Reizen met een klein budget? Kom naar Spanje!

Bij reizen denken we vaak dat we daar een aardig spaarcentje voor nodig hebben. En vaak is dat ook wel zo, maar wat nu als je dat ook wat goedkoper kan doen? Wie wil dat nu niet? Heeft dat nu ook gevolgen voor de luxe en de kwaliteit van reizen? Zeker weten, maar als je dat niet zo belangrijk vindt is het een erg leuke “sport” om zo goedkoop mogelijk te reizen. Dat geeft weer een totaal andere dimensie aan het reizen. Maar hoe kun je nu goedkoper reizen?

Allereerst kijk je natuurlijk naar de tijd waarin je reist. Je hebt duurdere en goedkope seizoenen en zelfs in de goedkope seizoenen heb je nog prijsverschillen in tickets. Dus als je dat dan een beetje in de gaten houdt kun je heel goedkoop tickets krijgen! Daar kun je al behoorlijk wat op besparen! Voor langere vluchten geldt dat het goedkoper is bij meerdere overstappen, dus daar kun je voor kiezen. Parkeer vooral niet je auto op het vliegveld, maar laat je door iemand brengen. Als je er nu niet onderuit kan, reserveer dan op tijd.

In het vliegtuig kun je zelf eten meebrengen, dat scheelt een hoop, want het is erg duur in het vliegtuig! Drinken mag je niet meenemen, maar wel kopen in de belastingvrije zone, en dat scheelt ook wat. Wat bagage betreft kun je ook besparen als je het maximum aan handbagage meeneemt. Als je naar een warm oord gaat zijn wat T-shirtjes en korte broeken genoeg, dus hoef je geen extra koffer te betalen. Qua accommodatie kun je kiezen voor woningruil. Als je toevallig iemand kent in het land waar je naar toe gaat is dat helemaal gratis. Of je gaat bij iemand logeren, als die er ruimte voor heeft, en eventueel geef je een vergoeding. Ook op eten kun je besparen door bijvoorbeeld zelf te koken of lokaal voedsel te kopen bij van die kleine tentjes in plaats van dure restaurants. Je kunt tegenwoordig allerlei apps downloaden, dus hoef je geen landkaarten, taalgidsen enz. meer te kopen.

In andere landen heb je vaak te maken met andere munteenheden. Je kunt er op letten bij het wisselen, als je cash wilt wisselen, dat je wisselt waar de koers het beste is. Ook zijn er minder extra kosten als je grotere bedragen opneemt, want hoe vaker je geld opneemt hoe meer extra kosten je maakt. Je kunt naar het buitenland gaan en tussendoor werken, dus dan verdien je zelfs! Veel jongeren maken dankbaar gebruik van deze methode. Ze wisselen het werken en het reizen met elkaar af. Of je kunt jezelf als vrijwilliger aanbieden en als je geluk hebt krijg je kost en inwoning! Op deze manier krijg je een onvergetelijk kijkje in de cultuur en die kans krijg je niet zo maar!

Er zijn dus talloze mogelijkheden om te besparen, maar bij sommige hangt het natuurlijk wel af van de omstandigheden waar je je in bevindt. Zeker de moeite waard om in gedachten te houden bij het plannen van je reis!