Tamariu – Schitterende kustlijn – Droom hier weg- niet te missen:

Tamariu, een vredig idyllisch dorpje in een beschutte baai van de Costa Brava

Tamariu is een rustig, idyllisch plaatsje in een beschutte baai van de Costa Brava in Spanje, dicht bij de badplaatsen Llafranc en Calella de Palagrugell. Tamariu dankt haar naam aan de groene heuvels bezaaid met duizenden tamarinde bomen. De slechte staat van de wegen die naar Tamariu leiden heeft de bouwpromotoren op een afstand kunnen houden. Zo heeft Tamariu haar charme van een klein vissersdorpje met slechts 300 inwoners kunnen behouden. Kronkelende wegen brengen je door de heuvels met pijnbomen naar dit eigenzinnige dorpje, waar de ongecompliceerde plaatselijke bevolking je hartelijk verwelkomt.

Je villa in het ongerepte Tamariu staat hier!

De ongerepte natuur van Tamariu

Tamariu is gespaard gebleven van het massatoerisme

In het centrum van Tamariu vind je verschillende restaurantjes en bars waar je zeevruchten en zee-egels kunt proeven. Tamariu is niet gevallen voor het massatoerisme. Hier vind je geen appartementencomplexen, geen casino en geen discotheken. In Tamariu geniet je van vredige en rustgevende avonden met een glaasje wijn en zachte achtergrondmuziek. De ongerepte natuur maakt dat Tamariu een zeer geliefde plek is voor vele kunstenaars. Tijdens een wandeling langs de mooie Aigua Xelida wijk ontdek je prachtige villa’s waar enkele artiesten van de Spaanse showbizz de rust komen opzoeken van een eigen zanderige inham en paradijselijke baaitjesgevuld met azuurblauwe, kristalheldere wateren.

Tamariu, schilderachtige baaitjes en grotten, een zeer geliefde duiklocatie

Door haar geografische ligging beschikt Tamariu over slechts één enkel strand in het centrum van het dorp. De omringende schilderachtige baaitjes met ruige kliffen, kristalheldere wateren en grotten, omgeven door talrijke pijnbomen, hebben een grote aantrekkingskracht op de liefhebbers van het diepzeeduiken. Zij kunnen in Tamariu terecht bij een duikclub waar je materiaal en een bootje huren om de onderzeese fauna en flora te ontdekken.

Is de winter voorbij dan komen de inwoners van de aanpalende stad Calella de Palafrugell de rust opzoeken van het l’Iris strand. Dit heerlijke zandstrand wordt omgeven door een prachtig natuurlijk decor. Ten zuiden van dit strand staan enkele rotsen die nog andere kleine kreekjes verbergen zoals de Musclera ende Porxo d’en Borrell.

Zoek je een vakantiebestemming waar je nog kunt genieten van de rust en ongerepte baaitjes, dan ben je in Tamariu op de juiste plek. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen en villa’s bij Zoek en boek je vakantiehuis in Tamariu hier!