Spanje: het gezondste land!

Waarom is Spanje het gezondste land?

Als je nog twijfelde dan hoeft dat nu niet meer. Wie wil er nu niet op vakantie of gaan wonen in het gezondste land van Europa, of misschien zelfs ter wereld? Het is officieel: Spanje is het gezondste land. Maar waarom is Spanje het gezondste land? Er wordt gekeken naar de gemiddelde leeftijd die mensen bereiken en de gezonde jaren die mensen leven, dus niet ziek zijn. Je ziet vaak oude mensen zitten, keuvelen en gezellig praten. Ze genieten van hun oude dag. Maar wat is hun geheim?

In de eerste plaats is de lucht schoon en zuiver. Murcia is de provincie met de zuiverste lucht. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de dennenbossen die er te vinden zijn. De zeelucht en de zoutmeren. Die combinatie maakt een zuivere lucht. Dus voor een natuurlijke welness vakantie moet je in Murcia zijn!

In de tweede plaats speelt het klimaat een grote rol. Het is er bijna altijd mooi weer en dat doet iets met een mens. Aan vitamine D geen gebrek en het serotonine hormoon wordt aangemaakt. Dat zorgt ervoor dat een mens blij is! Positiviteit is altijd goed voor een mens. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat negativiteit (boosheid, haat enz.) slecht is voor je gezondheid. En het klimaat is stabiel, dat is ook een belangrijke factor!

Ook spelen de gewoontes van de Spanjaarden een grote rol. Spanjaarden kunnen gewoon lekker niks doen! Ze houden siësta’s en geven zich over aan het ritme van de zon. Heerlijk wat gaan eten en niks hoeft! Daar kunnen we nog wat van leren!

Tips om je verblijf in Spanje nog gezonder te maken!

Als je in Spanje op vakantie gaat of gaat wonen dan kun je er op letten dat je genoeg beweegt en hoe je eet, om je verblijf nog gezonder te maken. In Spanje is ook het voedsel gezond, omdat men olijfolie gebruikt en verse producten. Ze eten vooral gevarieerd, dus van alles uit de schijf van 5. Als ontbijt eten ze ontbijtgranen, en als ze groente en fruit eten dan kopen ze dat vaak vers, uit eigen land, op de markt. Ook vlees en vis is vers, uit eigen land. En zoals we weten is vooral vis erg gezond, dus als je van vis houdt kun je genoeg gerechten met vis eten in Spanje!

De verwachtingen voor Spanje als gezondste land

Spanje is 5 plaatsen gestegen, dus dat is niet niks! Er wordt verwacht dat de Spanjaard in 2040 gemiddeld 85,8 jaar wordt en daarmee Japan verslaat. Er wordt verwacht dat Spanje dus op de eerste plaats van de wereld komt te staan. Dus als je wilt investeren in een huis in Spanje dan is dat een goed idee! Of als je erover nadenkt om na je pensioen in Spanje te gaan wonen, doen! Of gewoon een vakantie kan je even opladen om er weer tegenaan te kunnen! En als je het je kunt veroorloven, misschien meerdere vakanties per jaar!