8 Tips om Spanje te bezoeken als een local, in plaats van een toerist

8 Tips om Spanje te bezoeken als een local

Wat zijn de eerste dingen die op je bucketlist staan die je wilt doen of zien tijdens je vakantie naar het zonnige Spanje? Tot diep in de nacht bar-hoppen, sangria drinken en dansen tot in de late uurtjes? De hete Spaanse zon van de Costa Brava tot diep in je huid laten dringen? Ontdekken wat Madrid allemaal te bieden heeft om je winkelbehoefte te bevredigen?

Wat je antwoord ook is; er zijn een paar zaken die je in gedachten moet houden als je op zoek bent naar een èchte authentieke Spaanse ervaring.

1. Eet Tapas, overal waar je komt

Tapas zijn niet echt voorafjes, ondanks dat velen dat denken. Spanjaarden weten dat het kleine gerechtjes zijn, die je gedurende de hele avond eet bij verschillende bars en restaurants. Dus, als je wil dineren zoals de Spanjaarden in het weekend doen, probeer dan een tapa hier en een tapa daar (maar niet na 22.00 uur, dan gaan de Spanjaarden op stap); zij zullen je tot in de vroege ochtenduren entertainen, zodra je je begeeft in een van ’s werelds beste nachtlevens!

2. Vermijd de Sangria

Zorg dat je de Sangria vermijdt, terwijl je van het Spaanse leven geniet! Spanje staat vrijwel synoniem voor dit fruitige drankje, maar geloof het of niet, het is niet de plaatselijke favoriet. Integendeel.. er bestaat niet eens een traditioneel recept voor deze mix van wijn en fruit. Sangria wordt gepromoot als toeristische trekpleister, dus je vindt vrijwel overal verschillende varianten, maar trap er niet in! Kijk wat de Spanjaarden drinken en bestel dat ook.

3. Slaap met de locals (Nee niet zo!)

Als de nacht erop zit, vol je dan niet beschaamd om je slaap overdag in te halen. De siësta leeft namelijk nog steeds in Spanje, waardoor heerlijke middagdutjes zeker tot de mogelijkheden behoren. Locals houden over het algemeen siësta rond lunchtijd, wanneer het gebruikelijk is om naar huis te gaan voor een stevige lunch. Dit gevolgd door een dutje, om weer bij te komen alvorens men terug naar het werk gaat. Winkels en restaurants zijn tijdens deze uren ook vaak gesloten, dus voel je vooral niet schuldig wanneer je op de bank ploft met een kussen en dekentje om te ontdekken waar al die siësta ophef echt voor bedoeld is!

4. Dans, maar geen Flamenco

8 Tips om Spanje te bezoeken als een local

Wanneer je met de locals gaat feesten, hoef je niet specifiek op zoek te gaan naar de flamenco! Je zult het vast wel kunnen vinden, maar deze traditionele dansvorm wordt normaal gesproken alleen tijdens speciale evenementen vertoond. Probeer daarentegen te bewegen zoals de Spanjaarden doen, of toon je eigen moves en krijg iedereen aan het dansen!

5. Onthoud: stierenvechten is… Mwah.

Een andere ‘traditie’ die eigenlijk niets meer voorstelt in Spanje is het stierenvechten. De sport wordt in Zuid-Spanje nog steeds beoefend, maar over het algemeen zijn de Spanjaarden zelf geen fan. Het is zelfs in het grootste deel van het land verbannen! Als je op zoek bent naar een sport om aan te moedigen, zoek dan liever een plaatselijke voetbalwedstrijd op.

6. Leer meer dan alleen maar Spaans

Spaans, is de nationale taal van Spanje. Echter bestaan er drie bekende regionale dialecten in het land. Dus, als je niet wilt opvallen als toerist, maar op wil gaan tussen de Spanjaarden, dan helpt het letterlijk om hun taal enigszins te kennen. Als je tijd hebt om wat zinnetjes te leren, kijk dan ook naar het Catalaans, Galicisch en Baskisch dialect. Daar zullen ze zeker van onder de indruk zijn!

7. Verblijf in een villa

Niets bestempelt je meer als toerist wanneer je een taxi terug naar je hotel neemt. Als je een echte  Spaanse beleving zoekt, dan moet je absoluut in een privé villa verblijven. Spanje heeft schitterende vakantievilla’s verdeeld over het gehele land, op prachtige locaties die makkelijk te bereiken zijn. Over het algemeen zelfs te voet! Je hebt dan alles binnen handbereik en toegang tot alles wat je nodig hebt, zodat je je niet als een buitenstaander voelt wanneer je je weg zoekt op onbekend terrein.

8. Praat met de locals!

Tenslotte, als je echt niet voor toerist aangezien wil worden, praat dan met de locals en doe wat zij doen! Gidsen sturen je alleen naar alle populaire plekken, toch? Vermijd dat door gewoon oprechte tips te vragen aan de locals. De locals weten de beste plekken om te winkelen, eten en sightseeën, dus schroom niet om wat Spaans te proberen (of Catalaans, Galicisch of Baskisch!) en te horen wat zij aanraden.

****************************************************

Huur HIER jouw droomvilla in Spanje!