Sant Antoni de Calonge: Ongedwongen sfeer aan de Costa Brava

Sant Antoni de Calonge maakt deel uit van de pittoreske oude stad Calonge. Deze Middeleeuwse stad ligt op slechts vier kilometer afstand aan de Costa Brava. Hoewel het deel uit heeft gemaakt van Calonge, is Sant Antoni de Calonge ondertussen een zelfstandig dorp en uitgegroeid tot een moderne badplaats. Je vindt hier prachtige stranden en baaien en veel culturele attracties. Een ideale bestemming dus om je stranddagen af te wisselen met culturele uitstapjes. Wat jouw ideale vakantie ook is, er is hier voor iedereen voldoende te beleven! Bovendien geniet je in de zomer van het warme mediterrane klimaat met een verfrissend zeebriesje.

Ben jij er klaar voor om te genieten van onverstoorde plekken en culturele bezienswaardigheden? En daarna volledig tot rust te komen in één van onze droomvilla’s of vakantiehuizen? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de prachtige badplaats!

Sant Antoni de Calonge algemeen

Dit voormalige vissersdorp ligt in de regio Baix Empordà in de provincie Girona. Het ligt aan één van de bekendste costa’s van Spanje: de Costa Brava. Deze kustplaats heeft zich sinds de jaren zeventig van de 20ste eeuw tot een moderne badplaats ontwikkeld. Sant Antoni de Calonge ligt ten westen van Palamos en net onder de badplaats Calella de Palafrugell. Of je nu wilt genieten van een avondje flaneren over de boulevard, heerlijk wilt lunchen of dineren, of uit wilt gaan tot in de vroege uurtjes, hier vind je ongetwijfeld alles wat je zoekt.

Er is een heeft een ruim aanbod van restaurants, bars, winkels en boetiekjes. Aan de moderne boulevard vind je talrijke restaurantjes, tapasbars en een aantal discotheken. Wie graag wat meer afwisseling wenst, kan zich met de trein gemakkelijk verplaatsen naar één van de naburige badplaatsen zoals Playa de Aro, Palamos, Sant Feliu de Guixols, Calella de Palafrugell of Begur.

Sant Antoni de Calonge heeft een mediterraan klimaat, met milde nattere winters en warme droge zomers. In de zomer betekent dit vrijwel gegarandeerd warm en droog weer!

Meer weten over de Costa Brava? Lees dan ook: Ontdek de schoonheid van de Costa Brava in Spanje!

Een ongedwongen sfeer

Liever even geen massale vakantiedrukte en veel buitenlandse toeristen om je heen? Zoek jij graag de rust op te midden van prachtige natuur? In Sant Antoni de Calonge geniet je nog van een ongedwongen vakantiesfeer. Je komt volledig tot rust op één van de ongerepte plekjes. Maar het is er zeker niet saai. Er is van alles te beleven en ontdekken. Op de stranden kun je deelnemen aan allerlei activiteiten. Of je kunt gaan watersporten, wandelen of naar een wijnproeverij. Houd je van culturele uitstapjes? Ook dan zit je hier helemaal goed! In Calonge kun je volop cultuur snuiven! Kortom, voor een totaal ontspannen vakantie ga je naar Sant Antoni de Calonge.

Stranden van Sant Antoni de Calonge

Je vindt er prachtige zandstranden, baaien en grotten. Het fijne goudkleurige zandstrand strekt zich uit over een afstand van 2 kilometer. Douches, restaurants en diverse watersporten zorgen ervoor dat elke toerist het hier naar zijn zin heeft. Net zoals in de rest van de Costa Brava wordt de kustlijn van Sant Antoni de Calonge gekenmerkt door een typische mengeling van prachtige baaitjes en grotten. Dit maakt het de perfecte bestemming voor zowel natuur- als duikliefhebbers. Een aangename wandeling in de natuur of een duikexcursie in kristalhelder water. Het kan allemaal.

huren spanje duiken

Gelegen tussen Platja d’Aro en Palamós, liggen hier prachtige stranden met een gouden gloed op je te wachten, zoals Es Monestri en Playa de Sant Antoni. Deze zijn allebei bekroond met de blauwe vlag voor de waterkwaliteit en de beschikbare voorzieningen. Ontdek meer van deze geweldige onverstoorde plekken, zoals de baaien Racó de les Dones en Racó dels Homes. Als je het beroemde pad Camínos de Ronda langs de Costa Brava volgt, zie je aan het gelijknamige strand de Torre Valentina, een verdedigingstoren met het keurmerk Bien Cultural de Interés Nacional.

De historische stad Calonge

Een uitstapje naar de historische moederstad Calonge is zeker de moeite waard. Hier kun je prachtige historische monumenten gaan ontdekken, zoals het middeleeuwse Castell de Calonge, een van de grootste kastelen in de regio. Om niets te missen, raden we je aan om door het historische centrum te wandelen. De belangrijkste activiteiten van Calonge concentreren zich op het Grote Plein of de Place Mayor, waar ook het Castell de Calonge zich bevindt. Het kasteel vormt het culturele centrum, waar verschillende muziekfestivals plaatsvinden. Tijdens de Goede Week wordt hier jaarlijks ook de middeleeuwse markt gehouden, een bezienswaardigheid op zich.

Op het Place Mayor geniet je van een heerlijk drankje op het terras terwijl je alle oude details van de stad in je opneemt. In de Calle Mayor vind je bovendien tal van leuke winkeltjes. De kerk Iglesia de Sant Martí is uitgeroepen tot een cultureel erfgoed en staat op steenworp afstand van de Place Mayor. Verder vind je in Calonge de overblijfselen van de Iberische nederzetting Castellbarri, met een imposante middeleeuwse toren, en het Casal de Vilanova de Cabanyes, een goed gerestaureerd herenhuis. Kortom, cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Calonge!

