Liefhebbers van zon, zee en strand!

Wie houdt er nu niet van een zon, zee en strand vakantie. Er zullen er vast zijn die er niet van houden of het na een dagje al weer zat zijn, maar al is het maar een dag. Wie wil er nu niet op zijn minst een dag over een parelwit strand lopen en over een helder blauwe zee uitkijken! Mooie palmbomen op de achtergrond en het liefst niet te druk. Dat is iets wat we nooit zien en waar we ontzettend van kunnen genieten. Dat is toch een beetje het beeld wat we hebben bij een ultieme vakantiebestemming! We zien het op tv, we zien foto’s en we horen verhalen. Maar het is natuurlijk heel anders om het in het echt te zien. Waar kun je nu de mooiste stranden vinden?

Meningen verschillen maar de mooi(st)e stranden ter wereld zijn te vinden op de Thaise eilanden, Aruba, Mexico, Spanje, Griekenland, Costa Rica, Florida, Bali, Sri Lanka en Cuba. Je hoeft dus niet eens ver  te reizen om op een vakantiebestemming te komen met een schitterend strand!

Waar moet een strandvakantie aan voldoen? Welke eisen stellen we? Naast een mooi strand met een superblauwe zee zijn er natuurlijk nog een paar punten die belangrijk zijn voor een strandvakantie. De locatie waar je gaat verblijven is natuurlijk ook heel belangrijk. Ziet dat er goed uit? Is die een beetje betaalbaar? En hoe is het eten? Vervolgens ga je kijken of het makkelijke te bereiken is. Ligt het niet te ver van het vliegveld? En is er verder in de omgeving wat te doen, want zoals ik al zei er zullen er zijn die niet alleen op het strand willen vertoeven, maar ook wat anders willen doen en zien.  En niet allerminst belangrijk: hoe is het weer in de tijd dat je op vakantie gaat?

Als je het belangrijk vind dat het strand aan bepaalde eisen voldoet kun je er ook nog naar kijken welk keurmerk het strand heeft. Er wordt een keurmerk uitgedeeld aan elk strand en het moet aan strenge criteria voldoen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kwaliteit van het zeewater. Het strand moet schoon zijn en er moeten goede faciliteiten aanwezig zijn. Ook moet er aan milieubeheer gedaan worden en er wordt gekeken naar veiligheid. Wanneer een strand aan al deze eisen voldoet, dan krijgt het een blauwe vlag!

Je kunt ook kijken of er activiteiten zijn zoals duiken, waterskiën, snorkelen, windsurfen, en zwemmen. Als je het zat bent om lui op het strand te liggen kun je ook nog wat gaan doen. En als er jongeren mee gaan op vakantie dan zijn dat leuke opties om ze bezig te houden. Zo is het ook belangrijk om te kijken of er wat te doen is voor de jongere kinderen als die mee gaan. Kinderen moet je bezighouden en met alleen een strand zullen ze snel verveeld raken. Er komt dus nog heel wat bij kijken om de perfecte strandvakantie te plannen! Maar dan heb je ook wat!