Tips om een top vakantie in Spanje door te brengen!

Praktische tips!

De zomervakantie is weer aangebroken en zoals elk jaar vertrekken veel mensen op vakantie naar Spanje. Maar wat is nu belangrijk om te regelen en mee te nemen? Natuurlijk gelden dezelfde dingen voor elke vakantie, zoals kleding, toiletartikelen en noem het maar op, maar waar moet je op letten als je specifiek naar Spanje gaat?

Je moet rekening houden met veel zon, dus een zonnehoed / zonnebril en zonnebrandcrème. Zorg dat je voldoende bescherming tegen de zon bij je hebt! Als je religieuze plaatsen wilt bezoeken moet je jezelf bedekken, dus zorg ervoor dat je een sjaal bij je hebt, of kleding die wat beter bedekt. Als je van plan bent te gaan shoppen in Spanje, neem dan niet zo veel kleding mee! Ook goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe in Spanje, want als je dingen gaat bezichtigen zal je best veel gaan lopen. En de wandelpaden en straatjes zijn allemaal wat ongelijk en heuvelachtig. En wat zeker onmisbaar is als je geen, of niet zo goed Spaans kent, een woordenboekje. Weinig Spanjaarden kennen Engels, en als je wat duidelijk wilt maken of wilt vragen zal je dat in het Spaans moeten doen.

Het is ook wel handig om er voor te zorgen dat je altijd van contant geld op zak hebt, want er kunnen gelegenheden zijn waar je niet kunt pinnen of geen kleine bedragen kunt pinnen.

Tips wat de gastronomie betreft

Spanje is het land van de gastronomie. Je kunt de gelegenheid niet laten lopen om de Spaanse keuken eens te proberen! Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Het is leuk om daar naar te informeren en die specialiteiten eens te proeven. De Spanjaard ontbijt met broodjes of gebakjes en een kop koffie of warme chocolademelk. Lekker zoet!

De lunch bestaat uit drie gangen en wordt uitgebreid gegeten. Daarna wordt er door sommigen een dutje gedaan. Dit alles tijdens de siësta. Wanneer wij ’s avonds eten, rond 18.00 uur, nemen de Spanjaarden wat hapjes, tapas. En pas ’s avonds laat gaan de Spanjaarden dineren. Voor 21.00 uur zal je weinig Spanjaarden tegenkomen in restaurants, zeker in de zomermaanden! Ook zijn er vele soorten wijnen in Spanje te vinden, want Spanje is het land van de wijn. Als je van wijn houdt is dit een mooie kans om wat wijnen te proeven! Je hebt foodtours waar je lokale specialiteiten met locals kunt proeven. Een aanrader!

Tips om te doen in Spanje

Wij Nederlanders fietsen veel, dus wat is er nou leuker dan fietsen in Spanje. Dat kan in Valencia, want daar zijn namelijk fietspaden te vinden. Een city trip Valencia op de fiets! Ook in Madrid kan je tegenwoordig goed fietsen, vooral in het weekend, want dan worden er wegen afgesloten.

Ook is het leuk om een road trip door Spanje te maken als je wat langere tijd in Spanje doorbrengt. Er is zoveel moois te zien in Spanje, dat het zonde is om op 1 plek te blijven hangen!