Hoe Kies Je De Perfecte Vakantie Accommodatie in Spanje?

 

Misschien valt deze plek een “klein” beetje buiten ons budget

Ik ben echt gek op reizen.

Ik ben gewoonweg dol op dat moment dat je net het vliegveld binnenloopt. En op het moment dat je je bagage ophaalt, bij de borden die je de weg wijzen op een buitenlandse bestemming. Ik hou ook echt van de momenten dat je een taxi inspringt onderweg naar je verblijf, en alle geuren en kleuren in je opneemt.

Wacht…

HEB je eigenlijk wel een verblijf geregeld voor vanavond?

Zo ja, heb je de bevestiging ontvangen?

Wordt het wel hoog aanbevolen?

Is het ver weg van alles of kun je gemakkelijk de beste plekken bereiken die je wilt bezoeken?

En nog belangrijker, hoeveel heb je daarvoor betaald?

Een goed verblijf vinden tijdens je reis kan best lastig zijn. Als je ook maar een beetje bent zoals de meeste toeristen en reizigers, kun je soms wel UREN en UREN en UREN besteden in je zoektocht naar een fijne plek om te verblijven.

Ik heb een aantal manieren gevonden om je verblijf uit kiezen.

Tim Ferriss boekt vaak alleen zijn eerste nachtverblijf op reis, beschrijft hij in zijn boek The 4 Hour Workweek. Vervolgens probeert hij een verblijf voor de lange termijn te vinden door met huisbazen af te spreken en ze over te halen voor een etentje.

Leon Logothetis maakte hele wereldreizen, blind vertrouwend op de vriendelijkheid van vreemden om bij te verblijven.

Maar misschien is een plek met wat fijne kussens, een redelijk tarief en een goed uitzicht het enige wat je wilt.

Ik kan niet voor iedereen spreken, aangezien we allemaal onze eigen voorkeur hebben. Maar misschien kan ik alsnog voor je op een rijtje zetten wat de voor- en nadelen zijn van de mogelijke opties die je hebt om een goed verblijf te vinden op reis.

Hotels

Inchecken

Dit is over het algemeen de meest gebruikelijke optie voor reizigers. Het is vrij simpel en eenvoudig. Het heeft alles inclusief en bedient elke mogelijke behoefte die je hebt.

Ik vind het persoonlijk dan ook zeker niet erg om in een hotel te verblijven. Tot nu toe heb ik goede ervaringen gehad met plekken die voelden als een toevluchtsoord van de buitenwereld; even een pauze van alle drukte op de drukke straten en de wervelwind van alle indrukken en geuren.

VOORDELEN

ahhh..een pauze van de buitenwereld.

Ik voel altijd een zekere kalmte als ik de lobby van een hotel binnenwandel. In tegenstelling tot wat je buiten kunt verwachten, weet je redelijk goed waar je aan toe bent als je hier verblijft. Hotels hebben in principe altijd dezelfde indeling, hetzelfde comfort en aanvullende services, waar je dan ook heen gaat.

Verder voelen hotels van grote ketens altijd veilig. Of je nu je bagage achterlaat en met je backpack de deur uit gaat om dingen te gaan ontdekken, je weet dat er altijd een warme kamer, een hete douche en een comfortabel bed voor je klaarstaan als je terug komt.

NADELEN

Ik heb niks tegen hotels, maar het is nu eenmaal zo dat het daar vaak een vrij zakelijke of extreem toeristische omgeving is. Ze zijn vooral ingericht om zakelijke reizigers of massa toerisme te bedienen, die een korte tijd verblijven .

Nu is het in mijn geval (en misschien op een dag ook die van jou) zo dat mijn reizen vaker voor een lange tijd zijn. Dat kan een dure grap zijn als je langer blijft logeren dan een paar nachtjes. Daarnaast mis je toch een deel van de cultuur dankzij het comfort van je warme bed en kamer, waar je non-stop Netflix kunt kijken.

Het Eindoordeel

Voor een kort verblijf? Geen probleem. Een pauze nodig van alle hectiek van het reizen? Zeker weten. Een veilige en vertrouwde omgeving? Absoluut. Maar als je op zoek bent naar een echte culturele ervaring of een paar euro’s wilt besparen, zou ik naar iets anders gaan zoeken.  