Calonge

Wat te doen in Sant Antoni de Calonge?

Sant Antoni de Calonge biedt een breed scala aan activiteiten, zoals watersporten, wandelpaden,  wijnproeverijen en muziekfestivals.

1. Watersporten

De baai van Sant Antoni de Calonge is de perfecte plek voor watersporten zoals zeilen, windsurfen, waterskiën, snorkelen, kajakken of vissen. In het zuidelijke deel ligt het stadsstrand Torre Valentina waar de Sant Antoni Sailing Club is gevestigd. Hier kun je hier Patí de Vela beoefenen, een typische Catalaanse zeilsport met een catamaran. Dit kan ook als je nog nooit hebt gezeild.

2. Wandelroutes

Bij het stadsstrand Torre Valentina begint één van de mooiste wandelpaden van Calonge. De promenade loopt parallel met de Middellandse Zee en kronkelt door spectaculaire dennenbossen en prachtige stranden.

Je vindt hier ook nog een aantal belangrijke dolmens en menhirs. Via uitgestippelde wandelroutes kom je door mooie bossen, langs verschillende dolmens, de stranden en historische monumenten.

3. Cala del Pi

De Cala del Pi is een van de meest bijzondere baaien van Sant Antoni de Calonge. Geniet van de totale rust op het goudkleurige zand omringd door de prachtige natuur. 

4. Cala de Roques Planes

Op zoek naar rust en romantiek? De rotsformaties Cala de Roques Planes zijn ontstaan door de golven. Dit intieme strandje is alleen te voet of per boot bereikbaar.

5. Wijnproeverijen

De wijn van de regio Baix Empordà is al eeuwenlang een van de sterproducten van dit deel van de Catalaanse kust. Aan de rand van Sant Antoni de Calonge bevinden zich verschillende wijnmakerijen en boerderijen waar de wijn wordt geproduceerd. Breng een bezoek aan de prachtige wijngaarden aan de voet van de bergen en geniet van een heerlijke wijnproeverij.

6. Muziekfestivals

Ook voor muziekliefhebbers is Sant Antoni de Calonge the place to be. Tijdens de zomer zijn er diverse muziekfestivals met verschillende muziek genres zoals jazz, folk en pop. Deze worden voornamelijk georganiseerd in en rond het Castell de Calonge.

7. Stranden in de buurt

In de buurt vind je verschillende prachtige strandjes die allemaal de blauwe vlag hebben. De blauwe vlag staat voor kwaliteit en veiligheid. Deze strandjes zijn een bezoek meer dan waard: Es Monestri, Sant Antoni, Torre Valentina, Cala Cristus en Ses Torretes.

Catalaanse gastronomie in Sant Antoni de Calonge

De Catalaanse gastronomie is rijk en gevarieerd. Er worden voornamelijk mediterrane schotels geserveerd met vis, zeevruchten, verse groenten, olijven, rijst, pasta en olijfolie. Traditionele Catalaanse gerechten die je zeker eens moet proberen zijn brood met ham of kip, geroosterd brood met olijven- en tomaten tapenade en tortilla’s. Aan de Costa Brava moet je vast en zeker ook de sardines proeven, die er op allerhande manieren bereid worden: van de gegrilde sardinas à la plancha tot de gepekelde conserven. En uiteraard zijn ook de smakelijke tapas en paella’s zeer zeker de moeite van het proberen waard!

Spanjaarden houden van lekker eten en dat doen ze maar liefst vijf keer per dag! Ze eten later dan gemiddeld in Europa. Ze lunchen tussen 14.00 uur en 16.00 uur. En de avondmaaltijd wordt ‘s winters rond half negen en ‘s zomers vaak pas om half tien gebruikt. Eetgelegenheden gaan in Spanje dan ook later open.

Meer weten over de Spaanse tradities en cultuur? Lees da ook: Wat Je Moet Weten Voordat Je Spanje Bezoekt

Geweldige accommodatie mogelijkheden in Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge heeft alles in huis voor een unieke, zonovergoten vakantie. Niet alleen op het gebied van zon, zee, strand, bezienswaardigheden en activiteiten, maar ook op het gebied van vakantiehuizen en villa’s! Een hotel is natuurlijk leuk, maar je hebt vaak maar weinig ruimte en privacy. En in een hotel is het vaak vrij druk. Drukke ontbijtzalen en overvolle zwambaden waar je op zoek moet naar een ligbed.


De Vakantiehuizen van Club Villamar in Sant Antoni de Calonge bieden veel luxe en privacy. Alle vakantiehuizen en villa’s zijn ruim opgezet, met mooie woonkamers, compleet uitgeruste keukens, luxe badkamers, comfortabele slaapkamers én een mooi buitengedeelte met eventueel een privé zwembad. Je hebt het vakantiehuis helemaal voor jouzelf en jouw gezelschap en deelt dit met niemand anders. Een villa of vakantiehuis huren is dan ook de ideale oplossing. Wist je dat dit veel goedkoper is dan een hotel en zelfs goedkoper kan uitvallen dan een campingvakantie? Bekijk snel ons totale aanbod vakantiewoningen en villa’s al dan niet met zwembad en boek je droomvakantie in het adembenemende Spanje!

******************************

Wil je meer weten over reizen naar Spanje in het algemeen, neem dan ook een kijkje bij de blog: Vakantie Spanje – Ontdek alles wat je moet weten over de zonbestemming Spanje. Hier ontdek je alles wat je moet weten over je vakantie naar Spanje. Meer weten over Lloret de Mar? <Klik dan hier!