Reizen met kinderen een uitdaging? Niet in Spanje!

Veel jonge mensen gaan reizen als ze nog geen kinderen hebben en daarna denken ze dat het niet meer zo makkelijk is om te reizen. Is dat zo? In zekere zin hebben ze gelijk, want er komt een hele lijst van extra dingen bij kijken die je moet regelen van tevoren en onderweg! Als je daar toe bereid bent is het zeker de moeite waard om gewoon de kinderen mee te nemen. Ongetwijfeld heb je een ander soort reis, maar ook heel leuk om eens te ervaren hoe dat is! Kinderen lokken bijvoorbeeld vaak reacties uit van de lokale bevolking en dat is erg leuk om te zien!

Waar moet je op letten als je kinderen mee neemt op reis? Allereerst moet het kind een eigen paspoort en als de ouders beiden mee gaan dan zijn er verder geen papieren nodig. Natuurlijk is het handig om bij het uitstippelen van de reis te kijken of er wat te doen is voor de kinderen. De accommodaties waar je slaapt hebben vaak speciale faciliteiten voor kinderen, en zeker als je er wat langer verblijft is het goed om daar naar te kijken. Ook wat betreft het eten zijn kinderen vaak wat meer gehecht aan voor hen bekend eten. In het buitenland zijn natuurlijk allerlei andere soorten eten te vinden en vaak ook wat gekruider dan wij gewend zijn. Je kunt kijken of er patat, pizza, pannenkoeken en / of pasta te krijgen is, want dat lusten ze meestal wel en is vaak overal wel te bestellen. In andere landen is het vaak wat warmer dan we gewend zijn, dus let er goed op dat jij en je kinderen goed gehydrateerd blijven. Nu kun je niet overal uit de kraan drinken, dus zoek dat ook even goed uit van te voren. Of koop voor de zekerheid gewoon water! Kinderen vinden een eigen waterflesje meestal wel interessant, dus dat helpt ook weer een beetje..

Wat trouwens meestal ook lastig is voor kinderen als je uit eten gaat is het wachten. Je kunt dus bij het uitzoeken van een restaurant ook kijken of er eventueel een speelhoek is of een strandje waar de kinderen zich kunnen vermaken tot dat het eten komt. Is dat er niet kun je zelf ook altijd nog een kleurboek met kleurpotloden meenemen.

Natuurlijk is het verstandig om te kijken naar de gezondheidsrisico’s van het land waar je heen gaat. Kinderen zijn gevoeliger en daarom is het beter, als je kinderen meeneemt, dat je een land uitkiest met minder risico’s voor de gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld beter naar Australië gaan dan naar de tropen, waar je te maken kunt krijgen met malaria en allerlei andere ziektes. Sowieso is het slim om wat eerste hulp artikelen mee te nemen. Met kinderen gebeuren nogal eens wat ongelukjes en veel dingen kun je zelf oplossen.

Dus is reizen met kinderen een uitdaging? Het vergt zeker wat extra aandacht, creativiteit, geduld en uitzoekerij, maar het is zeker de moeite waard!