Een treinreis door Spanje: een leuke manier om Spanje te ontdekken!

 

Als je Spanje eens een keer op een andere manier wilt bekijken dan kun je dat doen per trein. Zo kun je op een comfortabele manier veel van Spanje bekijken. Erg leuk en avontuurlijk om dat eens per trein te doen. Er zijn veel reisbureaus die zulke reizen regelen, maar je kunt ook zelf op het station of online kaartjes kopen. Wat mij betreft leuker en avontuurlijker en natuurlijk goedkoper, want reisbureaus rekenen er meer voor! Het is juist leuk om niet van te voren te plannen, maar gewoon ter plekke te bekijken waar je heen gaat. En een leuke bijkomstigheid is dat de treinen een stuk goedkoper zijn dan in Nederland!

Je kunt kiezen voor de hogesnelheidslijn als je snel van de ene naar de andere plaats wilt en de trein alleen maar gebruikt als vervoersmiddel. Maar als je ook echt wilt genieten van de treinrit en wat wilt zien is het leuk om juist met de “boemeltreintjes” te gaan. Als je met de hogesnelheidslijn wilt kun je van Barcelona naar Madrid, met eventueel een tussenstop in Zaragoza. Met het boemeltreintje kun je bijvoorbeeld  van Bilbao naar Santiago de Compostela, met een tussenstop in Oviedo.

Als je met de trein gaat reizen is het handig om van te voren na te denken of je op de bonnefooi wilt gaan reizen of dat je alles van te voren gaan plannen. Als je gaat plannen dan weet je waar je aan toe bent en als je op de bonnefooi gaat dan neem je zoals het komt. Bepaalde treinen moet je reserveren, dus die kun je dan niet nemen. Ook qua bagage moet je zo slim mogelijk inpakken, want je moet het wel met je mee zeulen. Je zult veel te voet onderweg zijn, dus neem alleen het hoogst nodige mee en stop het in een rugzak. Die zijn vaak het meest comfortabel om mee op stap te gaan.

Ook qua schoenen is het handig om comfortabele schoenen te dragen. Je kunt eventueel een wat eleganter paar schoenen meenemen voor als je uit gaat. Wat overnachtingen betreft kun je goedkoop in backpackerhotels slapen of je neemt de nachttrein, dan kun je gelijk slapen en op de dag kun je leuke dingen gaan doen. Ook als je op de bonnefooi gaat kun je natuurlijk van te voren alvast wel kijken waar je ongeveer heen wilt en hoe je het gaat doen qua overnachtingen. Je kunt ook een Interrail ticket kopen, een “One country pass” en dan hoef je je geen zorgen te maken over tickets. En het is vaak ook goedkoper als je reist met een groep, want dan krijg je groepskorting. Ook scheelt het als je de spitsuren vermijd, want tijdens de spitsuren zijn de tickets duurder!

Je kunt treinreizen zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt en dat maakt het zo leuk. Het is voor iedereen aantrekkelijk die op zoek is naar avontuur en meer wil zien in een kortere tijd!