Spanje voor Geliefden: Blaas de Romantiek Nieuw Leven in aan de Costa Brava

Spanje is voor geliefden
Romantiek nieuw leven inblazen aan de Costa Brava.

De dagelijkse sleur kan alle romantiek uit het leven halen. Je hebt gevoelsmatig geen tijd meer om te zeggen “ik hou van jou”, woorden die voorheen zo makkelijk over je lippen kwamen. Die speciale momenten raken eenvoudig verloren, doordat je altijd maar druk bent met werk, etentjes, vergaderingen, school, etc. etc….

Je hebt gewoon een ontspannen break nodig om datgene wat je ooit had weer nieuw leven in te blazen. Romantiek floreert immers in nieuwe situaties, maak ook in een nieuwe omgeving. Een vakantie langs de kust van Spanje zal dan ook wonderen doen bij het aanwakkeren van de passie die jullie ooit eens voor elkaar hadden. Een nacht in Cadaqués, een wandeling door de straten, de natuur of langs het strand in Lloret Del Mar, óf een diner bij kaarslicht in een klein café in romantisch Barcelona. Dit zal jullie ongetwijfeld terugbrengen naar het gevoel dat je voor elkaar had toen je elkaar voor het eerst ontmoette.   

Wordt het dus niet eens tijd om het verliefd worden en zijn weer helemaal te herontdekken? 

Reis naar Afgelegen Plekken

Het afgelegen en schitterende dorpje Llafranc
Het afgelegen en schitterende dorpje Llafranc

“Weet je nog toen we de hele baai voor onszelf hadden?”

Je mijmert over die ultieme momenten dat jullie echt met zijn tweetjes waren. Dat brengt onmiddellijk dat gevoel van liefde en passie terug, die jullie voor elkaar voelden.  

Er zijn voor jullie echter genoeg plekjes waar je naartoe kunt gaan als je echt weer even iets voor jullie zelf willen hebben. Mooie afgelegen plekken waar je samen quality-time kunt doorbrengen, samen een ervaring kunt delen die zeker nog specialer wordt als het afgelegen en privé is.

Verrassend genoeg kun je aan de Costa Brava, zelfs met de honderdduizenden toeristen die hier jaarlijks komen, nog steeds verborgen en afgelegen plekjes vinden die je met je geliefde kunt delen. Llafranc en Cadaqués zijn niet zo populair als andere badplaatsen, dus het is hier niet zo verwonderlijk als je ‘s avonds de enige op straat bent of een tafeltje in een rustig café kunt delen, zonder dat iemand je lastig valt. Tamariu heeft een apart vissersdorp sfeertje en is intiem genoeg, zodat je nooit het gevoel hebt dat je het met velen deelt. 

Ontsnap met je geliefde aan de menigte en geniet van enige afzondering en privacy. Je zult er vervolgens maar een paar dagen nodig hebben om erachter te komen, dat het enige wat je echt nodig hebt, elkaar is.

Deel Prachtige Plekken

Zonsopgang in Lloret Del Mar
Zonsopgang in Lloret Del Mar

De Costa Brava heeft meer schitterende plekken dan dat je voor mogelijk houdt. Haar overweldigende schoonheid zal je versteld doen staan, en deze schoonheid met elkaar delen zal ons door doen laten gaan! Hoe? Nou, beeld je maar eens in dat je een geweldige film kijkt, een prachtige foto ziet of naar een schitterende zonsopgang kijkt, wat is dan het eerste wat je denkt?

“Ik moet dit met iemand delen”.

Juist! Dit komt omdat we er allemaal naar verlangen om schoonheid en speciale momenten met de ander te delen. Dit maakt dat ook de verbluffende schoonheid van de Costa Brava een plek is dit je met je geliefde wilt delen!

Zie de zon opkomen boven de zee in Lloret del Mar. Dat is echt een ervaring die het waard is om vroeg voor op te staan. Al slenterend over een van ‘s werelds mooiste stranden, kun je je verwonderen over alle mooie kleuren en sereniteit van de zonsopgang aan de horizon. En, aangezien er meer dan 300 zonnige dagen in Spanje zijn, hoeft dit niet bij een keer te blijven.

Gola de Ter is de plek waar de rivier in de zee uitmondt. Het is een schitterende plek, waar je zowel in de frisse rivier kunt stappen als in de zoute zee. Je kunt de Medes-eilanden buiten de kust zien liggen, wat je een spectaculair uitzicht geeft om met je geliefde van te genieten.  

Er zijn plekken die je echt met eigen ogen moet zien om ze te geloven. De rotsformaties van Cala dels Frares zullen je echt versteld doen staan en al je zintuigen prikkelen. Vergeet niet om veel foto’s te maken waar je samen aan terug kunt denken als je weer thuis bent. “Keep the memory a life”!

Maak Samen Herinneringen

Samen iets beleven is ongelooflijk belonend
Samen iets beleven is ongelooflijk belonend

Uit onderzoeken blijkt dat wanneer mensen samen ervaringen beleven, ze dit nader tot elkaar brengt. Probeer tenminste één ervaring te delen, die nieuw en leuk is, en anders dan wat je gewoonlijk zou doen.

