4 Fun Facts Die Van Ibiza Één Groot Feest Maken!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De lichtshow in Amnesia, één van de Superclubs op Ibiza

Er is geen twijfel over mogelijk – Ibiza is dé party hoofdstad van Europa! Met haar kilometers lange witte zandstranden, nachtclubs van wereldklasse en de sfeervolle feesten tot in de vroege uurtjes, is het meer dan logisch dat toeristen hier ieder jaar weer komen op zoek naar de tijd van hun leven. Hieronder vindt je dan ook vier fun facts die je precies vertellen waarom Ibiza de perfecte plek is om te feesten.

Ibiza heeft niet zomaar clubs – Ibiza heeft Superclubs!

Met zoveel clubs om uit te kiezen in deze party Walhalla is het soms moeilijk om te weten waar je moet beginnen. Voor de echte totale Ibiza party beleving is daarom een bezoekje aan een Superclub een uitstekende keuze! Amnesia, Space, El Paradise en Pacha zijn stuk voor stuk fantastische nachtclubs, maar voor een onvergetelijk dansfeest kan niets tippen aan Privilege. Privilege is een van de oudste en meest beroemde nachtclubs op Ibiza, heeft een oppervlakte van bijna 6500m², en naar zeggen ook de grootste dansvloer ter wereld. In de loop der jaren hebben veel VIP’s en artiesten hun gezicht laten zien in deze prachtige club, van Gloria Gaynor en Tina Turner tot David Bowie, Duran Duran en zelfs de Godfather van de soul, James Brown.

Ibiza Trekt De Crème De La Crème van DJ’s

Vraag aan iedere willekeurige DJ wat voor hem of haar de ultieme plek is voor een optreden en het antwoord zal zonder twijfel ‘Ibiza zijn!’ Elke plek ter wereld met zoveel clubs van wereldklasse zal geheid de beste DJ’s in de industrie trekken. Vele DJ’s , zijn hun carrière begonnen in één van de kleine clubs op Ibiza en vervolgens uitgegroeid tot ware legendes in de dancescene en natuurlijk met bijbehorende legendarische salarissen. Terwijl Pete Tong bediscussieerbaar de meeste bekende DJ is, hebben de meest populaire Ibiza DJ’s jaren bij clubs gewerkt waar ze een loyale groep party volgers hebben opgebouwd. Sterker nog, Ibiza is zó verbonden met de DJ cultuur dat het zelfs jaarlijks de wereld DJ awards organiseert, waar de beste spinners ter wereld op afkomen.

Alleen de beste DJ’s treden op in nachtclubs op Ibiza

Het Feest Gaat Verder Dan De Clubs

Met haar 57 prachtige witte zandstranden, tot wel 10 uur zonlicht per dag en een temperatuur die 8 maanden per jaar nooit onder 20 graden zakt, kun je er op rekenen dat feestgangers op Ibiza graag gebruik maken van die heerlijke buitenlucht!

Naast al haar beroemde clubs staat Ibiza bekend om de beste strandcafé’s, waar het feest overdag al begint en doorgaat tot in de late uurtjes. Sa Trinxa, Bora Bora en de Bossa Beach Club zijn bijvoorbeeld heel populair bij liefhebbers van de zon, omdat ze zonder op te staan van hun opblaasbare zwemband naar de bar kunnen drijven! En vergeet de partyboten niet – geen enkele trip naar Ibiza is compleet zonder een dag (en nacht) feesten op een van de boten die speciaal gemaakt zijn voor niks anders dan feesten. Met DJ’s, zwembaden en een bar aan boord zijn cruise party’s op een boot de perfecte manier om te feesten terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de Balearische kust.

Het wordt Nat en Wild

Voor de meer avontuurlijke feestgangers die de ‘White Isle’ bezoeken, zijn er talloze opties om te watersporten, wat wel fijn kan zijn om te detoxen na een lange nacht stappen! Een van de beste plekken voor wat spetterend avontuur is Playa d’en Bossa, waar het langste strand van Ibiza ligt. Het strand strekt zich uit over 2.7 kilometer, waar je tevens de beste cafés en hotels vindt. Daarnaast is het de ideale plek om het feestje voort te zetten op het water, of je nu wilt kajakken, pootjebaden, jetskiën of iets meer hightech vertier zoekt; zoals die superleuke jet-packs of hoverboarden. Playa d’en Bossa is daarnaast de plek waar het Aguamar Waterpark zich bevindt, een van Ibiza’s topattracties. Bezoekers komen hier voor een adrenalinekick op de glijbanen met namen als Kamikaze en de Black Hole. Aan de andere kant van het eiland ligt Ocean Mania, een absolute must voor alle waterratten! Het opblaasbare waterpark ligt 50 meter vanaf de kust in het water, waar je kunt genieten van trampolines, een hoge duikplanken, slingertouwen en balanceertoestellen – het is dé perfecte manier om lol te trappen met je vrienden voordat je op het droge staat met een cocktail in je hand in de nabij gelegen Ocean Beach Club.

Zoals je ziet doet Ibiza haar reputatie eer aan als het ultieme paradijs voor non-stop Party’s – je enige zorg is hier, het kiezen naar welke club je het eerste wilt!

Ben je op zoek naar een verblijf in Ibiza? Dat regelen we voor je!

Foto credits: Flickr.com