Mallorca – Dit Spaanse eiland heeft alles voor uw perfecte vakantie!

Het wonderschone eiland Mallorca: het grootste eiland van de Balearen met unieke charme

“Spanje in het klein” dat is Mallorca

Mijn eerste bezoek aan Mallorca, tevens ook mijn eerste kennismaking met Spanje, is ondertussen een tiental jaren geleden. Het was een grandioze vakantie die zeker een week of meer langer had mogen duren. Toen was Majorca, op z’n Catalaans geschreven Mallorca, al een toplocatie voor toeristen. Gezinnen met of zonder kidsboekten hun vliegticket naar het familieparadijs en horden met jongeren smachten naar nachten lang in Palma de Mallorca op de gaafste beats hun moves te tonen. Nog altijd is de aantrekkingskracht van Mallorca intens. De grote vraag die volgt: wat maakt Mallorca jouw vakantiebestemming?
Mallorca biedt allerlei activiteiten die je tijdens je vakantie kunt doen. Van het genieten van de weelde van sport, natuur en cultuur op Mallorca tot het bruin bakken op één van de stranden van Mallorca. Wat maakt jouw vakantie geslaagd?

  • Overdag lang uit in de tuin van je villa op Mallorca onder de Spaanse zon, terwijl de kids al spelende verkoeling zoeken in het privé zwembad?
  • Een spectaculaire dagtrip maken richting Soller met de elektrische trein langs de westkust van Mallorca en één van de pittoreske, typisch Mallorcaanse dorpen bezoeken?
  • Uit je dak gaan in het spetterende uitgaansleven van Palma de Mallorca, El Arenal of Magaluf?
  • Gezelligheid op zoeken bij de lokale bevolking op één van de terrasjes in Alcudia?
  • Snorkelen, duiken of één van de andere watersporten waarmee je de waterwereld van Mallorca veroverd?
  • De kids die een gelukkige tijd doormaken in het waterpark Mallorca Marineland, Aqualand El Arenal of Western Waterpark? Of zandkastelen maken op het strand?

Het mooiste is dat dit alles juist Mallorca is! Met haar charme en veelzijdigheid veroverd Mallorca een ieder ter wereld en is Mallorca nog altijd één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. De overheid probeert dit alles in stand te houden door zoveel mogelijk gebouwen in traditionele stijl te behouden dan wel te vervangen en de natuur zoveel mogelijk te beschermen.

Geniet van het Spaanse leven op Mallorca. Stel je voor dat je je vertoeft op strand van Portals Nous. Een goudkleurige zandstrand, een azuur/turquoise blauwe zee en als klap-op-de-vuurpijl palmbomen langs je zijde en een duingebied op de achtergrond. Het perfecte vakantieparadijs waar je geniet van een heerlijke picknick op het strand, kunt beachvolleyballen of met de flippers, duikbril en snorkel de onderwaterwereld kunt aanschouwen.

Vind hier je Spaanse Mallorcaanse villa

Het subtropische mediterraanse klimaat op Mallorca met hier en daar wat sneeuwval

Ja, je leest het het goed. Ook Mallorca wordt niet onthouden van sneeuw. Voor de winterliefhebbers: dit is vooral in het berggebied Serra de Tramuntana. Net als op derest van het eiland zijn de temperaturen op z’n laagst in de maand februari. Van maart tot en met mei en september tot en met november is de meeste kans op regen. Waarbij november de kroon steelt als natste maand van het jaar op Mallorca. Maar zoals altijd, na regen komt ook weer zonneschijn! Met gemiddeld 2.783 zonuren per jaar is de temperatuur op Mallorca in de zomer gemiddeld tussen de 17 en 30 graden. Er zijn dagen bij dat het kwik richting de 35 of zelfs meer kruipt.

Gelukkig wordt de realiteit een stuk verdragelijker gemaakt door de luchtverplaatsing boven het eiland, waardoor er een lekker briesje tijdens de zomer voor verkoeling zorgt tussen 12uur ’s middags en 6 uur in de namiddag.

Vamos a la playa op Mallorca!

