Wat Je Moet Weten Voordat Je Spanje Bezoekt

Spanje is een prachtig, mysterieus land vol met wonderen om te ontdekken. Het is een ideale plek om naartoe te ontsnappen voor vrijwel iedereen. Spanje heeft iets te bieden voor zowel individuen, als groepen als families ongeacht de achtergrond en interesses. Het zal dan ook geen verrassing zijn om te lezen dat Spanje één van de meest begeerde toeristische locaties ter wereld is.

Maar voordat jij je villa gaat boeken in Spanje, vindt je hier zeven belangrijke punten die wij graag met je willen delen voordat je Spanje bezoekt:

1. Het is een Land van Tegenstellingen

Van de schitterende stranden van de Costa Brava tot aan de adembenemende bergachtige provincie Andalusië; Spanje is een land van tegenstellingen. Gelukkig betekent dit voor jou dat of je nou op familievakantie, een groepsavontuur of een solo excursie bent, er altijd wel iets te doen is voor iedereen! Je vindt er genoeg mogelijkheden om te skiën en snowboarden, vissen en varen, of wandelen en kamperen. En op plekken zoals Granada kun je in één dag van alles een beetje proberen! Zorg er dus voor dat je je fototoestel meeneemt!

2. Spanje heeft 300 Dagen Zon

Wanneer je foto’s aan het maken of video’s aan het opnemen bent van al je avonturen, vergeet dan niet om je in te smeren met zonnebrandcrème! Het land staat bekend om zijn heldere, zonnige dagen en het meest fantastische klimaat dat je ooit mee zal maken. Als je fan bent van de zon, zal je zeker genieten van je dagen aan de blauwe wateren van diverse Spaanse stranden. Als je kleine kinderen op sleeptouw hebt, ga dan vooral naar Cala Llenya. Hier heb je vele plekjes waar je veilig kunnen zwemmen en snorkelen. En als je op zoek bent naar een meer verscholen strand met privacy, ga dan naar Genoveses, een prachtig paradijs om echt te ontspannen!

3. Het Feest Begint Hier VEEL Later

In Spanje hoef je je geen zorgen te maken als je op het strand blijft tot na zonsondergang, want feestjes beginnen hier echt niet eerder dan  ver na 10 uur ’s avonds! De Spanjaarden beginnen zelf over het algemeen pas aan het einde van de avond met hun avondmaaltijd en het diner kan dan vervolgens meerdere uren duren. Het voordeel is wel dat hierdoor de bars en clubs open blijven tot in de vroege uurtjes en je dus meer dan genoeg tijd hebt om de nacht weg te dansen onder het genot van een heerlijk authentieke Spaanse sangria!

4. De Siësta Bestaat Echt en Je Zult Ervan Houden

Laat wakker worden is in Spanje compleet normaal, net als het nemen van een middagdutje (dit is speciaal voor jullie, ouders!). Of je nou tot laat uit bent gegaan de vorige nacht en een opfrisser nodig hebt, of gewoon een pauze kunt gebruiken van de activiteiten van de dag samen met je kleine kinderen, de siësta zal een droom zijn die uitkomt. Siësta zijn middagdutjes en in Spanje is deze gewoonte nog steeds heel erg aanwezig. Dankjewel en slaap lekker!

5. Kies Altijd Voor de Lokale Cuisine

Als je in de voetstappen van de Spanjaarden treedt, neem dit dan letterlijk en vind uit waar zij eten. Je zult er geen spijt van krijgen! Spanje heeft één van de beste cuisines ter wereld, met tapas, paella, gazpacho, patatas bravas… Als het water je nu nog niet in de mond loopt, wacht dan maar totdat je het ruikt! De lokale bewoners weten precies waar heen te gaan, dus als je hun aanbevelingen volgt vermijd je toeristenvallen en zal je geweldige maaltijden eten. Je zult het internet afspeuren naar de recepten wanneer je weer thuis bent!

6. Spanje Heeft een Mooie en Complexe Cultuur

Met geweldig eten, heerlijke sangria en middagdutjes, zal je snel verliefd worden op Spanjes cultuur. Dit land heeft een prachtige  geschiedenis en de cultuur is complex op een mooie manier! Van de stad Madrid tot de kunsttentoonstellingen van Malaga, overal zal je overblijfselen vinden van het rijke verleden die de cultuur van dit land heeft gevormd. Dus terwijl je er bent zal je open moeten staan voor nieuwe dingen om de volledige Spaanse ervaring te beleven. Zeker als je houdt van geschiedenis of graag leert over verschillende overtuigingen!

7. En Leer wat van de Taal!

Als je de lokale bewoners wilt leren kennen, zal het zeker schelen als je wat van de taal kunt spreken! Hierdoor zal je de meest geweldige momenten kunnen beleven samen met de vriendelijke Spaanse bewoners. Spanje is een warm en verwelkomend land, met lokale bewoners die maar al te graag urenlang met je willen praten terwijl je samen met hen tapas eet. Dus spijker je Spaanse basis vaardigheden bij voordat je vertrekt, zodat je de volledige Spaanse ervaring kunt beleven!