Top 5 redenen waarom de Costa Brava jouw volgende vakantiebestemming moet zijn

Top 5 redenen waarom de Costa Brava
De prachtige Costa Brava

Vandaag de dag, nu het reizen steeds goedkoper wordt en de wereld steeds kleiner lijkt, raakt met al snel verwend omtrent het kiezen van de volgende vakantiebestemming. Er lijken immers geen beperkingen meer te zijn in waar je allemaal naar toe kunt gaan. Het zonnige Zuid-Europa blijft geliefd, maar het is steeds eenvoudiger en populairder om naar Azië en Zuid-Amerika te reizen. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld, dus hoe ga je nu kiezen?

Wij hebben daarom een lijst samengesteld met de top 5 redenen waarom de Spaanse Costa Brava de nummer 1 vakantiebestemming is voor jouw volgende avontuur. Het is simpelweg de perfecte plek, ongeacht de groepsgrootte, ongeacht jouw voorkeuren, ongeacht de manier waarop je reist. De Costa Brava heeft de harten van miljoenen jaarlijkse bezoekers veroverd en er is een reden dan ook een reden waarom men steeds terugkomt. Vraag je je weleens af waarom dat is? Lees dan gauw hieronder verder.

1. De verleiding van de grote stad

waarom de Costa Brava
Barcelona at night!

De aantrekkingskracht van een grote stad blijft altijd ongekend groot. Barcelona is dan ook voor velen de perfecte grote stad om te voorzien in alles wat je mag verwachten van een grote Metropool. Het is de perfecte bestemming voor diegenen die houden van de energie en atmosfeer van het snelle leven. In Barcelona is er voor ieder wat wils. Barcelona kent een bruisend nachtleven, geweldige cafés en restaurants, talloze shop mogelijkheden, prachtige bezienswaardigheden én overweldigende opgravingen en monumenten waar je hele dagen zoet mee kunt zijn. Verspreidt over de hele stad vind je bovendien museums, galeries, exposities en culturele centra. In Barcelona valt iedere dag genoeg te zien en beleven, waardoor je je hier geen moment hoeft te vervelen.       

Het is overigens ook kinderlijk eenvoudig om naar Barcelona te reizen, aangezien het de plek is waar je landt als je de Costa Brava of Costa Maresme aandoet. Plan dus dat je hier een paar dagen of zelfs een week blijft alvorens je doorreist naar je volgende bestemming. Je zult zeker geen spijt krijgen wanneer je het kosmopolitische Barcelona bezoekt.  

2. De magie van kleine dorpjes

Lloret de Mar

Uiteraard staat de Costa Brava niet alleen maar bekend om haar grote steden, maar ook om haar kleine pittoreske dorpjes en steden die de kust sieren. Je vindt er kleine vissersdorpjes en pittoreske verborgen stadjes die je kunt ontdekken of waar je gewoon naartoe kunt ontsnappen om de drukte te ontlopen. En het mooie aan deze kleine dorpjes is dat ze bruisen van Spanjaarden, die niets liever willen dan dat jij ook de echte Spaanse cultuur kunt beleven.

In grote steden voelt het vaak hetzelfde als op andere plekken in de wereld. Maar in deze kleine stadjes, zal je het echte Spanje ontdekken; een plek waar de mensen en cultuur echt illustreren wat deze plek zo’n uitnodigend deel van de wereld maakt. Iedere plekje die je tegenkomt heeft haar eigen verhaal, haar eigen unieke rol in de geschiedenis en ze heten je allen welkom om er deel van uit te maken. Er is geen enkele reden om ergens anders heen te gaan.

3. Natuur

De Costa Brava betekent letter ook wel de “woeste kust”. Deze naam heeft het te danken aan haar prachtige wilde en ongetemde rotsformaties aan de kuststrook en adembenemende natuurschoon. Het zal je dan ook niet verbazen dat je in deze regio tientallen parken en natuurreservaten kunt ontdekken. Een klein, ongerept deel van de wereldbol dat je nog echt “wild” kunt noemen.

