De 10 mooiste stranden van de Costa Brava

Wat komt er in je op als je aan de Costa Brava denkt? 

Zon, zee en strand…?

Dat is ook wel echt de succesformule van deze zeer populaire vakantiebestemming. Maar uiteraard heeft de Costa Brava nog zoveel meer te bieden dan alleen maar prachtige stranden. Toch zijn de prachtige stranden wel één van de doorslaggevende redenen waarom veel mensen op vakantie gaan naar deze heerlijke regio. Veel van de stranden van de Costa Brava zijn namelijk echt adembenemend, met helder water en fijn parelwitzand.

De Costa Brava, wat Catalaans is voor ruige, wilde kust, doet zeker zijn naam eer aan met de prachtige kliffen en de wilde golven die uiteenspatten op de rotsen. De Costa Brava is daarnaast ook rijk aan kleine pittoreske baaitjes. Hierdoor kun je aan de Costa Brava dan ook nog veel verborgen strandjes met veel natuurlijk pracht en praal vinden.

Heb je echter niets met avontuurlijke tochten, op zoek naar verborgen strandenBen jij meer van de makkelijk bereikbare, brede zandstranden? Ook dan kun je in de Costa Brava gerust je hart ophalen.

Ben je benieuwd naar wat deze regio allemaal te bieden heeft? Lees dan zeker deze Blog en ontdek de 10 mooiste stranden van de Costa Brava.

KLIK HIER voor onze vakantievilla’s aan de Costa Brava

Platja de Treumal

Dit strand ligt op maar vijf minuten rijden van het centrum van Blanes, maar de bijzondere ligging aan een botanische tuin zorgt ervoor dat je je in een compleet andere wereld waant. Treumal is maar liefst 400 meter lang en ligt aan een beschermd gebied, Pinya de Rosa, waar je een botanische tuin vol met cactussen vindt.

In de zomer kun je op dit prachtige strand ook ligbedden huren wat er uiteraard wel voor zorgt dat je hier meerdere strandgangers tegen zal komen. De rest van het jaar is het echter een vreedzaam plekje waar je je echt helemaal in de natuur waant. Uiteraard is het hier niet alleen maar natuur… het strand ligt namelijk wel gewoon aan Blanes. Je ziet dus nog wel steeds huizen om je heen en ook zijn er parkeermogelijkheden aanwezig.

Natuur en de stad: best of both worlds!

Cala Senyor Ramón

Dit is nou echt een perfect voorbeeld van de ruwe Costa Brava, het strand ligt namelijk in een kleine baai tegen een berg aan. De Cala Senyor Ramón kent helder blauw water en heeft een afgelegen ligging. Hierdoor zal je soms echt even denken dat je je op de Cariben bevindt.

Het is een mooi strand van 800 meter omgeven door natuur en een stuk zee dat volledig open is naar het oosten toe, terwijl twee stukken rotstuin het omsluiten naar het noorden en zuiden toe. Dit zorgt ervoor dat je hier als strandganger veel privacy zult hebben. En al deze natuurlijke pracht en praal is ook nog eens goed te bereiken via de zee, de weg of via een voetpad vanaf Rosamar.

Het is het type strand waar je heerlijk de hele dag kunt genieten van een lekkere picknick, een leuk boek en verfrissende water.

Aiguablava

Aiguablava betekent in het Catalaans blauw water.  Zoals je kunt zien doet de zee zijn naam hier alle eer aan! Het strand wordt omgeven door prachtig kristalblauw water.

Maar ook het strand zelf en haar adembenemende omgeving zullen je met versteld doen staan!  Aiguablava staat bekend als een van de beste stranden van de regio dankzij de prachtige natuur!

Ben jij dus een liefhebber van parelwitte zandstranden, omgeven door kristalhelder water en een prachtige natuur…dan is dit plekje zeer zeker een bezoekje waard.

Es Codolar

Hou jij meer van een mooi strand met een prachtig uitzicht? Nou dan moet je echt bij Es Codolar wezen. Dit strand ligt ten zuiden van de kustplaats Tossa del Mar en vanuit het warme zand kijk je uit op dit plaatsje en zijn middeleeuwse omheining. En dat is niet het enige wat dit strand te bieden heeft, dankzij de fijne ligging vlakbij Tossa del Mar ligt het strand namelijk op een loopafstand van vele leuke bars en restaurants.

