12 tips voor een romantische vakantie in Barcelona

Ben je met je geliefde een romantische vakantie of misschien zelfs wel jullie huwelijksreis aan het plannen? Overweeg dan zeker het prachtige altijd bruisende Barcelona.

De mooie kosmopolitische stad Barcelona is zowel een heerlijke optie voor een citytrip als voor een heerlijke ontspannen strandvakantie. Er valt hier meer dan genoeg te zien en te doen. Je vind hier heerlijke restaurants, leuke barretjes, clubs waar jullie de hele nacht kunnen dansen, romantische pleinen, prachtige architectuur, interessante musea en natuurlijk een strand waar je fijn samen over kunt wandelen. Barcelona is een stad om van te genieten, en met wie kun je nou beter genieten dan met je grote liefde?

Ben je al overtuigd? Bijna? Lees dan snel deze 12 tips hoe je een onvergetelijke romantische vakantie in deze bruisende stad kunt beleven.. En boek natuurlijk snel jouw vakantievilla in Spanje

1. Huur een roeiboot in het Ciutadella park

Zijn jullie dol op water en bootjes? Denk dan eens na over een romantisch boottochtje op het meer in Barcelona’s bekende Ciutadella Park.  Want zeg nou zelf…wat is er romantischer dan samen eindeloos ronddobberen in een roeibootje op het water terwijl je geniet van een fijn zonnetje.

Ja, het klinkt misschien een beetje als een cliché maar dat wil niet zeggen dat het daardoor niet romantisch of minder leuk is;-).

2. Plan een picknick in het Ciutadella park

Nog niet genoeg gezien van dit mooie grote park? Maak er dan echt een uitgebreid romantisch uitje van! Nadat jullie heerlijk hebben rondgedobberd op het water hebben jullie vast de nodige trek gekregen! Geniet dus vervolgens van een heerlijke rustige picknick in het park.

Vul een mandje met stokbrood, Spaanse tapas en uiteraard een lekkere fles wijn. Neem een kleedje mee en geniet van een zonnige picknick met volop privacy in de mooie tuinen van het Ciutadella park.

3. Ontdek El Born en Barri Gótico


Het is toch heerlijk om samen met je geliefde door smalle straatjes en pittoreske buurten te slenteren? Ben je het hier helemaal mee eens, nou dan moet je echt in El Born en Barri Gótico zijn. Deze prachtige wijken behoren namelijk tot het historische gedeelte van de stad.

De mooie straten zitten vol met heerlijke tapas restaurants en gezellige bars, waar je de authentieke sfeer kunt proeven terwijl je helemaal in elkaars aanwezigheid op gaat. ‘s Nachts worden veel van de bekende gebouwen mooi verlicht, wat erg bijdraagt aan de mysterie en de romantische sfeer die dit oude gedeelte van de stad uitstraalt.

Ontdek samen deze bijzondere wijken en ga daarna heerlijk op een terrasje zitten om te genieten van een koel drankje en lekkere tapas.

4. Ga naar het strand

Wanneer het weer in Barcelona lekker is, dan is het stadsstrand altijd een populaire plek om naartoe te gaan. Ideaal om even af te koelen of om simpelweg te genieten van het water. Het fijne zandstrand is daarnaast een hele fijne plek om samen te picknicken: geniet van de zon, een heerlijk cavaatje en lekkere hapjes.

Het bekendste strand is La Barceloneta dat op loopafstand van het centrum ligt maar ook goed te bereiken is per metro. Maar dat is zeker niet alles, wist je dat Barcelona 4,5 km zandstrand heeft?

Vind je het overdag te druk op het strand? ‘s Avonds is het op het strand erg rustig en bij een mooie avond is het er nog heel goed vertoeven.  Ook als je uit bent geweest in een van de clubs vlakbij het strand dan is het een ideale plek om nog even uit te waaien en misschien nog even het laatste drankje van de avond hier samen te drinken. 

5. Ontdek Park Guell samen

Park Guell is het bekende park van de beroemde kunstenaar Gaudi. Je kent dit prachtige park waarschijnlijk wel van foto’s of één van de vele toeristengidsen. Park Guell is namelijk een echte must-see plek die je zeker NIET mag missen tijdens je romantische vakantie in Barcelona.

Park Guell is een groot uitgestrekt park gelegen op een berg. Het staat bekend om zijn fraaie mozaïeken bankjes, mozaïeken huisjes die in typisch ‘Gaudí stijl’ gebouwd zijn, prachtige laantjes met palmbomen en zijn geweldige uitzichten over de stad. Het is dan ook een heerlijke plek om samen met je lover eindeloos doorheen te struinen en te genieten van een uitgebreide picknick. 