Is je luchtbed vol lucht? Heb je een strandbed en parasol gereserveerd? Heb je je hipste strandkleding aan? Ow ja en vergeet niet een giga strandlaken mee te nemen en natuurlijk een goed gevulde strandtas. Tenslotte kunnen snacks, frisdrank en water niet ontbreken terwijl je geniet van de zon onder het genot van een lekkere beat op de iPod of een magazine om je in te lezen in de laatste roddels van de glamour world.

De meest bezochte stranden zijn Playa de Mallorca, Magaluf, Alcudia, Santa Ponsa, El Arenal, Playa de Palma en Ca’n Pastilla. Erg populair onder de toeristen is ook Son Moll. En dit is niet alleen voor het mooie strand en ook niet het vleugje middag wind dat de temperatuur aangenaam maakt. Het biedt vele watersportactiviteiten en ook nog eens aansluitend een grandioos uitgaansleven!

De grotere stranden hebben meerdere faciliteiten, zwemgebieden (aangeduid met boeien) en tijdens het zomerseizoen lopen er strandwachten rond om de veiligheid te waarborgen. Meerdere stranden zijn met de zogeheten Blue flag betiteld, oftewel goede faciliteiten en een schoon strand! En een handig bijkomend voordeel dat deze stranden veelal ook toegankelijk zijn voor mindervaliden en met het openbaar vervoer te bereiken zijn.
Op een eiland is aan alle kanten zee, zo ook op Mallorca. Het grootste gedeelte van Mallorca is omgeven door een overvloed aan grote en kleinere stranden en baaien. Een greep uit deze pracht van het eiland zijn:

  • Stranden met blue flag: Cala Anguila, Cala Barques, Cala Estancia, Cala Major, Cala Molins, Cala Vinas, Es Brac, Es Ribell – Sa Marjal, Font de Sa Cala, Palmira, Playa Romana, Playa Tamarells, Playa Tora, S’Estany den Mas, S’Illot, Son Matíes
  • Stranden/baaien waar veelal families met kids komen: Alculdia, Cala d’Ort, Cala Murada, Calo des Pou, Palma Nova, Porto Cristo
  • Stranden/baaien die bekend staan om hun rustgevendheid: Cala Bona, Cala Gat, Cala Pi, Cala Sant Vicenc, Sant Pere
  • Stranden/baaien met watersportfaciliteiten: Cala Agulla, Cala Llombards, Cala Moreia, Cala Portals Vells, Peguera, Platja de Muro, Port de Pollenca, Porto Cristo, Sa Coma, Sant Elm, Sant Joan
  • Stranden/baaien die bezocht worden door nudisten: Es Trenc, Cala Torta, El Mago, Caló d’en Rafelino, Es Pregons Grans
  • Stranden/baaien met fijn (wit)zand en helder turqoise blauw zeewater: Calas de Mallorca (Cala Domingos Grans, Cala Domingos Petits, Cala Antena)

Nog een tipje van de sluier: Surf fanaten opgelet, in het beschermd natuurgebied Cala Mandía kun je geweldig surfen! Natuurlijk kun je hier ook je geweldig vermaken als je van hogere golven houdt.

Het strand Es Trenc heeft naast mogelijkheden tot snorkelen, duiken of surfen ook bekendheid door het jaarlijkse sportevenement Volta Ciclista a Mallorca. Het gebied is dan bevolkt met razendsnelle wielrenners. Een leuke bijkomstigheid voor als je je amuseert om naar naar snel voorbij racende en zwetende wielrenners te kijken. Grote namen hebben de weg al gepasseerd, zoals Laurent Jalabert, Alex Zülle en Alejandro Valverde.

Wat ga jij met je vakantie doen op Mallorca?

Een dagje uitrusten zit er voor jou natuurlijk ook in, tenslotte is het niet voor niets vakantie waarbij alles mag maar helemaal niets moet! Het is leuk dat je helemaal relaxt bent, genoten hebt van je eigen zwembad, quality time met je gezin of vrienden hebt doorgebracht en voor de vorm ook nog een t-shirt hebt weten te scoren met de tekst I love Mallorca. Om een paar fotoshoots op een terrasje, op het strand of in je Mallorcaanse villa niet te vergeten. Weet waar je bent geweest en krijg iets meer mee van het Spaanse leven op Mallorca!

