Pittoreske dorpjes van het Catalaanse binnenland: Pals en Peratallada.

Pals en Peratallade staan in de top 10 van Catalaanse dorpjes. Hoewel de huizen niet pal aan zee staan, staan deze dorpjes bekend om hun charme en mooie middeleeuwse vestingen.

Maak gebruik van je verblijf in Tossa de Mar om deze pareltjes van het Catalaanse erfgoed te ontdekken evenals de schoonheid van het binnenland van de Costa Brava, dat vaak minder bekend is dan het toeristische kustgebied. Volg de gids!

De charmante straatjes van Peratallada

Peratallada, een gerenommeerd dorpje in Catalonië

Peratallada is een prachtig middeleeuws dorpje, dat een historisch monument is. Het is pittoresk en betoverend en heeft haar authenticiteit weten te behouden. Wandel door de kleine geplaveide straatjes en bewonder de façades versierd met wapens en architecturale elementen uit de Middeleeuwen. Hier heb je de mogelijkheid om de rijkdom van het Catalaanse erfgoed te (her)ontdekken.

Een van de andere trekpleisters van het dorpje is de middeleeuwse kern, die bijzonder goed bewaard is gebleven. In het centrum vind je een gefortificeerd kasteel, een paleis en verschillende torens

Peratallada is een toeristisch dorpje dat vooral gewaardeerd wordt door de inwoners van Barcelona, die hier in grote getalen op het strand te vinden zijn. In dit pittoreske dorpje vind je hele goede ambachtslieden die bekend staan om hun goede werk evenals zeer goede restaurants.

Voordat je doorgaat met het tweede gedeelte van je excursie door het Catalaanse achterland, raden we je aan om voor de lunch te stoppen bij Arc Vell. Dit restaurant is het toonbeeld van Peratallada: romantiek ten top! Er worden hier smaakvolle en royale maaltijden geserveerd. Je hebt de keuze tussen tapas, paella en nog veel meer andere specialiteiten van de Catalaanse keuken. Het restaurant bevindt zich op het hoofdplein, naast de ingang van het historische dorp en verwelkomt u in een geweldig gebouw.

Ga naar de website van het VVV-kantoor om meer te weten te komen over een bezoek aan Peratallada.

Pals, pittoresk dorpje in Catalonië.

Pals, tussen zee en rijstvelden…

Het kost slechts vijftien minuutjes om deze andere trekpleister van de rijke historie van Catalonië te bereiken, die gebouwd is in de 9e eeuw. Het dorpje Pals prijkt op de top van een heuvel omringd door rijstvelden. Alleen het landschap is al de moeite waard om voor om te rijden! Het moet gezegd dat dit dorpje afwijkt van de gebruikelijke clichés van de Costa Brava.

U zult ervan genieten om rond te lopen in de frisse straatjes van het vestigingsdorpje dat op enkele kilometers van de zee ligt. Loop tijdens het rondwandelen eens binnen in de Sant Pere kerk: deze is gebouwd in de 10e eeuw en verenigt Romaanse, Gotische en Barok stijlen. De hele geschiedenis van een dorp verenigd in één gebouw.

Bekijk ook zeker de Romaans middeleeuwse donjon. Oorspronkelijk stond hier het kasteel, dat helaas in de 15e eeuw werd vernield. Van bovenaf heb je een panoramisch uitzicht over het platteland in de buurt en over de zee. Het is de ideale plaats om mooie foto’s te nemen en de pittoreske sfeer te proeven van één van de mooiste dorpjes van Catalonië.

Bereid je bezoek aan Pals voor met de website van het VVV-kantoor.

Ontdek Catalonië zoals nooit tevoren! Bezoek het binnenland en kies voor een vakantiewoning in Tossa de Mar. Vanuit daar kun je gemakkelijk de mooiste dorpjes van de Costa Brava bezoeken.

Vakantiehuizen in Tossa de Mar bekijken.

Hoe kom je in Peratallada en Pals vanuit Tossa de Mar?

Je kunt de Sarfa-buslijn nemen tussen Barcelona-Bégur vanaf Tossa de Mar. Er rijden er ongeveer 4 à 5 per dag in de zomer.

Met de auto doe je er ongeveer 1u om Peratallada te bereiken via de C31.