Met het hele gezin naar Tossa de Mar

De Spaanse Costa Brava kent veel populaire badplaatsen en Tossa de Mar is hier een van. Je vindt deze gezinsvriendelijke bestemming op ongeveer 100 km rijafstand van Barcelona.

Wees wel voorzichtig dat je Tossa de Mar dit niet verwart met Lloret de Mar, want voordat je het weet sta je met de kinderen tussen de feestende jongeren ;-). Zo’n vaart zal het natuurlijk niet lopen, maar dit is wel direct het grootste verschil tussen de twee badplaatsen. Lloret de Mar is meer gericht op jongeren, Tossa de Mar daarentegen op het gezin.

Struin door de historische binnenstad van Tossa de Mar

Het leuke aan Tossa de Mar is dat het door de jaren heen zijn authenticiteit heeft behouden. Je maakt hier heerlijke wandelingen naar de hoger gelegen, oude binnenstad. Vanaf hier heb je direct een schitterend uitzicht over het strand en de helderblauwe zee. Tijdens een wandeling door de gezellige smalle steegjes struin je langs historische bouwwerken, stadsmuren en torens die in de 12e-eeuw zijn opgebouwd. Op het hoogste punt van de stad staat en vuurtoren waar je ook nog een lekker hapje kunt eten.

Leg je handdoek uit op de mooie stranden

Tossa de Mar heeft mooi en brede stranden. Het is daarom een populaire bestemming vooral voor gezinnen. De bekendste stranden van de stad zijn Platja Gran de Tossa en Platja La Mar Menuda. Terwijl je op een zomerse dag van het warme mediterrane klimaat geniet, vind je verkoeling in zee. Let hier wel op met de kinderen. Het strand loopt niet geleidelijk af in zee, waardoor kinderen al snel niet meer kunnen staan.

Als je Tossa de Mar met oudere kinderen bezoekt, dan is snorkelen een geweldige manier om ze kennis te laten maken met de geheimzinnige onderwaterwereld. Maar ook duiken is een leuke optie. Nadat je met een boot naar een dichtbijgelegen baai vaart, eindig je de duiksessie met een gezellige barbecue.

Toerist spelen in Tossa de Mar

Natuurlijk draait het niet alleen om het strand in Tossa de Mar. Bezoek ook eens het Municipal Museum waar je over de geschiedenis van de stad leert. Het museum staat in het oude stadsgedeelte. Hier vind je verschillende vondsten uit de 1e eeuw en het Romeinse Rijk.

Je kunt hier ook goed winkelen. Als je door de smalle steegjes wandelt, ontdek je leuke souvenirwinkels, boetiekjes en kledingwinkels. Maar ook de wekelijkse lokale markt is het bezoeken meer dan waard.

Rondslenteren niet echt iets voor jou of voor de familie? Willen jullie de stad liever zien vanuit jullie “luie” stoel of zijn de kinderen hiervoor wellicht nog iets te jong? Stap dan simpelweg op het toeristentreintje die jullie op het gemak de stad laat zien. De kinderen vinden dit bovendien vaak ECHT geweldig!

Ook de zee hoef je in Tossa niet echt in te stappen om de onderwaterwereld te verkennen. Plan een boottripje met het hele gezin! Door de glazen bodem van een glasbodemboot kijk je zo recht het water in zonder nat te worden.

Pak een terrasje in de warme zon

Je krijgt toch wel dorst van al dat zonnen, wandelen en zwemmen. Gelukkig zijn hier genoeg terrasjes te vinden waar je van een verfrissend drankje of een heerlijke lunch kunt genieten. Verder heeft Tossa voor de liefhebber ook genoeg keuze uit diverse bars en cafés. Oudere kinderen en jonge stellen kunnen ook terecht in de enige club van Tossa de Mar: discotheek Rai. Het ligt op ongeveer 500 meter van de kust en is onder de jongeren erg geliefd. Als je een ruimere keuze zoekt aan uitgaansgelegenheden, dan zal je in de taxi naar Lloret de Mar moeten stappen. Een rit van ongeveer 20 minuten.

Ga op excursie vanuit Tossa de Mar

Ook de omgeving van Tossa de Mar is bijzonder om te ontdekken. Zo kan je een bezoek brengen aan het altijd bruisende Lloret de Mar, de populaire badplaats Blanes of de kosmopolitische stad Barcelona met haar schitterende architectuur. Het waterpark Marineland ligt op ongeveer een half uur rijden. Hier bewonder je verschillende shows met dolfijnen en zeeleeuwen, en door de rest van het park kijk je je ogen uit tussen de exotische dieren. Ook Lloret te Mar heeft een fantastisch groot waterpark, Waterworld, waar de kinderen zichzelf de hele dag ongetwijfeld zullen vermaken.

 

Geniet nu van je droomvakantie in Tossa de Mar met de hele familie! En wat is beter dan om dit te doen in jullie eigen privé villa met zwembad!