De Caminos de Ronda wandelen (Lloret)

Wat kan er beter zijn voor ontspanning dan een wandeling langs de zee? Dankzij de kustwandelingen, ook Caminos de Ronda genoemd, is Lloret de Mar een ideale plek voor diegenen die van wandelen houden.

Ontdek de schoonheid van de kustlijn van de Costa Brava!

Wat zijn de Caminos de Ronda?

Het zijn oude paden die de kustlijn van de Costa Brava volgen. Oorspronkelijk dienden ze om de verschillende dorpjes langs de kust met elkaar te verbinden en gaven ze ook toegang tot de stranden en verborgen baaien ter verdediging tegen smokkelaars. Langzaamaan zijn ze hersteld zodat de lokale bevolking en vakantiegangers kunnen genieten van deze prachtige wandelpaden.

In Lloret de Mar loopt het pad (GR-92) langs de zee en biedt het geweldige uitzichtpunten over de Middellandse Zee. Als je dit pad volgt vind je ook prachtige baaien.

De Doña Marinera bij Lloret de Mar

Ontdek de kustlijn op een andere manier

Ontdek de Costa Brava, tussen het blauw van de zee en het groen van de pijnbomen. Deze makkelijke route is voor iedereen geschikt. Met name gezinnen actief bezig willen zijn genieten ervan.

Al duurt de volledig wandeling ongeveer 45 minuten, het is ook mogelijk halverwege te stoppen en naar de stad terug te keren.

De Camino de Ronda komt langs de Sa Caleta, de archeologische opgraving van Turo Rodo en de Punta de Garbi, van waaruit je een subliem uitzicht op de kust hebt. Loop door naar de Cala Trons, een smalle rotsachtige baai waar je kunt baden in kristalhelder water.

Op je wandeling kom je ook langs de beroemde Doña Marinera van Lloret de Mar. Dit bronzen beeld van de vrouw van een zeeman is het embleem van de stad geworden.

Zorg voor jezelf tijdens je vakantie en geniet van een ontspannende break:

Huur een villa weg om te ontsnappen in Lloret de Mar!