Natuurreservaten aan de Catalaanse kust: Parc dels Aiguamolls en Cap de Creus

Natuurliefhebbers kunnen van hun verblijf in Tossa de Mar gebruikmaken om enkele van de mooiste natuurreservaten van Catalonië te ontdekken. Naast het Cadiretes-gebergte, dat op enkele minuten van Tossa de Mar ligt, liggen er 2 natuurparken aan de zee waar je mooie wandelingen kunt maken.

Duik in de rijkdommen van de wilde kust, ver weg van de drukte van de stranden! Je zult hier verbluffende landschappen ontdekken!

Parcs dels Aiguamolls: beschermde moerassen van de Costa Brava

Het natuurpark van Aiguanolls de l’Emporda bevindt zich tussen Castello d’Empuries en Sant Pere Pescador. Voorheen was dit hele gebied bedekt met moerassen, maar het heeft geleden onder de landbouw en het toerisme.

Het duurde tot de jaren 80 voordat dit tweede belangrijkste vochtige gebied van Catalonië, na de Ebre delta, beschermd gebied werd. Het gebied bestaat uit moerassen, vijvers, weilanden en een strand en ligt op een uitgestrekt gebied van bijna 5 hectare tussen la Fluvia en la Muga.

Het is de ideale plaats om van de natuur genieten en een gevarieerde flora en fauna te bewonderen. Je kunt hier vooral de verschillende vogel- en amfibiesoorten bewonderen. Ga langs het El Cortalet kantoor om wandelroutes op te halen of voor een begeleide rondleiding te voet, op de fiets of zelfs te paard. Er worden verschillende observatietours georganiseerd voor vogelliefhebbers.

Maar kijk uit voor de muggen, die alom aanwezig zijn in de vochtige gebieden!

Maak van Tossa de Mar jouw uitvalsbasis om de natuurlijke rijkdommen van Catalonië te ontdekken. Rondom deze familiale badplaats vind je verschillende natuurreservaten en –parken die groenliefhebbers zeker plezier zullen doen.

Bekijk vakantiehuizen in Tossa de Mar.

Bij Cap de Creus doet de wilde kust haar naam eer aan!

Cap de Creus: het meest oostelijke puntje van Spanje!

Een ander Catalaans natuurpark, Cap de Creus is het meest oostelijke puntje van Spanje. Het gebied dat de vissers de Punt van de Duivel hebben genoemd heeft een heel rijk ecosysteem. Het gaat overigens om een van de grootse natuurparken van Catalonië. Er zijn hier honderden verschillende plantensoorten te vinden evenals een gevarieerde fauna.

Je kunt hier het prachtige berglandschap met rotsen langs de zee bewonderen met het gevoel alsof je aan het eind van de wereld bent. Aan het einde van de punt staat de oude vuurtoren met daarin een eco-museum. Vanaf hier kun je genieten van een mooi uitzicht over de Middellandse zee. Een ervaring die je niet mag missen, waarvan je zult genieten en waarmee je in de wilde kust van de Costa Brava kunt duiken.

Om maximaal te genieten van het natuurpark van Cap de Creus raden wij je aan om het te voet of per fiets te bezoeken. Er zijn verschillende routes om uit te kiezen.

Ga naar de site van de natuurparken van Catalonië om meer te weten te komen over de wandelingen en activiteiten in Cap de Creus.

Hoe bereikt u Aiguamolls en Cap de Creus vanaf Tossa de Mar?

Reken ongeveer 2u30 met de auto tot aan Cap de Creus via de snelweg AP7. Neem voor de terugweg de C31 die u langs het parc dels Aiguamolls leidt. Het is ongeveer 1u20 rijden vanaf Cap de Creus en vervolgens nog eens 1u30 tot aan Tossa de Mar.