Simpel does it all. Shop de winkels leeg en trakteer jezelf met een tapas op een terrasje of verken de restaurants hun eten en gezelligheid. The place to be is Placa Major in Palma de Mallorca. En in de avond kun je nog even natafelen of een afzakkertje doen in één van de cafés. Het geheel wordt nog sfeervoller gemaakt met allerlei marktstands. Regelmatig worden die bijgestaan door een punt op de i qua entourage door optredens van entertainers en muzikanten op het podium. Het is natuurlijk overheerlijk en soms leidt dit wel eens tot eten met je ogen, waardoor een wandeling wel heel wenselijk is. Maak een avondwandeling over de 16e eeuwse stadsmuren en krijg als desert een panoramisch uitzicht over de baai.

Al ben je geen cultuurbarbaar of wil je helemaal niet zoveel doen, grijp je kans nu je op Mallorca bent en onthul het mooie innerlijke van het Spaanse eiland.

Een gemiddelde vakantieganger op Mallorca, bezoekt in ieder geval

  • de spectaculaire route met de electrische trein langs de westkust van Palma de Mallorca naar Soller. Deze sublieme verbinding gaat namelijk dwars door Serra de Tramuntana, met als hoogste punt de Puig Major (1.445m). Wat overigens ook gelijk het hoogste punt van het Spaanse eiland Mallorca is.
  • Mirador de ses Basses is het uitkijkpunt van de Puig d’es Teix (1.062m) en trekt jaarlijkse zeer veel bezoekers.
  • Cap Formentor
  • Druipsteengrotten, met als grootste bij Porto Christo

Coves del Drac tussen Manacor, Felanitx en Porto Cristo, grootste van Europa met zowel stalagmieten als stalactieten verdeeld over 4 gedeelten, ondergronds 39m en 177m lang, boottocht over een meer, naam te danken aan de legende dat de draak de schatten zou beschermen tegen indringers.

  • Felanitx bekend als Renaissance architect Guillem Sagrera en schilder Miquel Barceló
  • Coves dels Hams met stalactieten 500m lang
  • het particuliere landgoed La Granja nabij Esporles

Ga voor gemak en kies voor de Palma de Mallorca City Hop-on Hop-off Tour waar je de bus in en uit kunt op 1 van de 16 stops. In het Spaans, Mallorcaans, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Zweeds en Portugees kun je luisteren naar interessante weetjes. Wanneer de audio aangeeft links te kijken, kijk dan natuurlijk ook direct naar links in plaats van naar rechts, want anders mis je al het moois.

Je kunt natuurlijk ook een auto of scooter huren en één van de schoonheden van Mallorca bezoeken:

  • Palau de l’Almudaina (Palma de Mallorca, Carrer de Palau Real)
    Het paleis is dichtbij La Seu en is nog altijd het officiële verblijf van de koninklijk familie. Om het beeld van de Spaanse royalty compleet te maken kun je het er naast gelegen kleine museum Capitania General bezoeken en het koninklijke kapel St. Anne.
  • Banys Arabs (nabij La Seu)
    Ga terug in de tijd en neem de Arabische invloeden waar die over zijn gebleven. Banys Arabs was voorheen onderdeel van het paleis. Met de 10e eeuwse baden is dit het enige overblijfsel van de Arabische stad Medina Mayurga.
  • Basilica i Claustre de Sant Francesc (Palma de Mallorca, Calle Morey)

Deze kerk heeft al sinds 1278 zijn bestaansrecht in Palma de Mallorca. Je bezoek wordt beloond met een bezichtiging aan het 14e eeuwse klooster en de tombe van Ramon Llull. Maar eigenlijk begint het bij aankomst al, want je wordt verwelkomd door de prachtige barokke voorgevel.

