De Bijzondere Ervaringen Van Spanje Die De Meeste Toeristen Mislopen

Waanzinnig mooie Spanje

Bezoek de Sagrada Familia!

Zwemmen bij de Costa Del Sol!

Uit je dak gaan op Ibiza!

Bij iedere bestemming in Spanje die je bezoekt zie je dezelfde toeristische informatie verschijnen. Advertenties van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad waar je op dat moment bent.

Meestal zijn het vrij goede indicatie van wat er allemaal te bezichtigen is, en je zult het ongetwijfeld naar je zin hebben op deze veel bezochte populaire bestemmingen.

Er is hier echter één klein dingetje mis mee.

Het zal je namelijk nooit de echte volledige reiservaring geven. Wanneer je reist, zou je veranderingen moeten doormaken, nieuwe inzichten moeten krijgen en het meeste van je problemen moeten oplossen.

En rondreizen door Spanje zou niets minder dan dat moeten zijn.

Daarom hier een aantal tips om het meeste te halen uit je trip naar je Spanje, zodat jij helemaal niets meer hoeft mis te lopen.

Volg onze tips over wat Spanje te bieden heeft en jij zult geen angst meer hebben dat je achteraf iets geweldigs gemist hebt.

Blijven Plakken

Ga niet weg….blijf nog iets langer

Als ik je voor het boeken van je reis te spreken zou krijgen dan zou ik je slecht één ding adviseren:

Ga langer op reis.

Boek een late retourticket.

Blijf nog een extra weekje plakken, of twee, of twaalf.

Je kunt namelijk ook nog helemaal opgaan in het Spaanse platteland. Of een diepe sprong maken van het bruisende Spaanse nachtleven. Je kunt zelfs gaan ontdekken waarom Spanje nou eigenlijk één van de TOP vakantiebestemming van Europa is.

De meeste toeristen missen een groot deel van de echte belevenis van Spanje omdat ze simpelweg te vroeg vertrekken. Die zijn in hun hoofd alweer onderweg naar een volgende Europese bestemming om op hun to-visit lijstje af te vinken.

Spanje is echter niet zomaar af te vinken op een lijstje. Het is een plek om langer te blijven en om uitgebreid van te genieten. Ja, we zijn stiekem een beetje pro-Spanje; vergeet Italië, Turkije en Griekenland voorlopig maar even.

Blijf nog even plakken in Spanje. Misschien ontdek je weer hoe fijn het was om gewoon ergens te blijven plakken.

Proeven

Paëlla!

Een fast food tent is wel oké als je snel even wat moet eten, maar de voldoening van een oprecht goedgevulde maaltijd zal je nooit hebben. Het zal gerust je honger eventjes stillen – maar niet je behoefte om écht te proeven en genieten.

Als je echt de smaak te pakken wilt krijgen van Spanje, dan moet je meer gaan proeven. Geniet volop van het eten en zie het als een essentieel onderdeel van je reis.

Ga je de Sagrada Familia in Barcelona bezoeken? Super! Maar zorg ervoor dat je het feestmaal dat “paëlla” heet niet mist; of een beetje proeft van die heerlijke Bombas die je vindt op bijna elke hoek van de straat.

Ga je een stukje zwemmen in de Mediterraanse Zee? Geniet naderhand dan van de smaak van een klassieke Escalivada of Pa amb Tomàquet.

Pa amb Tomàquet
Escalivada

Het traditionele eten van Spanje is een net zo belangrijk onderdeel als haar geschiedenis, de architectuur en de kunst.

Zorg ervoor dat je optimaal geniet met AL je zintuigen, inclusief je smaakpapillen.

Ontspanning

Het draait allemaal om ontspanning in de echte Spaanse lifestyle. En om het plaatje compleet te maken, zouden we aanraden om zoveel mogelijk als een local te leven. Boek een privé villa voor jezelf om lekker te ontspannen bij het zwembad, lees een boek op je veranda, rust uit onder de warme dekens terwijl je uitzicht hebt over de stad en de meeste perfecte stranden. Of je neemt het er gewoon even helemaal van op de meeste luxe plekken terwijl je in de Spaanse zon ligt te bakken.

Jezelf ontspannen is tenslotte waarom je op reis gaat, dus waarom zou je het niet meteen goed doen? Boek lekker een hele villa alleen voor jezelf en je gezin (en bespaar ook nog een beetje) en je zult nooit meer het gevoel hebben dat je iets tekort komt.

Genieten

Soms kan Reizen gewoon even te veel worden

Is jou dit ook wel eens overkomen?

Wanneer je thuiskomt na het reizen, voel je je vaak compleet uitgeput: je hebt 34 museums bezocht, 22 kerken en 16 verschillende tours gedaan.

Maar voor je gevoel mis je nu wat je eigenlijk het allerliefst had gedaan:

Genieten van je reis.

Zorg ervoor dat dat niet de realiteit wordt. Je kunt het namelijk echt allemaal ervaren en dan terugkomen met het gevoel dat je een ontzettend leuke tijd hebt gehad.

En weet je waarom? Spanje is een land dat graag zijn beste ervaringen met je deelt, gebaseerd op wie jij bent en waar je van houdt.

Ben je er klaar voor om volop te gaan genieten, even te vergeten wie je bent en alles compleet los te laten? Dan is Ibiza de perfecte plek voor jou. Je zult gegarandeerd enorm veel genieten van het indrukwekkende nachtleven en de fantastische muziek vanuit alle hoeken van de wereld.

Ibiza vergeet je nooit meer

Zijn de geschiedenis van de stad en de verhalen van vroeger toch meer jouw ding? Misschien is een walking tour in Barcelona dan wel wat voor jou, of een paar museums in Malaga.

Misschien wil je wel gewoon even ontsnappen aan het druilerige, koude weer en zoek je lekker de zon op.

Het kan hoe dan ook niet mis gaan op de stranden aan de Costa Brava, of je er nu een week of twee weken verblijft of zelfs twee maanden. Je krijgt hoe dan ook jou deel van de mooiste stranden en voldoende rust om te genieten van het zon en het zand.

De Costa Brava… niet te geloven, toch?

Wat je dan ook kiest: we hopen dat je weer een aantal nieuwe ervaringen op doet in Spanje waarvan je nooit had verwacht dat je het zou meemaken. We hopen dat je er volop van geniet, proeft, ontspant of simpelweg plezier hebt in dit prachtige land.