Trouwen in Spanje: de bruiloft van je dromen

Waarom zou je trouwen in Spanje?

Mensen die willen trouwen in Spanje hebben vaak iets met Spanje. Misschien hebben ze elkaar er leren kennen of gaan ze er vaak op vakantie. Het klimaat in Spanje is ideaal voor een bruiloft en het zal absoluut een bruiloft zijn die je nooit meer zult vergeten! Er zijn in Spanje prachtige plekjes en decors te vinden die je in een sprookje zullen wanen. Je kunt er prachtige foto´s maken! En je kunt er gelijk een vakantie, als gast – huwelijksreis, als bruidspaar aan vast plakken! Als je het geld er voor hebt waarom zou er dan niet alles aan doen om de mooiste dag van je leven ook de mooiste dag van je leven te maken!

Wat moet je regelen om in Spanje te trouwen?

Je kunt het beste aan de Spaanse ambassade vragen welke papieren je precies nodig hebt. Je kunt je buitenlandse akte inschrijven in Nederland, maar je moet er wel voor zorgen dat je het document wat je in Spanje krijgt daar laat legaliseren. Ook daar kun je meer informatie over krijgen bij de Spaanse ambassade. In Spanje kun je voor de wet trouwen als 1 van de 2 in Spanje woont of de Spaanse nationaliteit heeft. Of je kunt het huwelijk door een priester in laten zegenen als je beide katholiek bent. Nogmaals om dat allemaal precies uit te zoeken kun je het beste de Spaanse ambassade om advies vragen. Om alle rompslomp te voorkomen trouwen de meeste gewoon in Nederland en wordt er in Spanje gewoon een showceremonie opgevoerd met een receptie / feest na afloop.

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je eerst checkt of je gasten wel mee willen naar Spanje. Ook moet de datum ver van te voren bekend zijn, zodat iedereen het vervoer naar Spanje op tijd kan regelen. Je moet de locatie regelen, het culinaire deel en noem het allemaal maar op. Er zijn Nederlandse weddingplanners die dat in Spanje allemaal voor je kunnen regelen als je dat zelf niet wilt of kunt. Zij weten precies die mooie plekjes te vinden die geschikt zijn voor jou en kunnen goed overweg met de taal. Zeker een aanrader als je niet zo goed met de taal, gewoontes en gebruiken in Spanje overweg kunt. Zij hebben dit al vaker gedaan en weten precies hoe ze het moeten aanpakken.

Tips om in Spanje te trouwen

Denk bij het plannen van het programma aan het moment van het jaar en het moment van de dag. Als je midden in de zomer gaat trouwen kan het in het begin van de middag erg warm zijn. Dan kan je dus beter het programma naar de avond schuiven.

Ook is het belangrijk dat je alles regelt of laat regelen zoals jullie het willen! Laat je niets aanpraten! Het is jullie dag!

Zorg ervoor dat je een goede fotograaf hebt die ook video maakt. Deze dag moet worden vastgelegd, want dit wil je nooit meer vergeten!