  • Castell Bellver (Palma de Mallorca) biedt een fraai uitzicht over El Terreno en de baai van Palma de Mallorca. Dit monumentale gebouw heeft diverse malen gefungeerd als gevangenis vanwege de ligging vanaf het centrum van de hoofdstad Palma. Tegenwoordig niet meer, dus je kunt veilig en wel een bezoekje brengen.
  • La Seu is al een paar keer genoemd. La Seu is het gezicht van Palma (Palma de Mallorca, Plaça de l’Almeina), zoals La Sagrada Familia het gezicht is van Barcelona. Toeval of niet, maar ook hier heeft Antoní Gaudí zijn hand gelegd aan deze immens mooie kathedraal welke door architect Guillermo Sagrera is ontworpen.
  • Guillermo Sagrera heeft ook zijn hand gelegd aan La Llotja (nabij de haven van Palma, Paseo Sagrera). Het spectaculaire marktgebouw geeft je de impressie dat je je waant in de Middeleeuwen met een Moorse vleug. Hoe dan ook, het is een pracht van plaatje met de palmbomen en ander groen eromheen. Tegenwoordig is ook de binnenkant van het meest mooie gebouw van het eiland een interessante trekpleister voor kunstliefhebbers, want het is nu een tentoonstellingsruimte. Tip: deze is op maandags gesloten.
  • Bezoek het meest grote aquarium van Europa, Palma Aquarium (nabij luchthaven Palma) met een immense diversiteit van 8000 dieren, zoals vissen, koralen en schildpadden, haaien andere zeedieren en planten ingedeeld in verscheidene thema’s waarin het park is verdeeld.
  • Park Nacional y Maritimo de Cabrera het eiland behoort toe aan het nationaal beschermd natuurgebied met zeldzame planten, reptielen en vogels. En het is een uitstekend gebied om te snorkelen of duiken. Het nationaal park kun je gratis bezoeken, maar slechts met gidsen, daar het een beschermd gebied betreft. Met de boot vanuit Colonia de Sant Jordi, ongeveer een klein uurtje varen. Wil je alleen genieten van het uitzicht van Cabrera dan heb je het beste zicht vanaf het strand van Es Trenc en Sa Ràpita.

Geef je de voorkeur aan het openbaar vervoer? Hoe verplaats je je dan van A naar B op Mallorca? Je kunt met de trein of metro, de bus of je kan natuurlijk een auto of scooter huren. De meeste vakantievilla’s die je via Club Villamar huurt hebben ook een garage of in ieder geval de mogelijkheid om je huur aanwinst op eigen terrein te parkeren. Vergeet voor het huren van een voertuig niet je rijbewijs of minimaal je certificaat voor de scooter. Daarnaast is het beter voorkomen dan genezen. Zorg er daarom voor dat je zo goed mogelijk verzekerd een auto of scooter huurt. En vergeet natuurlijk de bijrijders niet!

Klik hier voor gedetailleerde informatie met betrekking tot aankomst en vertrektijden, haltes en dergelijke.
Het openbaar is relatief goed te noemen. Zo zijn er treindiensten van:

Palma de Mallorca – Inca – Sa Pobla
Palma de Mallorca – Inca – Manacor
Palma de Mallorca – Universitat de les Illes Balears
Palma de Mallorca – Soller – Bunyola
En ook de buslijnen zijn goed vertegenwoordigd op Mallorca

Mallorca toont Spanje in het klein met haar typische natuur, kunst en cultuur

1) Natuur

Het prachtige natuurschoon ontpopt zich op allerlei plaatsen op Mallorca. Op diverse hoogtes kun je alles aanschouwen:

Mirador Es Colomer de Mal
Mirador de ses Animes tussen Estellencs en Banyalbufar, uitkijktoren
Mirador de ses Basses lopend bereikbaar middels stenen pad met uitkijk op bergtoppen van Tramontana
Mirador de Ses Puntes vanaf Valdemossa wandeling naar Mirador de Ses Puntes
Mirador ses Barques
Talaia d’Albercutx op de top 1.000m hoogte
– Een aristocratisch landgoed met Moorse sferen vind je terug in Jardines de Alfabia. Een ideale plek voor fotoshoots, tot rust te komen en als je gewoonweg van wandelen in de natuur houdt. Waan je temidden van Serra Tramontana en neem nog meer verborgen natuurlijke schatten waar.

