Wonen op het paradijselijke eiland Ibiza!

Ibiza is 1 van de vijf eilanden wat hoort bij de Balearen. De andere vier zijn: Mallorca, Menorca, Formentera en Cabrera. Toen het eiland in handen kwam van de Carthagers werd Ibiza een belangrijke handelspost. Vooral wat betreft zout, Garum (vissaus) en wol. Toen het daarna in handen kwam van de Romeinen verloor het eiland zijn handelsstatus. Want de Romeinen hadden niet veel belangstelling. Alleen de zoutmijn vonden ze belangrijk om het voedsel op de schepen goed te houden. Daarna is het eiland nog in handen geweest van de Moren en de Noren, om daarna tot Spanje te behoren.  In de jaren zestig werd Ibiza ontdekt door de hippies. Er ontstonden hele gemeenschappen op het strand en in de grotten. In de jaren 80 ontstond er meer een dance cultuur, maar de hippiecultuur verdween niet helemaal. Op Ibiza hebben ze trouwens hun eigen dialect van het Catalaans: het Eivissenc.

Ibiza staat nu bekend om het bruisende nachtleven en als populaire vakantiebestemming voor jongeren. In de villa’s zijn Moorse en Balinese elementen terug te vinden met een mix van de oorspronkelijke Spaanse boerderijen. Ook in de villa’s is de hippiecultuur nog terug te vinden. Wie wil er nu geen villa bezitten op het paradijselijke Ibiza? Maar hoe is het nu echt om te wonen op Ibiza?

Op Ibiza zijn eigenlijk maar 2 seizoenen: zomer en winter. En die zijn totaal tegenovergesteld van elkaar, want ’s zomers bruist het er van het leven en ’s winters is het er zo rustig dat heel veel zaken ook dicht zijn. Dan is er weinig sociaal leven . Dus het is zeker goed om Ibiza eens in de winter te bezoeken als je overweegt er te gaan wonen. Ook zijn de huizen niet gewend aan koud weer, dus slecht geïsoleerd.

Ibiza heeft een eigen vluchthaven, dus is goed en snel te bereiken. Ook is Ibiza te bereiken per boot vanuit Spanje. Zoals is al zei is Ibiza een eiland van 2 uitersten en als je van drukte en rust houdt ben je hier op de goede plek. ’s Winters kun je hier echt genieten van de rust! Lange strandwandelingen maken en van de natuur genieten. De natuur op Ibiza is prachtig en er zijn plaatsen waar ook ’s winters nog wel leven is. De laatste tijd wordt er steeds meer reclame gemaakt voor vakanties naar Ibiza in de winter. De temperatuur is ook in de winter aantrekkelijk en mensen zijn steeds meer juist op zoek naar de rust. En een mooie bijkomstigheid: de vluchten zijn een stuk goedkoper in de winter!

Dus als je een huis wilt kopen in Ibiza is het goed om van te voren te kijken wat je belangrijk vindt. Houdt je bijvoorbeeld van feesten dan wil je geen huis kopen in het noorden. Als je juist op zoek bent naar de rust dan kun je juist wel beter naar het noorden en de binnenlanden gaan. Ook zijn de huizen in bepaalde gebieden duurder, dus ook goed om naar te kijken!