Sant Pere del Bosc – Geweldige locatie in het bos van Lloret de Mar

Op maar 6 km van Lloret de Mar, verstopt midden tussen de pijnbomen, vind je het oude klooster van Sant Pere del Bosc.

Dit modernistische gebouw, een juweel van de Catalaanse architectuur, is een luxueus hotel geworden.

Van middeleeuws klooster tot modernistisch juweel: een stukje geschiedenis…

De eerste sporen van het gebouw dateren uit de 10de eeuw. In die tijd werd het klooster bewoond door Benedictine monniken genaamd “Sant Pere Salou”. Tijdens de Successieoorlog aan het eind van de 17de eeuw werd het klooster verwoest door de Fransen en vertrokken de monniken naar Gerona.

De renovatiewerkzaamheden begonnen in 1789. Het gebouw veranderde voor de eerste keer van stijl: het veranderde van gotisch naar barok. Pas in de 19de eeuw kreeg het echter het uiterlijk dat we vandaag de dag zien.

In 1860 werden de kapel en de grond rondom het klooster gekocht door een “Americano”, Nicolas Font i Maig. De “Americanos” waren inwoners van Lloret die vetrokken waren om fortuin te maken aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Na rijk te zijn geworden in Cuba, besloot Font i Maig terug te keren naar zijn geboorteland. Hij liet toen het historische gebouw renoveren door de beroemde Catalaanse architect Puig i Cadafalch, een vriend van Antoni Gaudi.

In 1904 werd naast de kapel een zuil gebouwd waarop een engel uitkijkt.

Sant Pere del Bosc is daarom zeker meer dan een middeleeuws klooster! Door de architectonische geschiedenis ervan kun je de belangrijkste gebeurtenissen van de Catalaanse geschiedenis ontdekken.

Sant Pere del Bosc

Een idyllisch natuurlijke omgeving

Als je het pijnbomenbos uitkomt verschijnt het majestueus voor je. Geniet een paar rustige momenten en waardeer de architectuur van het klooster. Als je iets meer wilt toevoegen aan je bezoek, raden we je aan een omweg te maken naar het Maritiem Museum in Lloret. Hier kun je meer te weten komen over de fantastische avonturen van de Americanos van Lloret de Mar.

Sinds 2011 is het oude klooster omgebouwd tot een hotel en spa. Voor liefhebbers van verfijnde gastronomie is er ook het restaurant Sant Pere del Bosc. Ondanks de veranderingen heeft het klooster niets van haar schoonheid en charme verloren, eerder het tegenovergestelde.

Deze plaats, die zowel mensen die gefascineerd zijn door geschiedenis als natuurliefhebbers zal verrassen, is een absolute “must see” in Lloret.

Ben je op zoek naar een vakantiewoning weg van alles in Lloret de Mar?

Boek je villa nu!

Hoe er te komen?

Adres: St Pere del Bosc Hotel,
Paratge de Sant Pere del Bosc, Lloret de Mar.
Met de auto: 20 minuten van Lloret. Verlaat Lloret en ga richting Blanes, verlaat de stad en sla rechtsaf richting
Condado del Jaruco en de “Zona Sant Pere del Bosc”.
Te voet: een geweldige manier is om het voetpad te volgen dat wordt aanbevolen door het Toeristenbureau.