Op deze punten tref je immens aantrekkelijke panoramische uitzichten met een schitterende verzameling aan zeldzame dier- en plantensoorten. Oftewel, vergeet vooral je camera niet om al je beelden vast te leggen. Als het je te warm wordt op lagere hoogtes dan is een trip naar een hoger punt zoals de Puig Major geen verkeerd idee. Dit gezien iedere 100m die je ongeveer om hoog gaat, dat de temperatuur een halve graad daalt. De Puig Major hoogste top van het eiland deel van Serra de Tramuntana (1.445m boven zeeniveau). In de winter is het hoogte verschil dusdanig dat je er niet verstelt van hoeft te staan dat sneeuwvlokken Serra de Tramuntana bedekken. Het 90km lange gebergte, bestaande uit 13 gemeenten is het beste te voet dan wel met de electrische trein te bereiken.

Met de auto is ook mogelijk, maar minder gemakkelijk.
Eén van de stops is Port de Soller welke op 27km afstand is vanaf Palma de Mallorca (ongeveer 1 uur in de trein).
Santuarío de Lluc (Klooster Lluc) wordt gezien als het spirituele hart van Mallorca. Het pelgrimsoord wordt door vele bedevaarders bezocht vanwege de stenen afbeelding van La Moreneta (Zwarte Madonna). Net als dat de kerk op de berg Montserrat nabij Barcelona een beeld van La Moraneta heeft. Ook als de religieuze tint je minder aanspreekt is het zeker de moeite waard 35km ten noordoosten van Sóller te reizen. Het gebied waar deze 13e eeuwse klooster staat is ook perfect voor wandel- of fietstochten.

2) Kunst en cultuur

Grote delen van het eiland zijn nog altijd authentiek en onbedorven, plaatsen waar de puurheid van de Mallorcaanse charme bewaard is gebleven. Eveneens met hulp van de overheid worden pittoreske dorpen, schilderachtige straten, kerken en kathedralen, kloosters, musea, natuurparken, paleizen en kastelen en diverse uitkijkpunten bewaard gebleven. Mallorca loopt niet gelijk vol van musea, maar het eiland heeft zeker vele culturele rijkdommen die de moeite waard zijn!

Dorpen als

Alcúdia
Een schitterende stad die is omgeven door een 14e eeuwse muur en 2 grote poorten.

Palma de Mallorca
Plaça Major / Plaça del Rei is het symbool van de oude wereld. Eigenlijk vergelijkbaar als het gelijknamige plein in Madrid. Beiden bieden veel soelaas met de sfeervolle terrasjes, Spaanse restaurants en winkels. Door de rest van de stad vind je verschillende kerken, fonteinen, herenhuizen, binnenhoven en overheidsgebouwen met verschillende invloeden die door de eeuwen heen zijn ontstaan door bezettingen. Aan onder andere de Passeig des Born kun je bij diverse eetgelegenheden de typische ‘ensaimada’ proeven, een zoet, spiraalvormig brood bestrooid met poedersuiker. Wie weet dat jij je hart al hebt verloren aan Mallorca of dat dit spoedig zal gebeuren. Joan Miró over kwam het. Joan Miró is een belangrijk schilder en beeldhouwer van de 20e eeuwse kunst van Barcelona. De felle kleuren zijn zeer kenmerkend door Barcelona heen, zoals bijvoorbeeld in Parc de Joan Miró met het kunstwerk ‘Dona i Ocell’ (vrouw met vogel) Waar hij is geboren. Vol passie voor het Spaanse eiland is Joan Miró uiteindelijk in 1983 overleden in Palma de Mallorca. In Fundacio Pilar i Joan Miro in Palma de Mallorca kun je hier diverse werken van deze zeer indrukwekkende kunstenaar, Joan Miró, bewonderen.

Pollensa / Pollença 

Doe je het of doe je het niet. Enigszins goed getraind? Maak een wandeling waarin je letterlijk het jaar doorloopt met 365 treden. De trap leidt naar een schitterende kapel in Romaans gotische stijl, Calvari. Is de trap iets teveel van het goede, geen man overboord, want er leidt ook een weg naar de top. Deze prachtige bedevaartskerk is de eyecatcher van Pollensa. Het geeft ook gelijk weer dat deze stad nog altijd zijn eigen cultuur en sfeer heeft. Wat je zeker ook terug ziet komen als je over de promenade wandelt en links of rechts fantastische gebouwen uit de 19e eeuw ziet. Met als afsluiter een fenomenale wandeling naar Formentor of een trip naar Port de Pollensa.

