Begur – Authentiek aan de Costa Brava – Niet te missen!

Begur, het hartje van de Costa Brava en een prachtige omgeving

Begur ligt iets verder van de kust verwijderd en verheft zich vanuit een enorme geologische massa die loodrecht in zee valt. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht op de aangrenzende badsteden Calella de Palafrugell en l’Estartit en zelfs nog verder op de kust van de Costa Brava. In het achterland heeft Begur de steden Palafrugell en Pals als buurtsteden, die net voor het gebergte liggen. Vanaf de rotsen wordt Begur gedomineerd door een kasteel dat uitkijkt op de Golf van Roses, de eilandengroep Medes, en andere kleine oorden. Met haar mediterrane zeeklimaat en een gemiddelde zomertemperatuur van 26 graden garandeert Begur zo’n 200 dagen zon per jaar. Begur ligt in het centrum van de Costa Brava en is gemakkelijk bereikbaar. De vlieghaven van Gerona ligt op slechts 45 kilometer van Begur, de luchthaven van Barcelona op 142 kilometer.

Zoek een prachtige villa in Begur

Begur, paradijselijke en ongerepte stranden en baaitjes

De kust van Begur kent een enorme variëteit. Zoals het strand, Sa Riera.

– Vanaf het spectaculaire klif van de Cabo de Begur is het uitzicht op de kustlijn adembenemend. De begroeiing van dicht op elkaar groeiende pijnbomen vormt het groene achtergronddecor voor de hoge en smalle inhammen en kleine baaien.

– De meest zuidelijke en smalle baai van Fornells beschikt over een kleine elegante jachthaven en is omgeven door kristalhelder water, waar je naar hartenlust kunt snorkelen en duiken.

Aiguablava met zijn fijne zandstranden staat bekend om zijn heldere en kalme zee, omgeven door ongerepte natuur. Aan deze baai van Begur vind je ook een klein haventje en de beroemde Parador Nacional de Aiguablava.

– Noordwaarts van Begur kom je aan de Cala de Sa Tuna, die zich net als een fjord in het land boort. Deze paradijselijke baai is de meest bezochte plek van talloze schilders. Sa Tuna is van oudsher een zeer geliefde aanlegplaats voor vissersboten en plezierjachten. Naast enkele kleine huisjes vind je hier nog vestingen uit de 16de eeuw. Het strand biedt allerlei diensten zodat de bezoekers zich hier in een optimale vakantiestemming voelen.

– Het grootste en meest noordelijke strand van Begur is Sa Riera. Ondanks de vele toeristische faciliteiten heeft deze oude vissersplaats zijn traditioneel karakter niet verloren.

– Via het Sa Riera strand langsheen een kustwegje, kom je op l’Isla Roja, een geïsoleerd, rustiekstrand waar de nudisten zich komen nestelen. Dit mooie strand van Begur ligt aan een klein rood en rotsachtig eilandje dat haar naam aan de grot geeft.

Begur: bezienswaardigheden, cultuur en tradities

Het karakteristieke beeld van de stad Begur wordt gedomineerd door het feodale 17de-eeuws kasteel, dat gebouwd is op de ruïnes van een middeleeuws fort, dat in 1465 door de troepen van Napoleon I werd verwoest. Een wandeling naar dit kasteel wordt beloond met een adembenemend zicht op de Medes eilanden, de Baai van Roses en haar omgevende natuurpracht. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door mooie, smalle straatjes die lopen vanaf de San Esteve kerk tot in het centrum. Vijf wachttorens getuigen nog van de tijden van de Moren en de piraten. Enkele oude huisjes tonen aan dat Begur ooit een vissersdorp geweest is. In het centrum van Begur zijn ook nog sporen van 19de-eeuwse Indiase architectuur teruggevonden. Maak eens een wandeling door de stad van Begur tijdens een warme zomernacht en ontdek de gastvrijheid van de lokale bevolking, de vele markten, de rijke culturele tradities en dansen, en de charme van dit dorp.

Ben je ook één van die romanticus op zoek naar een idyllische vakantiebestemming met ongerepte baaien en strandjes? Verblijf dan in een mooi vakantiehuis of een leuke villa met privé zwembad in Begur. Het aanbod aan vakantiehuizen staat hier