10 exotische plekken voor een huwelijksreis in Spanje

Als je net getrouwd bent, wil je natuurlijk het liefste samen je geluk vieren. Als je ervoor kiest om voor je huwelijksreis naar Spanje te gaan, dan moet je eerst nog even beslissen waar in Spanje je naartoe gaat. Er zijn zo veel mooie plekken die jouw huwelijksreis helemaal geweldig maken: wereldberoemde stranden, weelderige weiden, groene valleien, heuvels en bergen. Tel daarbij op het vurige flamenco dansen, tapas en Sangria en jouw huwelijksreis in dit magische land kan niet meer stuk.

We stellen je graag voor aan deze 10 betoverende bestemmingen in Spanje voor het beleven van een werkelijk ultieme huwelijksreis!

1. Rustieke charme en romantische avonden in Toledo

Geplaveide straatjes, oude muren en gezellige restaurants: als je zou verdwalen in Toledo, dan vind je dat stiekem helemaal niet erg. Deze ommuurde en gevestigde stad ademt romantiek op iedere hoek van de straat. Van het indrukwekkende kasteel bovenop de heuvel, tot de kabbelende rivier aan de rand van de stad.

Toledo is een van de oudste steden van Europa waar je onvergetelijke zonsondergangen, prachtige kerken, musea en synagogen bewondert en ’s avonds de uren weg danst met je geliefde op de dansvloer.

2. Kleurvolle kustlijnen en ultieme verwennerij aan de Costa Galicia


Stel je eens voor dat je samen met je geliefde in een thermaal bad stapt, hierna van een heerlijk visgerecht te genieten en de avond afsluipt rondom een kampvuur op het strand.

De Costa Galicia een unieke huwelijksbestemming met haar wilde stranden en misschien wel de beste visgerechten in heel Europa. Hier maak je wandelingen langs de ruige kust, op afgelegen witte zandstranden, door winderige privé-baaien en langs een groene kust waar retreats bovenop de heuvel staan.

Een ideale bestemming voor een huwelijksreis in mei of juni.

3. Luxe avonturen op Mallorca, de Balearen

Ben jij niet het type om tijdens een huwelijksreis de hele dag alleen maar op het strand rond te hangen en je in een hotel lekker te laten verwennen? Overweeg dan om voor je huwelijksreis naar Mallorca te gaan. Terwijl je alsnog van de warme zon geniet, ga je hier op avontuur met verschillende wandel- en fietsroutes.

Mag er toch wel een stukje ontspanning in, dan kan je een privé-jacht huren. De prachtige parel witte zandstranden die omringd zijn door dennenbomen, witgekalkte windmolens en bergdorpjes lijken zo uit een vakantiebrochure te komen. Combineer deze vervolgens met prehistorische opgravingen en prachtige forten en wees gegarandeerd van een ultieme vakantie op dit Mediterrane eiland.

4. Het chique Ibiza, de Balearen

Is jouw huwelijksreis de ultieme tijd om eens helemaal uit je dak te gaan, dan is Ibiza natuurlijk het antwoord. Het wilde nachtleven en de witte zandstranden vormen een ideale combinatie voor het koppel dat graag van feesten houdt. Hier stopt het namelijk nooit.

Met wereldberoemde clubs die tot vroeg in de ochtend doorgaan, maar ook D’Alt Villa met haar 500 jaar oude huizen is Ibiza van juni tot augustus de beste plek om al feestend aan je huwelijk te beginnen.

5. Ontspannen tussen de indrukwekkende cultuur van Barcelona

Begin de dag met een bezoek aan 2000 jaar oude architectuur, ontspan een paar uurtjes op de zonovergoten stranden, boek een romantische jacht en sluit de dag af met livemuziek in een van de intieme restaurants. Geen slecht begin van een huwelijksreis.

Barcelona is de perfecte bestemming voor pas getrouwden die op zoek zijn naar cultuur: eigenzinnige musea, levendige markten, zwembaden op dakterrassen en natuurlijk de stranden. Geniet van een echte Spaanse wijn terwijl je in mei, juni en september de cultuur samen in je opneemt.

6. Fun in the sun in Benidorm, Costa Blanca

Met een breed scala watersporten zoals waterskiën, diepzeeduiken, snorkelen, windsurfen, paragliden en andere spannende activiteiten is Benidorm een paradijs voor actieve stelletjes die net getrouwd zijn. Urenlang plezier, gelach en gegiechel: er is geen betere manier om je nieuwe leven met je geliefde te beginnen.

Met drie gouden zandstranden, vier themaparken en ontelbare hotels, restaurants, bars, disco’s en nachtclubs val je ’s avonds met een voldaan gevoel in elkaars armen in slaap.

7. Nachtleven, eten en zongerijpte romantiek in Alicante

Voor een huwelijksreis tussen mei en oktober is Alicante een optie die je echt moet overwegen. Lange gouden zandstranden, overblijfselen van Romeinse en Arabische beschavingen geven je een voorproefje van het royale leven hier.

Het is een historische, Mediterrane haven: dynamisch en aantrekkelijk. Een echte Spaanse met een kasteel, oude wijk, pleinen omringd met palmbomen, bars en de lange kustlijn. Alicante is een waar paradijs om er samen even tussenuit te gaan.

8. Een sprookjesachtige huwelijksreis in Andalusië

Hier vind je een decor die rechtstreeks uit een sprookjesboek lijkt te komen: zon, zee en strand, charmante afgelegen dorpjes, hooggelegen retreats en zigeunerwijken. Tapas bars, matadors, rondstruinende gitaristen, zigeuners en geraniums, dit is een onvergetelijke reis die je met je wederhelft zult maken.

Natuurliefhebbers kunnen hier ook de geweldig groene natuur in duiken bij Sierra de Aracena, het Parque Natural de Cazorla en de Alpujarras-bergen. Tijdens je huwelijksreis in Andalucia ontdek je de typisch Spaanse sfeer en de prachtige natuurlijke omgeving.

9. Urban chique in het bruisende Madrid

Madrid is de perfecte plek voor een kosmopolitisch koppel die gek is op die urban-stijl en energie in combinatie met het ontspannen Mediterrane leven. Zijn jouw partner en jij echt nachtuilen en feestgangers? In dat geval brengen de tal van bruisende restaurants, galerieën en tapas net dat sprankje magie die je nodig hebt op je huwelijksreis.

Of je nu wilt genieten van een lekkere cocktail of tot de vroege uurtjes wilt dansen, dan zijn jullie in Madrid op de juiste plek.

10. De rotsachtige stranden van Tenerife, Canarische Eilanden

Tenerife staat misschien onderaan de lijst, maar het doet absoluut niet onder aan de bovenstaande locaties. Denk er maar eens over; het hele jaar zon, prachtige rotsachtige landschappen, idyllische achtergronden en afgelegen witte zandstranden die omringd worden door palmbomen.

Kom samen helemaal tot rust op het strand op een tweepersoons ligbed naar keuze, wandel door het tropisch woud, winkel in de designerwinkels, bekijk het vulkanisch lava, dans mee met het carnaval en beklim de hoogste berg van Spanje, de Pico del Teide.

Dit alles zorgt er toch voor dat deze heerlijke romantisch bestemming ideaal is voor jouw droom honeymoon!

Uiteraard hoort bij de echte ultieme huwelijksreis ook een droomverblijf waar jullie samen in privacy van kunnen genieten! Boek nu hier jullie vakantie villa in Spanje met privé zwembad en uitzicht op zee en maak jullie huwelijksreis helemaal compleet!