Op het Spaanse eiland Mallorca kom je niet op iedere hoek van de straat een museum tegen. Evenmin staat het eiland bekend om haar musea en cultuur. Maar het gaat tenslotte niet om de kwantiteit maar kwaliteit! En dat doet Mallorca goed met het Museu de Mallorca. Bij aankomst van dit museum word je direct al gefascineerd door het museumgebouw zelf. Daarnaast wordt je binnen aangetrokken tot de multiculturele kunst, de middeleeuwse barrokke schilderijen, archeologische vondsten, keramiek collecties en nog veel meer. Andere musea op Mallorca:

Casa Museu Joaquim Torrents Llado (Carrer de la Portella, Palma de Mallorca)

CCA andratx Art Centre (Andratx)

– Es Baluard Museu (Palma de Mallorca)

– La Casa de Robert Graves Muesum (Deia) waar de schrijver en dichter Robert Graves heeft gewoond en in de kerktuin ligt begraven

Museu d’Art Espanyol Contemporani (Carrer de Sa Portella, Palma de Mallorca) met exposities van diverse schilders en beeldhouwers, zowel van onbekende als bekende namen Pablo Picasso, Joan Miró en Salvador Dalí (afkomstig uit dorp Figueres, gelegen in het noordoosten van Spanje aan de Costa Brava)

– Museu de Son Fornés archeologisch museum

Museu Krekovic (Carrer Sant Miquel, Palma de Mallorca)

Museu Municipal de Pollenca (Pollensa)

Tip: Zoals in wel meer landen zijn musea en andere bezienswaardigheden veelal op maandag gesloten.

3) Shopfaciliteiten op Mallorca

Weklijkse zijn er in enkele dorpen markten waar je van alles vindt.

Maandag: Manacor (zeer populaire straatmarkt)
Dinsdag: Arta (Placa del Conqueridor)
Woensdag: Sineu groente, fruit, vlees
Donderdag: Inca
Vrijdag: Can Picafort
Maandag tot en met zaterdag: Es Moll de Pescador (Palma de Mallorca)
Zondag: Pollença

Mallorca doet waar ze goed in is. Met haar jaren lange ervaring in de toerisme doet Mallorca zeker jou en andere gasten een groot plezier. Voor zowel de lokale bevolking als voor jou levert Mallorca meer. En wel met haar leer- en schoenindustrie, de traditionele kunstnijverheid van het blazen van glaswerken en het maken van keramieke kunst. Kunstparels zijn nog altijd wel een onderdeel van vele dames hun accessoirekast. Mallorca biedt een markt aan kunstparels, waaronder aan de Passeig per Aartesania.

Hou je van shoppen? Voor moderne kleding, accessoires en meer kun je naar de hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca. Daar zijn diverse winkelketens en allerlei typische Mallorcaanse kledingwinkels in de kleine straatjes. Op de hoofdstraat, Carrer Sant Miquel, kun je cultureel shoppen. Oftewel, winkel in winkel uit en als afwisseling je wanen in de adembenemende wereld van bezienswaardigheden. Ben je helemaal gek op merken? Dan kun je zeker Mallorca niet verlaten voordat je de Avinguda Jaume III door bent gelopen.

Met alle warmte kan het soms een hele opgave zijn en het shoppen als een echte sport worden ervaren door kleding hokje in en kleding hokje uit te gaan met een temperatuur van 30 graden of meer. Is het shopgehalte zo hoog als de temperatuur? Gelukkig zijn er ook warenhuizen, zoals Centro Comercial Porto Pi.

4) Sportief op Mallorca

Met al de prachtige natuur van Mallorca is het erg verleidelijk in de buitenlucht te sporten. Torrent de Pareis is een dagtripje met pit! Bij droog weer is de kloof een waar plaatje wat te mooi is om waar te zijn. MAAR als het regent, loopt de kloof in rap tempo onder! Het is dan ook van levensbelang de weersvoorspellingen en de neerslagradar nauwlettend in de gaten te houden. Een goede voorbereiding en oplettendheid is het halve werk om van dit prachtige natuurschoon te genieten. Voor minder ervaren hikers is het een aanbeveling een georganiseerde wandeltocht door de Torrent de Pareis te maken.