Het bijzondere aan dit strand is dat, ondanks de nabijgelegen ligging bij een drukke badplaats, dat Es Codolar nog steeds zijn natuurlijke schoonheid en charme behoudt. Zo ligt het tegen de hellingen van een klif aan die zo’n 50 meter diep is. Je zult op het strand ook charmante vissersboten zien liggen, die vroeg in de morgen nog echt gebruikt worden door oude vissers.

Aigua Xelida

Ben jij opzoek naar een beetje avontuur en een echte fan van afgelegen en moeilijk bereikbaar stranden? Je weet wel, die adembenemende stranden waar je kunt genieten van volop privacy en heel veel plezier kunt beleven?

Wellicht is dan Aigua Xelida voor jou the place to be. Je moet misschien wel wat meer moeite doen om dit strand te bereiken, maar het is dan ook zeer zeker de moeite waard. Je kunt dit kleine baaitje per voet bereiken via het nabijgelegen Tamariu. Als je er eenmaal aangekomen bent bevind je je echt in totale afzondering in je eigen natuurlijke paradijsje. Hierdoor is Aigua Xelida ook een super romantische plek is om met je geliefde heen te gaan.

Sant Pol

Sant Pol ligt in een prachtige baai aan de rand van Sant Feliu de Guïxols. Het is een een strand waar je wel meer bebouwing zult zien, maar dat betekent zeker niet dat het strand geen charme en schoonheid kent. Er liggen namelijk huizen aan het strand met een bijzondere architectuur welke stamt uit het begin van de vorige eeuw.

Het is dus een zeer comfortabel stadsstrand, maar denk maar niet dat het verder niets te bieden heeft. Aan het zuiden van het strand vind je hier ook een natuurlijke omgeving met prachtige rotsen en ruwe baaien.

Port-Bo

Dit is een van de meest charmante vissershaventjes van de Costa Brava, dit strand mag daardoor ook echt niet in deze top 10 ontbreken. Port-Bo kent een super karakteristiek en charmant strand. Het kleine strand wordt namelijk omgeven door rustieke vissershuizen en typische boten in oude stijl. Tijdens de zomer komt het strand tot leven, maar je zult ook hier nog goed terecht kunnen als je op zoek bent naar een wat rustiger strand.

Cala Montjoi

Cala Montjoi ligt in het prachtige natuurpark Cap de Creus, nou is dit reservaat op zichzelf al indrukwekkend maar hetzelfde kan ook gezegd worden over het prachtige strand dat bij het park hoort.

Het strand ligt namelijk in een gebied dat nog haast onaangetast is door toerisme en de menselijke hand. Hierdoor is Cala Montjoi echt one of a kind en kan het misschien zelfs wel een van de beste stranden van Spanje genoemd worden.

Maar let op, de luie strandganger moet zich nog wel even vermannen, je moet namelijk naar het strand hiken.

Cala Rovira

Bevind je je in of rondom Platja d’Aro? Dan is Cala Rovira een hele goede keuze als je even aan de drukte van het grote strand wilt ontsnappen. Maar ook als je wat verder moet reizen is dit strand echt de moeite waard. Het strand is bereikbaar via het Camí de Ronda kustpad en wanneer je bij het strand aankomt, zul je echt versteld raken van de schoonheid.

De combinatie van de prachtige witte, groene en blauwe kleuren zullen er voor zorgen dat je echt je ogen uitkijkt. Verwacht alleen niet een uitgestorven strand, je zult hier altijd wel wat strandgangers tegenkomen.

Platja del Canadell

Platja de Canadell is misschien niet echt de goede keuze voor diegenen die niet van drukke stranden houden, het strand ligt namelijk in de zomer bomvol. Maar mocht je de zomerdrukte kunnen ontwijken, of mocht het je allemaal niet zoveel uitmaken, dan is dit strand zeker een bezoek waard.

Het is namelijk een charmant oud vissersstadje dat omgebouwd is tot echt een beach town voor de wat rijkere Catalanen. Dit zorgt er dan ook voor dat het strand omringd wordt door vele bars en restaurants, let wel goed op de prijs want het is een van de duurdere gebieden van de Costa Brava.

Zoek HIER jouw droomvilla aan de Costa Brava!