Privé Accommodaties

Deze hele plek zou van jou kunnen zijn

De tijd van grote hotelketens lijkt iets van het verleden te worden. Vaker kiezen reizigers ervoor om te zoeken naar lokale huizen voor een goed verblijf. In een rap tempo wordt deze manier van verblijven de nieuwe norm.

Er zijn meer dan 60 verschillende platformen die privé villa’s of huizen aanbieden ter verblijf.

VOORDELEN

Van alle mogelijke opties kan ik iedereen deze aanraden. Reis je alleen? Dan kun je proberen contact te leggen met mensen uit de buurt wanneer je in het huis van een local verblijft. Ga je op reis met je familie? Dan hoef je niet op elkaars lip te zitten, neem een lekker groot huis met alle ruimte. Ben je met een grote groep? Dan kun je zelfs een privé villa nemen waar vaak al minimaal 8 personen kunnen verblijven zonder elkaar in de weg te lopen.

Een plek die helemaal van jou is

Wanneer je bovendien in grote groepen reist is de prijs al een stuk aantrekkelijker dan in een kleiner en duurder hotel.

Daarnaast kun je alleen maar bewondering hebben voor deze bijzondere plekken, die nauwelijks onder doen voor een hotel in de stad. Inclusief een privé zwembad, je eigen keuken, zat ruimte… dat is pas reizen in stijl.

Ik vind het heerlijk dat je eten kunt maken in je eigen keuken, ook nog eens een goede manier om te besparen op je reis. Daarbij kun je fijn blijven logeren bij de mensen die je bezoekt.

NADELEN

Als er al dan iets van een nadeel te benoemen valt, is het wellicht dat het soms fijn is dat er dingen voor je gedaan worden. Je moet natuurlijk leven als een local, dus er zal geen maaltijd voor je gekookt worden of de was voor je worden gedaan. Ondanks dat zelfs dit tegenwoordig geregeld kan worden!

Daarnaast zal je je verwachtingen iets moeten aanpassen. Je verblijft in iemand zijn huis, niet een vier-sterren resort waar alles ingericht is op jouw behoeften.

Het Eindoordeel

Zijn de prijs, de ervaring of de ruimte een doorslaggevende factor voor jou, dan zou ik zeker het huis van een local aanraden. Ze zijn tegenwoordig steeds makkelijker te vinden en via onze website boek je in een oogwenk het Spaanse vakantiehuis van je dromen.

Couchsurfen

deze kleine kerel heeft het al bij het juiste eind

Mocht je ooit bij een vriend thuis op de bank in slaap zijn gevallen na een lange avond stappen…

… dan weet je eigenlijk alles al van couchsurfen.

Het is nog een beetje een underground cultuur, het verblijven bij mensen thuis op een logeerbed of een slaapbank. De meeste couchsurfers bieden deze slaapplaatsen gratis aan, aan reizigers die net als zij gewoon een plek nodig hebben om te blijven slapen, ongeacht waar.

VOORDELEN

Ben je een wereldreiziger, zonder een relatie, die het reizen eigenlijk niet kan betalen? Dan is couchsurfen echt wat voor jou. De meeste slaapplekken zijn gratis of anders wel erg goedkoop.

Je ontmoet daarnaast natuurlijk de mensen waarbij je verblijft, die ongetwijfeld goede tips hebben, een goede gids zijn of zelfs uiteindelijk een goede vriend van je kunnen worden.

Het is daarbij veel avontuurlijker dan een standaard verblijf. Als dat je ding is, is deze situatie perfect voor jou.

NADELEN

Wanneer je niet alleen op reis bent (met je familie, bijvoorbeeld) of als je je niet prettig voelt in andermans huis, dan is dit niks voor jou. Bovendien zijn de meeste slaapplekken niet bedoelt voor meer dan twee personen, en het zal nooit hetzelfde comfort en gemak bieden van een hotel.

Het Eindoordeel

Wil je de wereld ontdekken en ben je op het moment single? Dan is dit de beste optie voor jou. Je kunt de meest interessante mensen ontmoeten, langer doen met een klein budget en de meest fantastische verhalen vertellen over je reis.

 

Bedenk vooral goed wat je uit je reiservaring wilt halen en waar jij het meest behoefte aan hebt, en houd dit aan als je vuistregel.

Wie weet komen we elkaar nog eens tegen. Goede reis!