Golf is helemaal hot op Mallorca. Er zijn op dit eiland dan ook verscheidene golfbanen te vinden. Het is even iets anders dan op de Wii of de Playstation, maar je kunt op veel plekken terecht en heerlijk genieten van de vrije natuur terwijl je een balletje slaat. Of zoals in mijn geval de bal überhaupt probeert te raken.

Enkele banen op Mallorca:

Golf Alcanada
Golf de Andratx
Golf Pollensa
Sonvida Golf
Vall d’or Golf

De golven en de zee zijn zeker iets om niet over te slaan. Tenslotte word je tijdens je verblijf omringd door al het mooie turqoise blauwe water dan wel helder groene water. Voor wie nog geen duikervaring heeft, is dit de mooiste kans ooit. ben je al helemaal verliefd op de duiksport? Je wordt zeker beloond wanneer je een duik neemt.

Albatros Diving
Octopus Mallorca
Skualo Mallorca Diving
Bahia Azul
Diving in Majorca

Voor wie liever op het water is in plaats van erin, wat overigens geen garantie geeft dat je het droog houdt, behoort zeilen of een cruise op de catamaran tot de mogelijkheden.

Wie enigszins getraind is dan wel iemand die van een uitdaging houdt, huur een fiets en ontdek de geheimen van Mallorca op het vaste land. Je komt met de mountain bike op plaatsen waar je anders veel minder snel komt. Bij de zogeheten Oficina de Turismo kun je gratis fietsroutes afhalen. Natuurlijk kun je ook heerlijk rond dwalen en al verdwalende op waanzinnige plekken terecht komen.

Niet iedereen neemt z’n fiets mee het vliegtuig in of op de boot naar Mallorca. Gelukkig zijn er meerdere fietsenverhuurders over het eiland te vinden. Kijk alvast welke fiets je wilt:

Palma on Bike
Pro Cycle Hire
Fre Dompelberg
Cycle Tours
Feather Bikes

Waar je met de fiets kunt komen, kun je ook naar toe lopen. Net als voor fietsroutes kun je voor wandelroutes ook terecht bij één van de VVV-kantoren op Mallorca. Of je nu met de kaart op stap gaat of met je eigen goede richtingsgevoel, zorg in ieder geval voor een goede voetuitrusting mee en natuurlijk voldoende water als je op pad gaat in de zomer.

5) Het eiland voor gezinnen en kids

Zolang de kids het goed hebben, heb jij ook sneller rust en heb je een fijne vakantie. Mallorca is daarom bij uitstek een kindvriendelijk eiland. De meeste stranden lopen geleidelijk af en over het hele eiland is er van alles voor kids te beleven. Zo zijn er waterparkenMarineland (Costa d’en Blanes) en Aqualand (El Arenal) en Hydropark(Alcudia).
Kids vinden het veelal geweldig om de vissen en andere zeedieren te zien. Dit kan in Palma Aquarium, op de boot met een glasbodem, tijdens de boottocht die vertrekt vanaf Pollensa en met een stop in Cala Murta. Hier kun je een frisse duik in het water nemen en als je dan toch in het water bent, kun je met flippers en een duikbril en snorkel vissen bekijken. En er is natuurlijk ook iemand die de foto’s vanaf de boot kan maken, dus als je niet het water in wilt, dit is je legitieme excuus.

6) Let the beat drop… on Mallorca!

Het levensmotto ‘slapen is zonde van je tijd’ wordt wel heel letterlijk genomen in het uitgaansleven op Mallorca. Van ’s ochtends vroeg tot diep in de avonduren is er in de bekendste badplaatsen Palma de Mallorca, El Arenal en Magaluf altijd iets voor je te vinden.
BCM Planet Dance (Magaluf) behoort tot één van de toppers die zeker tot dezelfde categorie behoort als de fancy discotheken op Ibiza. Een exclusieve avond komt ook zeker tot zijn recht in Tito’s in Palma de Mallorca. Aan dit rijtje kan Pacha Mallorca natuurlijk niet ontbreken, gelijk aan de gelijknamige La Pacha Ibiza (Ibiza, Eivissa / Ibiza-stad).