In de natuurreservaten kun je de natuur en het landschap van deze kust verkennen en alles wat deze te bieden heeft. Onderweg kom je langs baaien en grotten, bossen, glooiende heuvels en wildreservaten die vol zitten met lokale flora en fauna, die nergens anders ter wereld voorkomen. De Costa Brava is dan ook een geweldige familiebestemming, een plek waar bezoekers van alle leeftijden iets kunnen doen, zien, aanraken, voelen en van kunnen genieten.

4. Stranden

Stranden – er zijn er teveel om allemaal te bezoeken

Hoe is het mogelijk dat de stranden van de Costa Brava op slechts de 4e plaats van deze Top 5 staan? Nou, je wist dat ze eraan zaten te komen, dus we wilden je nog even in spanning houden.

Uiteraard, het is geen geheim dat de stranden langs deze geweldige kustlijn tot de mooiste van de wereld toehoren. Wist je dat Spanje gezegend is met meer dan 300 zonnedagen per jaar? Dat garandeert dat wanneer je ook komt, tijdens het hoogseizoen of daarbuiten, je altijd wel wat zonnige dagen aan het strand zult hebben. Vind een privé villa aan of nabij het strand en je hebt de perfecte uitvalsbasis om optimaal te genieten van heerlijke stranddagen.

Langs de kust van de Costa Brava vind je elk type strand. Zo zijn er uiteraard de populaire stranden die iedereen bezoekt. Deze stranden hebben meer te maken met gezien worden dan iets anders. Maar onze favorieten zijn de minder bekende verborgen baaien. Prachtige kleine stranden met rotswanden aan weerszijden om je te beschermen tegen de wind en het ruwe water. Als je een goed strand vindt en het lijkt behoorlijk vol, hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt altijd 10 minuten verder rijden en een beter strand met minder mensen vinden. Dat is immers waar deze prachtige kust om bekend staat!

5. Eten

Vispannetje van de Costa Brava
Vispannetje van de Costa Brava

Uiteraard zal je vakantie ook vol zitten met het eten dat je hier probeert. Spanjaarden hebben een traditionele manier van eten, die meer gericht is op het gezelschap waarin je je verkeert dan op de tijd die je spendeert. Lunches kunnen gemakkelijk 2-3 uur duren, terwijl jullie de tijd al kletsend verdrijven en nippen aan je glazen lokale wijn. Hebben we het trouwens al over de wijn gehad? Nee? Hmm, deze is eigenlijk meer waard dan een korte vermelding, want Spaanse wijnen worden over de hele wereld vereerd. En waar kun je beter, dan in Spanje zelf, de uitstekende wijnen proberen!

Meer weten over de Spaanse wijnen en regio’s? Lees dan snel verder bij: Spanje het land van goede wijnen voor weinig geld!

Terug naar het eten. Wist je namelijk dat je het beste eten in Spanje niet per definitie vind in de duurste restaurants. Het is waarschijnlijker dat het beste eten dat je probeert een visgerecht is in een klein stadje, waar de vis die dag vers is gevangen, of een eenvoudige paella-lunch in een klein café aan het strand, of een huisgemaakt lokaal vispotje die je nergens anders kunt krijgen. Dit zijn van die gerechten die ervoor zullen zorgen dat je de Costa Brava nooit meer zal vergeten.

Reis naar de Costa Brava

De “ruige, woeste kust” wacht op jou! Zoals je hierboven hebt gezien heeft de Costa Brava ronduit alles wat je maar zoekt in een vakantiebestemming. Er is ongelooflijk eten, prachtige stranden, adembenemende landschappen, cultuur en genoeg activiteiten om iedereen in je gezelschap bezig te houden. Je hoeft dus niet verder te zoeken dan de Costa Brava voor jouw volgende perfecte vakantie. Je moet misschien zelfs meer dan eens op bezoek komen om echt alles wat deze prachtige regio te bieden heeft in je op te nemen.

****************************************************

Zoek HIER jouw vakantiehuis in Spanje!