De Beste Plekken In Spanje Buiten De Steden

Madrid, Barcelona, Sevilla… Er is zeker geen tekort aan geweldige bezienswaardigheden en bijzondere ervaringen in het schitterende Spanje! En als je met iemand praat die er is geweest zullen deze fantastische steden zeer zeker ter sprake komen. Maar hoe zit het eigenlijk met de plekken buiten de steden? Je weet wel, de minder begane weg?

De echte schatten van Spanje liggen namelijk niet altijd in het zicht. Sommige van hen zijn zelfs zo goed verscholen dat toeristen ze zelden vinden zonder hulp van de plaatselijke bewoners. Maar wij willen er zeker van zijn dat je de kans krijgt om ze aan je reisplan toe te voegen,  zodat je absoluut het beste kunt ervaren van wat Spanje te bieden heeft!

Dus hier zijn ze dan! Vijf ultieme bestemmingen in Spanje die je gezien moet hebben, en die je alleen kunt vinden door buiten de steden op avontuur te gaan.

1. Reus, de Geboorteplaats van Gaudí

Gaudí was een briljante architect, dus als je houdt van aantrekkelijke architectuur en aanzichten die je in verrukking brengen, zorg er dan voor dat je vanaf Barcelona een uur naar het zuiden reist naar Reus, Catalonië! Dit mooie gebied ligt middenin de Tarragona provincie en biedt modernistische Art Nouveau architectuur, perfect voor het nemen van foto’s. Tussen de fotoshoots in kun je uitrusten in één van de vele restaurants met lokale cuisine om je op te laden voordat je je ontdekkingstocht weer vervolgt.

2. De Geschiedenis in Navarre

Ten westen van Aragón ligt het middeleeuwse Baskische koninkrijk Navarre. Dit kleine gebied ligt naast Pamplona, wat je misschien wel kent van het stierenrennen. Navarre heeft een fascinerende geschiedenis die werkelijk elke historicus zal prikkelen! Je zult het bijvoorbeeld geweldig vinden om te wandelen op het terrein van het Kasteel van Xavier, de geboorteplaats en het ouderlijk huis van de heilige Francis Xavier van Navarre, met een geschiedenis die helemaal terug loopt tot het jaar 1223! Voor de echte ultieme beleving, kun je hier het beste begin maart een bezoekje brengen. Er vindt hier dan namelijk een gigantische pelgrimstocht plaats, ter ere van de beschermheilige.

3. Stimuleer Creativiteit in Soria

Voor het creatieve brein of de vrije geest wordt het niet veel beter dan dit! Soria ligt ongeveer twee uur bij Madrid vandaan en ligt zo ver buiten de begaande paden dat het eigenlijk best moeilijk is om het überhaupt te vinden, maar als je op zoek bent naar een plek waar je je verbeelding de vrije loop kunt laten zonder de drukte van de stad of alle toeristen, dan is dit perfect voor jou. Slechts één blik op het rijke, kleurrijke landschap en je begrijpt waarom zoveel kunstenaars hier hun inspiratie hebben gevonden!

4. Kunst, Cultuur en Zonnebaden in Coruña

Het gezinsvriendelijke Coruña ligt verscholen in Galicia, waar je sommige van Spanje’s meest glorieuze stranden zoals Playa de Riazor en Playa de Orzán kunt vinden. Coruña is de perfecte bestemming voor watersportliefhebbers van alle leeftijden. Je kunt hier het gehele jaar door, of het nu regent of de zon schijnt, duiken, surfen en kanoën! Tijdens je bezoek aan dit pittoreske stadje is het ook zeker een must of even te stoppen bij  bij de Toren van Hercules voor wat foto’s van de oudste Romeinse vuurtoren ter wereld. Verrassend genoeg is de toren nog steeds in gebruik en open voor bezoek! Kleine kinderen zullen zich verwonderen over de eeuwenoude mythes en legendes van de toren, die al generaties lang bewaard zijn gebleven!

5. Dicht bij de Natuur in Nationaal Park Somiedo

Om onbekende redenen komen er maar heel weinig buitenlandse bezoekers naar het Nationaal Park Somiedo; maar dit prachtige gebied moet iedereen die Spanje bezoekt zeker gezien hebben! Het is bergachtig, dik bebost en biedt een aantal van de meest betoverende wandelingen die je maar kunt ervaren rondom meren en door weidevelden. Als je graag even wilt ontsnappen en simpelweg één wilt zijn met de wereld om je heen, dan vind je het hier! Je kunt relatief dicht bij het park verblijven in een klein dorpje genaamd Pola de Somiedo, waar de geschiedenis van eeuwen geleden door klinkt tot in de moderne tijd.

Bereid je voor op je Avontuur!

Dat waren ze dan, een paar van de beste plekken in Spanje buiten de steden! Hoewel dit de minder begane wegen zijn, zal je ontdekken dat er in deze gebieden meer dan genoeg steden zijn die je alle gemakken bieden die je wenst tijdens je internationale reis. Waar je dus ook bent in Spanje, je hoeft het zeker niet te stellen zonder alle luxe gemakken. En als je toch graag, tijdens het beleven van je vakantie avontuur, het comfort van thuis hebt, boek dan een luxe villa in Spanje. In een luxe villa heb je de “thuisbasis” om naar terug te keren wanneer je naar hartenlust de omgeving ontdekt hebt!