Eén ding is zeker en dat is dat iedere bar, discotheek of café z’n eigen charme heeft. Daarbij zoekt niet iedereen hetzelfde in het avondleven en is niet iedere avond in een top club gegarandeerd geslaagd.
Een drankje op een terras of in een bar? Van internationale bars tot nationale tapas bars en van Britse tot Ierse en Schotse bars vind je in Alcudia. Het motto all night long kun je hier niet vinden, maar het is zeker minstens zo gezellig als ergens anders: Abranaxus Bar, Canny land, Kaos-Bar/Pub, Bells Disco, Festas Bar, Club Menta, Club Coconuts

In Cala d’Or wisselen namen van clubs en bars sneller dan de aarde rond draait. Eén ding wat niet zo snel wisselt is het uitgaansgebied. Rond de oude haven zit je altijd goed, want daar zijn vele clubs, bars en lounges.

Beach Clubs

Delta Beach Club
Gran Folies Beach Club
Lao Lounge
Las Terrazas de Illetas
Le Pool Club
Maremar Beach Club
Mood Beach
Nikki Beach Mallorca
Pabisa Beach Club
Port Verd Del Mar
Puro Beach
Varadero

Cocktail Bars

1975 by BeeWi
Aloha
El Barito Cocktailbar
Es Jaç Cocktail Bar
La Bateria
La Posada de Palma
Mabu Hay
Made In Brasil
Portixol Cocktailbar

Casinos

Embajada Azar
Grand Ccasino Mallorca

Discotheken

Abraxas Mallorca
Aha Le Club
Boomerang Night Club
La Costa Porto Colom
La Iglesia
La Luna
Motown
Pacha Mallorca

Mallorca was en is nog altijd het ultieme Spaanse eiland met een aantrekkingskracht voor duizenden gasten per jaar.

Waar verblijf jij deze zomer op Mallorca?

Zoals je merkt is het eiland Mallorca rijk aan oppervlakte (3640km2) en rijk aan mogelijkheden voor jouw vakantie. Dus of je nu alleen komt om te zonnen op een droomlocatie waar je met je drankje in de ene hand en een goed boek in de andere op zandstrand vertoeft. Of dat je een geweldige tijd door wilt maken met familie of vrienden en iedere dag een verrassing blijft? Of dat je tot rust wilt komen en helemaal Yin Yang terug komt door de onvergetelijke natuur? Mallorca is van jou! Laat je hart veroveren door dit magnefieke eiland met haar kindvriendelijkheid, de prachtige binnenlanden, het bruisende nachtleven en de ontelbare sportmogelijkheden.

En of dit nog niet genoeg is, alles onder het genot van een aangenaam klimaat en een typisch Mallorcaanse multiculturele sferen. Maak ook mee wat al vele gasten van Mallorca hebben ervaren. Nu het het goed te begrijpen dat je het graag allemaal net iets anders wilt. Verblijf daarom in een privé villa. Op die manier behoudt je je privacy en onafhankelijkheid. Heeft je huurauto een veilige plek om te parkeren. Hebben de kinderen de ruimte om te spelen. Kun je tot ’s avonds laat genieten van je zelf bereide barbecue maaltijd. En als klap op de vuurpijl zoek je verkoeling in je eigen zwembad!

Boek een ticket naar de luchthaven op Mallorca (IATA: PMI, ICAO: LEPA) nabij Palma de Mallorca. Officieel heet deze luchthaven Son Sant Joan, maar eerder bekend in de volksmond als Aeropuerto de Palma de Mallorca. Of kom met de veerboot van het vaste land (Barcelona of vanaf de Costa Blanca van Denia of Valencia) naar Mallorca. Eenmaal op Mallorca aangekomen kun je met het openbaar vervoer, de taxi, transferbus of huurauto naar je villa reizen.

Gebruik de link hieronder en vind meer informatie over je droomvilla!

Kies uit de meer dan 100 villa’s op Mallorca