Spanje: een populair vakantieland

Waarom is Spanje toch zo’n populair vakantieland? Ik kan het wel begrijpen! Spanje heeft van alles wat. Er zijn prachtige mediterrane en Atlantische kusten en stranden. Lekkere warme temperaturen is toch wel iets waar mensen naar toetrekken in de vakantie. Je moet op zijn minst bruin thuiskomen! Zon, zee en strand zijn begrippen die de meeste mensen aantrekken in de bepaling van hun vakantiebestemming. Het toppunt van ontspanning om lekker op je blote voeten door het zand te lopen en af te kunnen koelen in het water! Helemaal mooi meegenomen als je ook nog eens een mooi bruin kleurtje krijgt.

Ik kan me ook voorstellen dat je dat een keer zat wordt. Of dat er mensen zijn die daar juist niet van houden. Stranden zitten vaak vol en er zijn juist mensen die die drukte willen ontwijken. Ook voor die mensen is Spanje een fantastisch vakantieland. Spanje is een veelzijdig vakantieland. Als mensen juist op zoek zijn naar de rust dan zijn de bergen van Spanje een uiterst populair stukje natuur om te bezoeken. Daar kun je echt genieten van de schoonheid van de natuur en van de rust en stilte. Er zijn natuurlijk ook dingen te doen, zoals wild water raften. Je kunt dus in Spanje een heel afwisselende vakantie houden!

Schitterende kust van de Costa Brava

Verder zijn er een Spanje heel veel mogelijkheden om lekker uit eten te gaan. Als mensen op vakantie gaan zullen ze vaker uit eten gaan dan zelf koken. Dus goede eetgelegenheden zijn zeer belangrijk voor toeristen! Er zijn zelfs Nederlandse, en andere buitenlandse restaurantjes. En je kunt er zo lekker goedkoop wijn drinken! Dus een perfect land voor de gastronomie liefhebbers!

Ook voor de cultuurliefhebbers is er genoeg te zien. In Spanje zijn nog overblijfselen uit de tijd van de Romeinen. Er is zelfs nog een steeds een oud theater wat in gebruik is, het theater van Mérida. Ook zijn er nog Arabische invloeden zichtbaar. Erfenissen die overgebleven zijn van de machtige sultans. Er is nog een paleis, het Alhambra paleis, wat je kunt bezoeken en waar je echt dat 1001-nacht gevoel krijgt. Verder is er een arsenaal aan prachtige gebouwen die je kunt bezoeken. De kathedralen van Burgos, Ávila en Toledo, de moskee van Córdoba, het klooster van Escorial, de basiliek van Zaragoza en de kathedraal van Santiago de Compostela.  En niet te vergeten de klassieke gebouwen: de hypermoderne Ciutat des Arts in Valencia of de Metropol Parasol in Sevilla. En alle kunstwerken van Gaudi in Barcelona natuurlijk!

En als laatste is Spanje er ook voor de feestgangers. Spanjolen houden van feesten! Een goed feest duurt tot in de ochtend. Denk maar eens aan het tomatensmijtfeest in Buñol, het stieren rennen in Pamplona in juli, de Fallas in Valencia , de beroemde feria’s, lente- en zomerfeesten overal in Andalusië. De grootste en leukste vinden plaats in Cordoba, Sevilla en Malaga. En voor de jongeren is Salou het feestgangersparadijs!

Kortom Spanje is een veelzijdig, fantastisch land om op vakantie te gaan. Voor iedereen wat wils!