Watersport in Spanje: heerlijk afkoelen na het zonnen!

Bij Spanje denk je natuurlijk gelijk aan de stranden en de zee, waar je heerlijk kunt ontspannen en zonnen. Maar er zijn genoeg mensen die hun vakantie liever wat actiever doorbrengen en een leuke optie is dan op het water wat actiefs te doen. Degenen die willen zonnen kunnen zonnen en de rest kan actief doen op het water. In Spanje zijn genoeg opties om deel te nemen aan water sporten. Vaak hebben campings aan zee opties zoals duiklessen en surflessen. Maar er zijn natuurlijk ook zo activiteiten waar je aan deel kunt nemen, want er wordt genoeg georganiseerd.

Je kunt bijvoorbeeld gaan kajakken en het leuke daarvan is dat je op plekjes komt die anders niet bereikbaar zijn! Je kunt duiken en het leuke ervan in Spanje is dat je dolfijnen en schildpadden tegen kunt komen. Ook zijn er alen, octopussen, barracuda’s en adelaarsroggen te zien. Rond Gibraltar zijn er heel soms zelfs walvissen te zien. Ook kun je vissen op zee in Spanje. Er zijn leuke excursies die allerlei informatie geven. Verder kun je surfen, zeilen, op de jetski als je van een beetje snelheid houdt en waterskiën. Je kunt ergens les in nemen, maar als gevorderde kun je lekker zelf je gang gaan!

In Spanje heb je “puenting” dat is net bungee jumping, maar dan aan een touw in plaats van een elastiek. Dat is voor degenen die wat meer van een uitdaging houden! Als je de puenting aandurft dan is ook canyoning wat voor jou! Dan glij je in een wetsuit door verschillende kloven.

Er zijn langs de hele kust van Spanje 250 havens te vinden en daar zijn meestal wel opties om te (leren) zeilen, duiken en surfen. Genoeg gelegenheden dus!

Als je wilt duiken dan is het wel goed om je te laten informeren van te voren. Meestal gebeurd dat ook wel, maar er zijn vissen die je beter kunt ontwijken, zoals pietermannen, kwallen, zee-egels, roggen en schorpioenvissen.

Voor surfers en degenen die willen zeilen geldt dat je goed op de hoogte moet zijn van de weersverwachting. De wind kan het je moeilijk maken, en ook zijn er bepaalde stromingen die gevaarlijk zijn en getijdeverschillen.

Als je de zee op gaat met een boot is het handig om te weten of je zeeziek bent, want dat kan je wat problemen opleveren!

Natuurlijk zijn er ook rivieren en meren in Spanje waar je watersport kunt beoefenen, dus je hoeft niet persé dicht bij de zee te zijn. Er zijn meer dan 1800 rivieren en stroompjes in Spanje. Op die rivieren kun je kanoën, raften of aan hydrospeed doen. Bij deze laatste water sport ga je in een wetsuit zwemvliezen en een bodyboard de rivier af onder begeleiding van een gids.

Een laatste tip wat betreft watersport in het algemeen! Het is natuurlijk wel handig als je kunt zwemmen en als je dat niet kunt kun je sommige sporten wel beoefenen, maar moet je het wel aangeven van te voren!