Probeer danslessen in Barcelona. Zo kun je je onder de inwoners begeven en iets doen wat je nog nooit gedaan hebt. Probeer een nieuwe tapasbar die je zintuigen uitbreidt met hapjes en smaken die eerst buitenlands lijken, maar die je zult leren waarderen. Bezoek een wijnmakerij of wijngaard om een nieuwe wijn te proberen, of een van de heerlijke witte of rode wijnen te proeven die de Spaanse wijnexport zo begeerd maken. Deze wijnen direct bij de wijngaard drinken zal een postitieve ervaring zijn die jullie beiden niet snel zullen vergeten. Tenzij je uiteraard iets te diep in het glaasje kijkt…

Wen Jezelf een Nieuw Routine Aan

Je hebt nu de mogelijkheid om een nieuwe routine te proberen aan te leren. Jouw oude routines brachten je in de situatie dat je romantiek vergat. Liefde gaat om het doen van onverwachte dingen en een beetje mystiek en nieuwigheid in jullie leven te brengen.

Als je normaalgesproken om 18.00 uur eet, spreek dan eens af om 21.00 uur te eten. Het biedt je de mogelijkheid om laat in de avond te eten en te drinken en een privé tafeltje met je geliefde te delen. Omdat je noodzakelijkerwijs iedere dag vroeg op moet staan vanwege je werk, ontwikkel dan een nieuwe routine, waarbij je heerlijk tot 10.00 uur in je bed kunt blijven liggen. Ga laat ontbijten, slenter langs het strand, maak een luie ochtend tot jouw nieuwe normaal wanneer je op vakantie bent.

De nieuwe routine spreekt tot je verbeelding en zorgt ervoor dat je anders naar elkaar gaat kijken dan simpelweg in oude patronen vervallen. En wie weet? Misschien kun je een aantal van deze kaders mee naar huis nemen om zo die hernieuwde passie levend te houden, lang nadat je vakantie voorbij is.

Verblijf in een Privé Accommodatie

Jullie eigen privé villa
Jullie eigen privé villa

Stel je dit eens voor:

Je zit in je hotelkamer. De stemming is gezet onder het genot van een wijntje. Er staat wat zachte muziek op en de lichten zijn gedimd.

Ineens, hoor je een hoop lawaai op de gang van die luidruchtige familie die precies op dat moment terugkomt. Of je hoort luid door de hotelmuur de tv of muziek van je buren schellen. Of er wordt op de deur geklopt door de schoonmaak of roomservice, alle kans op romantiek, is in een klap wegvaagt.

Waarom niet al dat gedoe meteen vermijden en voor jullie romantische get-away een prive villa boeken. Dit is bovendien veel betaalbaarder dan je denkt. Een hele privé villa kan namelijk veel goedkoper zijn dan een kleine kamer in een hotel.      

Je hebt dan de luxe van privacy, je eigen zwembad, een keuken om wat romantische hapjes te bereiden en niemand die je stoort als je samen quality tijd wilt doorbrengen. Privacy en tijd met elkaar zijn de speerpunten bij een opnieuw oplaaiende romance. Dus waarom je tijd verdoen met honderden andere gasten tegelijkertijd in een hotel? Zoek dus vandaag nog naar de perfecte villa.

Sluit je af van Technologie

Telefoons, laptops en tablets kunnen je aandacht volledig opslokken en zorgen voor de nodige onderlinge frustratie. Het is te makkelijk om in de valkuil te trappen van “even een paar mailtjes checken”, wanneer je op vakantie bent. Het komt je relatie niet ten goede als je geliefde denkt dat hij of zij op de tweede plaats komt, in een strijd met jouw telefoon.

Leg je afleiding aan de kant en trek de stekker eruit. Thuis heb je genoeg momenten om mail te checken, maar nu is het echt tijd voor elkaar. Laat je geliefde het gevoel hebben dat hij of zij echt het belangrijkste in jouw leven is door eventjes geheel offline te gaan. Maak er een challenge van om een hele dag, óf week niet op je telefoon te kijken. Voer zo een leuke onderlinge wedstrijd met elkaar, maar vergeef het elkaar als het een keertje misgaat;-).

Ook al vind je het lastig, of voel je je misschien schuldig, dat je niet meteen beschikbaar bent voor het thuisfront of werk, dat gevoel verdwijnt vanzelf wanneer je meer tijd met elkaar doorbrengt en minder met het swipen door foto’s van iemand anders online.

Zorg Dat Je Er Goed Uitziet

Neem een cocktailjurk mee, wat mooie lingerie. Breng je mooiste pak mee. Omdat je op vakantie bent wil niet zeggen dat je er niet mooi uit kunt zien. Zie er mooi uit voor je geliefde, zo laat je weten dat ze het waard zijn, zelfs al ben je op een langverwachte relax vakantie die je echt even nodig had.

Ga uit eten of plan een speciaal avondje samen, waarbij je de tijd neemt om er op je best uit te zien. Het kan zelfs leuk zijn er een verkleedfeestje van te maken, wanneer je dit normaalgesproken niet gewend bent. Je zult je geweldig voelen en je partner zal merken dat je speciaal voor hem of haar moeite gedaan hebt om er mooi uit te zien. Je partner heeft je wellicht de laatste tijd voornamelijk in je oude pyjama of slobberige huispak gezien, maar vanavond, laat je hem of haar naar je kijken in je met aandacht samengestelde outfit.

Breng die vurige passie terug

Elke romance heeft wat vuur nodig. Daarom raden we ten zeerste een vakantie aan de mooie Costa Brava aan. Dit om die gevoelens weer op te roepen die je door de tijd nog weleens wil vergeten. Liefde dient opnieuw aangewakkerd te worden. Passie heeft een vonk nodig. En een vakantiehuis aan de Spaanse kust is de perfecte plek om dat vuurtje weer op te laaien.

***************************************************

Huur hier jouw vakantievilla in Spanje!