9 redenen waarom Tossa de Mar ideaal is voor een familievakantie

Ben je een vakantie aan het plannen met jouw gezin? Dat is niet altijd makkelijk, het kan soms heel erg moeilijk zijn om een vakantiebestemming te vinden waar alle leden van het gezin blij mee zijn. Iedereen heeft namelijk andere en eigen voorkeuren en wensen! Het is dan wel zo fijn om een veelzijdige vakantiebestemming te vinden die zowel leuk is voor de kids als voor de ouders.

Tossa de Mar is zo´n bestemming. Perfect voor de hele familie!

In en rondom dit kustplaatsje valt er namelijk genoeg te ontdekken: prachtige stranden, mooie natuur, leuke bezienswaardigheden, actieve uitjes en nog veel meer. En het fijne aan dit plaatsje is dat het super goed te bereiken is!

Tossa ligt op ongeveer 100 km van Barcelona en is vanaf deze stad perfect bereikbaar per auto, trein of bus. Combineren jullie dus de stad en het strand graag? Dan kan het een heel leuk idee zijn om een paar daagjes Barcelona te combineren met een weekje aan het strand in Tossa de Mar.

Ben jij benieuwd geworden waarom je nou echt met je gezin naar dit fijne kustplaatsje moet gaan? Lees dan zeker deze 9 redenen waarom Tossa de Mar de ideale familievakantie bestemming is.

1. Tossa de Mar kent prachtige stranden

Tossa de Mar kent meerdere prachtige stranden die heerlijk zijn om te ontdekken samen met je gezin. Ga bijvoorbeeld naar Platja Gran, een mooi, centraal strand met fijn zand en kleine stenen waar je kinderen leuk mee kunnen spelen. Houd jij (en je familie) meer van afgelegen stranden? Dan is Calas echt the place to be. Dit mooie strand is niet bereikbaar per weg, je kunt er alleen maar komen per boot of door er naartoe te hiken.

Als je kleine kinderen hebt, houd er dan rekening mee dat de hike er naartoe wel enigszins moeilijk kan zijn. Een boottocht er naar toe kan in dat geval een makkelijkere en ook geweldige optie zijn. Zijn je kinderen echter al wat groter en houden jullie wel van een wandelingetje? Dan kan het daarentegen extra leuk zijn om samen te hiken naar Calas, het is dan zeer zeker de moeite waard!

2. In dit kustplaatsje kun je heerlijk struinen door de historische wijk Vila Vella

Vila Vella is het oude gedeelte van Tossa de Mar, en is een fijne wijk om samen doorheen te struinen en je helemaal in te verliezen. Je vindt Vila Vella achter de stadsmuren in de baai van Tossa de Mar. Het is een waar doolhof van kleine straatjes met mooie, traditionele mediterrane huizen. En als jullie moe zijn geworden van het wandelen, neem dan plaats in één van de vele leuke restaurantjes in deze wijk! Je vindt hier namelijk prachtige idyllische plekjes waar je kunt genieten van een heerlijke typische lunch van de Costa Brava.

Vila Vella is ook de ideale plek voor het kopen van leuke souvenirs, het wijkje zit namelijk vol met pittoreske winkeltjes met de leukste hebbedingetjes. Ook kun je de stadsmuren op gaan en genieten van een prachtig uitzicht over Vila Vella. TIP! Het is extra leuk om dit te doen tijdens de zonsondergang, omdat je dan, bij de ondergaande zon, kunt genieten van een geweldig uitzicht over de zee.

3. Tossa de Mar heeft een prachtig kasteel met een adembenemende ligging

Tossa de Mar, is werkelijk een idyllische kustplaatsje, direct aan een strand met fijn zand en helder water, en vanuit waar je ook nog eens uitkijkt op een prachtig kasteel op een heuvel.

Kan het nog idyllischer? Ja!

Breng een bezoekje aan het kasteel, Castillo de Tossa de Mar! Ontdek en verbaas je van hieruit over het prachtige uitzicht over het plaatsje Tossa en de azuurblauwe zee. Het is tevens een leuke wandeling om samen met het gezin te maken en waarbij jullie zeker je ogen uitkijken. Vergeet dus ook niet om je camera mee te nemen want je zal er zeker foto’s van willen maken! Uiteraard kun je bovenaan de heuvel ook wat drinken of eten, houd er wel rekening mee dat je hier wel iets meer moet betalen dan in het plaatsje zelf.

