Mallorca: HET eiland waar jaren velen op vakantie gaan.

Mallorca is het grootste eiland van de eilandgroep “de Balearen”, in de Middellandse zee. De hoofdstad is Palma de Mallorca, wat ook gelijk de hoofdstad van de Balearen is. De Grieken richtten in het verleden een tempel op voor Heracles Maliorcas op en daar komt de naam van het eiland vandaan. Het eiland heeft autonomie, samen met de rest van de Balearen. Het heeft een eigen luchthaven of is bereikbaar met de veerboot.

Wat maakt Mallorca nu zo populair bij veel toeristen? Allereerst omdat het zo’n typisch paradijselijk eiland is. Schitterende witte stranden, met de blauwe zee en palmbomen. Echt zo’n Bounty gevoel krijg je er bij! Wat wil een mens nog meer? Je krijgt echt zo’n gevoel van vrijheid als je daar rondloopt. Echt genieten met de blote voeten in het zand en de zon die schijnt. Het water heeft een heerlijke temperatuur om lekker af te koelen. Maar welke kanten van Mallorca zijn minder bekend, maar ook de moeite waard om kennis mee te maken?

Wat heel erg leuk is, is dat je met een oud stoomtreintje vanuit Palma de Mallorca naar Soller kunt. Dat treinritje duurt een uur, waarna je verder in het oude stadje kunt rondkijken. Zeker de moeite waard! Ook kun je verder met een oude tram nar Port d’ Soller om de haven te bezichtigen.

Wat ook leuk is, is om een auto te huren en lekker in je eigen ritme te gaan touren op het eiland. Je zult zeker leuke plekjes tegenkomen en je kunt geheel je eigen vakantie inplannen. Als je zin hebt om naar het strand te gaan doe je dat, zo niet zijn er vele andere plaatsen om te bezoeken.

Je moet ook zeker de hoofdstad bezoeken als je op Mallorca bent. Palma de Mallorca ligt aan de zee, dus je hebt 2 vliegen in 1 klap. Het meest uit het oog springende is de kathedraal La Sue. Verder kun je deelnemen aan stadswandelingen in de oude binnenstad. Die worden begeleid in meerdere talen en zo kun je wat meer te weten komen. Deze oude binnenstad is verkeersvrij en erg leuk om eens rond te kijken.

Ook voor degenen die van shoppen houden is deze stad zeer geschikt. De populaire Zara en Massimo Tutti zijn er te vinden en natuurlijk vele andere leuke winkels.

Je moet ook zeker het Palma aquarium bezoeken als je op Mallorca bent. En natuurlijk het Aqualand waterpark! Mallorca is dus erg leuk om op vakantie te gaan met kinderen, omdat er leuke dingen te doen zijn voor de kinderen.

In Porto Cristo bevinden zich de grotten van Ham en Drach. Ook is er een ondergronds meer Lago de Martel. Verder is het bergdorp Valldemossa aan te bevelen als je van wandelen en rust houdt. Op het schiereiland Formentor staat een beroemd hotel waar vaak beroemdheden verblijven. Vanuit dit hotel heb je een prachtig uitzicht en kun je beroemdheden spotten als je geluk hebt. Santa Ponsa is DE plaats voor golfliefhebbers.