5 Redenen om op vakantie naar Spanje te gaan

5 Redenen om op vakantie naar Spanje te gaan

Je hebt nimmer een reden nodig om Spanje te bezoeken, het land is immers fascinerend en geweldig! Op elk moment van de dag, tijdens ieder seizoen, zomer of winter, Spanje blijft ons altijd verrassen met haar charme. Hier vind je dan ook 5 redenen om binnenkort je koffers te pakken en op vakantie naar het idyllische Spanje te gaan !

1.Beste Prijs én Bestemming!

Spanje blijft een van de goedkoopste en beste bestemmingen om op vakantie te gaan binnen Europa. Het gehele jaar door! Zo kun toeristische plekken als Mallorca, Lanzarote, Costa del Sol, Costa Brava en Menorca aandoen voor een hele gunstige prijs. Op dit moment is de Costa del Sol zelfs de op twee na goedkoopste bestemming binnen heel Europa. Het is niet alleen goedkope reizen, maar ook de appartementen, vakantiehuizen en villa’s in Spanje en hotels zijn goedkoop en betaalbaar.

2. Prachtige stranden

Spanje heeft adembenemende stranden waar je je je dagen zonnebadend door kunt brengen en ’s avond in alle rust kunt genieten van een heerlijke wandeling. Op het gebied van idyllische stranden zijn er dan ook in Spanje eindeloos veel plekken waar je heerlijk in de zee kunt, maar ook delen waar je nog kunt kamperen aan de oever of deel kunt nemen aan een van de beste strandfeesten. Feest de hele nacht met je vrienden en haal alles uit je vakantie. En vergeet Ibiza niet, de party-hoofdstad. Totaal gek en tegelijkertijd geweldig! Vakantiegangers die op zoek zijn naar vrede en rust, kunnen beter naar Tenerife gaan.

Wat echter het mooiste is aan de Spaanse stranden is, is dat ze variëren van kleine kiezels tot lange gouden zandstranden. Stranden zoals Langre-Cantabria of Cala Mesquida op Mallorca hebben kristalhelder schoon water en ademen de oude Atlantische charme uit.

3. Festiviteiten en Plezier

Spanjaarden staan bekend om hun lekkere eten, gastvrijheid, cultuur en feesten tot de zon op komt. Een doorsnee avond in Spanje begint om 22.00 uur en gaat door tot in de vroege uurtjes. Doordat de Spanjaarden hard werken weten ze ook als geen ander hoe ze moeten genieten van hun vrije moment. Dit doen ze door hun jaar te vullen met feesten en gezellige regionale en nationale festiviteiten. Bij deze festiviteiten wordt veel op straat gedanst, goed gedronken en uiteraard genoten van Spaanse lekkernijen. Enkele goede voorbeelden zijn: La Tomatina, de Fair van Sevilla in april, de Fallas in Valencia, het Haro wijnfestival en meer. Spanje kent meer dan 10 grote festivals waar uitbundig gevierd wordt.      

4. Kunst en Cultuur

Spanje, een land vol cultuur, maar ook een land met veel uiteenlopende religieuze culturen. De 17 Spaanse regio’s staan bekend als Autonome Gemeenschappen. Deze regio’s worden allemaal individueel bestuurd en hebben ook verschillende culturen. Interessant genoeg heeft Spanje vier talen officieel erkent. Zo heb je uiteraard het Spaans, maar ook Catalaans, Galicisch en Baskisch, én ze klinken allemaal even temperamentvol. In de meeste regio’s spreken ze nog steeds een lokaal Spaans dialect. En iedere regio heeft haar eigen gebruiken en tradities waar men trots op is.

Los van cultuur heeft Spanje ook een grote bijdragen aan de kunstwereld geleverd. Namen als Pablo Picasso, Joan Miro, en Salvador Dali, zijn zeer beroemde namen in de wereld van de beeldende kunsten. De ontelbare musea en kunsthuizen zijn een bewijs van de grote kunstzinnige wereld van Spanje. Plekken als het Prado, de Thyssen Bоrnеmіѕzа Muѕеumѕ (Madrid) en Reina Sofia zijn dan ook grote toeristische trekpleisters die zeker een bezoek waard zijn.

5. De Goddelijke Lekkernijen

Los van de prachtige stranden langs de kust, de adembenemende Spaanse eilanden, de vele festiviteiten, de cultuur en historische kunstwerken, is Spanje ook beroemd om verrukkelijke lekkernijen die je doen watertanden. Spaanse hapjes hebben een unieke smaak, die ons alle verassen met hun sprekende kleuren en heerlijke geuren.

Wanneer je in Spanje bent, moet je echt tapas proberen. Tapas worden op bijna elk moment van de dag gegeten en zit diep geworteld bij de Spanjaarden. De tortilla, een mix van ei, aardappel, tomaat en kruiden, is het standaardgerecht in Spanje, wat in bijna elk restaurant geserveerd wordt.

En dan Valencia, de stad die je blijft verrassen. Het beroemde gerecht Paella is een pan gemixt met rijst, groenten en de weldaad van zeevruchten, samen met verschillende kruiden. Nog meer gerechten die je zeker moet proberen zijn Jamon Iberico als je in Madrid bent, Aioli en Queso Manchego.