4. Tossa de Mar kent een Moorse Toren die zo uit een piratenverhaal zou kunnen komen

Je kinderen zullen misschien niet gelijk enthousiast worden bij het idee van een historisch uitje naar de Moorse Toren van Tossa de Mar, maar als ze er eenmaal zijn zullen ze het prachtig vinden! Het leuke aan deze toren is, naast het feit dat hij nog prachtig in tact is, dat het een oude verdedigingstoren was die het plaatsje tegen mogelijk vijanden moest beschermen. Daarnaast is de toren ook een onderdeel van het kasteel en kijkt dus ook uit over de zee. Samen met je kids kun je je hier echt wanen in prinsessen en riddersverhaal of zelfs in een heus piratenverhaal.

Voor dit avontuur moet je echter wel een wandelingetje bergopwaarts maken, maar het uitzicht over Vila Vella, de stranden en de rest van het kustplaatsje maken de moeite dubbel en dwars waard.

Let op! Ga deze wandeling niet op het heetste moment van de dag maken. Het is beter om dit vroeg in de ochtend of laat in de middag te doen, zodat zowel jijzelf als de kids niet bevangen worden door de warmte! 

5. Je kunt hier terug in de tijd gaan en Romeinse ruïnes ontdekken

Houden jullie wel van wat geschiedenis en het bezoeken van eeuwenoude plekken? Je merkt het al, dan kunnen jullie gerust je hart ophalen in het historische Tossa de Mar. Er zijn namelijk genoeg historische trekpleisters in én rondom dit prachtige kustplaatsje te ontdekken.

Aan de rand van Tossa de Mar liggen de ruïnes van de Romeinse villa Els Ametllers, die ook nog eens de plek aangeven waar Tossa de Mar oorspronkelijk gesticht is. Het kent een prachtige ligging op een berg naast de zee, dit maakt het een nog bijzondere plek die zeker een bezoekje waard is.

6. Je kunt hier uitstekend diepzeeduiken

Zijn je kinderen al wat groter en houden jullie wel van wat avontuur? Dan is diepzeeduiken misschien wel echt iets voor jullie. Tossa de Mar kent een prachtig strand met een nog mooiere zee waar heel veel in te ontdekken valt. Het is de perfecte plek voor diepzeeduiken en je vindt bij het strand ook meerdere bedrijven die duikexcursies en lessen aanbieden.

Hebben jullie nog nooit eerder gedoken? Dan zullen jullie waarschijnlijk niet dieper dan 8 meter de zee in gaan, maar zelfs dan kunnen jullie nog altijd vele prachtige vissen ontdekken. 

7. Je kunt in Tossa de Mar het zeeleven ontdekken zonder nat te worden

Hmmm…het echte zeeleven ontdekken zonder nat te worden…? Dit klinkt natuurlijk als een raadsel!

Maar niets is minder waar, je kunt in Tossa de Mar namelijk een excursie maken op een boot met een glazen bodem. Zo kun je dus het zeeleven ontdekken zonder daadwerkelijk nat te worden.

Houd je dus niet van duiken of snorkelen? Ben je geen echte waterfanaat? Of zijn je kids nog klein? Ben je echter wel dol op de zee en al haar prachtige verborgen geheimen? Dan is dit een perfect uitje voor jou en jouw gezin! Je kunt zo namelijk ook heel goed de koraalriffen en de vissen ontdekken, het uitzicht verandert tijdens de boottrip constant en je zult echt je ogen uitkijken.

8. Er gaat een toeristentreintje door het plaatsje

Je zult misschien niet de grootste fan zijn van een toeristentreintje, maar kinderen vinden dit vaak wel een geweldige optie. En zeg nou zelf, wat is er mooier tijdens je vakantie dan het zien van hun stralende gezichtjes! En vergis je niet, in het treintje kun je zelf ook stiekem even rustig genieten van het uitzicht.

Het is een tour van ongeveer 30 minuten, waarin je wordt meegenomen de straten van Tossa de Mar. Je kunt voor het treintje opstappen bij  Platja Gran. En zeg nou zelf, dit is toch een geweldige om samen het plaatsje te ontdekken, zonder dat je kinderen (of jij) te moe worden of het erg warm krijgen. 

9. Er liggen rondom Tossa de Mar meerdere pretparken

Dit is iets waar je kinderen waarschijnlijk ook erg enthousiast van worden, rondom Tossa de Mar liggen er meerdere pretparken die perfect zijn voor een dag vol met familieplezier. Zo ligt er in het nabijgelegen Lloret de Mar (op 20 minuten rijden) het Gnomo Park, een park die draait om de wereld van kabouters. In Lloret de Mar ligt verder ook het indrukwekkende waterpark Waterworld, met attracties die leuk zijn voor het gehele gezin, van jong tot oud. Je vindt hier namelijk een golfslagbad, meerdere glijbanen, jacuzzi’s en ook ondiepe baden speciaal voor de kleintjes.

 

Boek nu jouw droomvakantie met het hele gezin in Tossa de Mar!