6. Maak de Pedrera nacht tour

Nog niet genoeg gezien van Gaudí? Gelukkig maar, deze stad heeft namelijk heel veel moois te bieden van deze zeer bijzondere kunstenaar. Pedrera is, naast de Sagrada Familia, één van Gaudi’s bekendste gebouwen, overdag is dit gebouw al adembenemend maar ‘s nachts is het echt sprookjesachtig en daarmee tegelijkertijd ook heel romantisch.

Deze nacht tour wordt vergezeld door mooie verlichting en bijzondere muziek. Neem daarna plaats op het terras en geniet samen van een heerlijke drankje en een prachtig uitzicht.

7. Geniet van het bruisende Barcelona vanaf een hippe rooftop bar


Barcelona is echt de stad van de rooftop bars, en met het prachtige uitzicht en hippe decor is dit natuurlijk ook een geweldige date voor jullie als stelletje. Geniet dus van de lente of de zomer op een van de vele rooftop bars, deel een kan sangria samen en bekijk het prachtige uitzicht.

Vind je het moeilijk een keuze te maken tussen de rooftop bars? La Isabel van Hotel 1898 is een hele romantische optie die in het hart van las ramblas ligt en waar je een prachtig breed uitzicht over de stad hebt.

Heb je liever een uitzicht over het strand? Ga dan naar Hotel Pulitzer die vlak naast Plaça de Catalunya ligt.

8. Ga naar een Concert in het Palau de la Música Catalana


Het Palau de la Musica Catalana, oftewel het Catalaanse Muziekpaleis, is een prachtig concertgebouw met een adembenemend interieur van mozaïek, tegels, beeldhouwwerken en glas in lood. Het concertgebouw is op zich al echt het bezoeken waard, maar je kunt hier natuurlijk nog meer van genieten wanneer je naar een concert gaat vergezeld door je liefje.

Verras je partner met tickets voor een mooi concert, kleed je feestelijk aan en geniet van een perfecte date night in Barcelona.

9. Bekijk de zonsondergang bij de Bunkers del Carmel

Wat is nou romantischer dan op een prachtige plek de zonsondergang zien? Juist, vrij weinig, tenzij je dan natuurlijk ook nog eens een prachtig uitzicht hebt. En laat je dit nou hebben bij de Bunkers op de heuvel Turo de la Rovira. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over de Sagrada Familia en de Montjuïc heuvel.

Geniet samen met je geliefde van zonsondergang, het uitzicht, de rustieke omgeving en wellicht is dit dan ook wel het ideale plekje voor dat langverwachte huwelijksaanzoek;-)?

10. Ga naar de Font Màgica de Montjuïc

Het klinkt misschien als een cliché en als weer een standaard toeristisch uitje, maar deze mooie fontein kent niet voor niets veel faam. ‘s Avonds kun je hier genieten van de magische show, traditioneel is dit de Piro musicalshow, met water, licht en muziek.

Met het Palau Nacional als prachtig decor en een mooi uitzicht op de Montjuïc heuvel biedt deze fontein een mooie show aan kleuren en muziek. De Font Màgica de Montjuïc is zoals de naam al aangeeft echt magisch en daarmee ook zeer zeker wel romantisch te noemen.

11. Doe inkopen op de mooie la Boqueria markt en kook samen

Verblijf je ergens waar je ook gebruik kunt maken van een keuken? Ga dan samen naar de authentieke la Boqueria markt en koop allerlei lekkernijen waarvan jullie samen een heerlijke verse maaltijd van kunnen koken.

La Boqueria is een prachtige markt aan las ramblas waar je de heerlijkste verse producten kunt kopen. Het is naast praktisch en lekker ook nog eens een echte Spaanse traditie om naar de markt te gaan. Het is dus ook een leuk kijkje in het typische lokale leven!

En zeg nou zelf, wat is er romantischer dan samen in je luxe romantische vakantiewoning op het balkon of aan het privé zwembad te genieten van het diner onder het genot van een prachtige uitzicht, de ondergaande zon en een goed glas wijn.

12. Geniet van een wijnproeverij

Liefde en wijn gaat heerlijk samen, dus een wijnproeverij is natuurlijk een heel leuk uitje om samen met je lover van te genieten. En het mooie is dat Catalonië meerdere wijnregio’s kent die zowel heerlijke rode, witte als bruisende wijnen produceren. Veel van deze wijnhuizen liggen op de heuvels aangrenzend aan de Catalaanse kust.

Ook rondom Barcelona vind je meerdere wijngaarden en mooie locaties waar je kunt genieten van een wijnproeverij. Hiervoor moet je dus wel Barcelona uit, maar je hebt al hele mooie opties in Sitges wat op zo’n 30 kilometer afstand van de stad ligt. Een andere mooie optie is de wijnregio Alella, waar je in 25 minuten met de auto of één uur met de trein en de bus al bent.

Beleef nu samen met jou geliefde de ultieme droomvakantie in Barcelona! En wat is mooier dan om dit te doen vanuit je eigen vakantievilla met privé zwembad en volop privacy! Ontdek nu jou droomvilla in of nabij het bruisende Barcelona!