.

Setenil de Las Bodegas, Cadiz

 Het bizarre Setenil De Las Bodegas

Ken je de uitdrukking “Onder de stenen bedolven”? Dit is een plaatsje die het letterlijk zo bedoeld heeft.

Niet ver van het hierboven genoemde Arcos de la Frontera, vind je Setenil de las Bodegas, een plaats die uitgehouwen is in de nabijgelegen rotsformaties. Het geeft je het gevoel alsof het dorp is opgeslokt door de rotsen en dat de huizen tijdelijk staan, totdat ze worden verpletterd naar de vergetelheid. Maar dit dorpje bestaat al, samen met het kasteel dat er staat, sinds de 12e eeuw, en misschien zelfs al langer!

Ontdek deze prachtige bergkloof die een dorp huisvest met slechts zo’n 3000 inwoners. Aanrader is om hier ook zeker de chorizo te proeven, waar het dorp eveneens om het produceren ervan bekend staat.

Mahon, Menorca

 Mahon straalt pure luxe uit
 Mahon straalt pure luxe uit

Dit is een plek waar echt bijna niemand naartoe gaat, maar Mahón verdient echt je aandacht. Het is gelegen op Menorca, een zustereiland van het nabij gelegen en zeer populaire Mallorca. Het wordt merendeels door lokale bewoners bezocht, maar laat dat je vooral niet tegenhouden.

De inham en de haven in de stad creëren ongelooflijke bezienswaardigheden die er overdag al geweldig uitzien, maar in de avonden, als alles verlicht is, echt adembenemend zijn. Er zijn hier tal van kleinere pleinen waar je een gezellige café of restaurantje kunt vinden waar je de hele dag door Spaanse wijn kunt drinken en tapas eten. Het kristalheldere blauwe water van Mahón is diep, maar verbluffend mooi, mede vanwege het omliggende natuurlijke landschap.

En als je van Mahón je uitvalsbasis zou maken om rond te reizen op Mallorca, dan ga het het ongetwijfeld moeilijk krijgen om een andere locatie te vinden die net zo schilderachtig is al deze!

Altafulla, Catalonië

Tamarit Castle, Altafulla
 Kasteel Tamarit, Altafulla

Als je langs de kust rijdt en even de andere kant opkijkt, dan zou het maar zo kunnen zijn dat je Altafulla misloopt. Maar deze plek mag je echt niet aan je voorbij laten gaan, dit is namelijk een van de mooiste verborgen parels van de Costa Maresme.

Allereerst moet je even stoppen bij het strand, we vaak kun je ergens in zee zwemmen en ondertussen kijken naar een 400 jaar oud kasteel dat over het water prijkt? Het Tamarit Kasteel is een plaatje op deze idyllische locatie, die bijna niemand ooit bezoekt.

Wij begrijpen echter niet wat Altfulla minder aantrekkelijk maakt voor toeristen. Wellicht komt het doordat de meest nabijgelegen stad Barcelona is, wat toeristen als een magneet aantrekt. Want eenmaal in Barcelona komen weinig toeristen nog weg uit deze betoverde kosmopolitische stad. Hier lopen ze echter wel de kans mis om te genieten van enkele kleinere bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het pittoreske vissersdorp Altafulla en haar prachtige kasteel aan zee!

****************************************

Wij zijn er vrijwel zeker van dat Spanje, én haar verborgen parels, je voor lange tijd bezig zal houden. Spanje heeft namelijk meer dan genoeg grote en kleine bezienswaardigheden, die maken dat je herhaaldelijk terug wilt komen, om nogmaals alles in je op te nemen. Je zult niet verveeld raken met wat je hier allemaal kunt doen. Grijp vandaag je kans en ontdek hoe Spanje jouw volgende geweldige ontdekkingstocht kan zijn.

Zoek HIER jouw droomvilla in Spanje!